Τι είναι το Peugeot i-Cockpit 3D;

59" χρόνος ανάγνωσης
Σε όλα τα μοντέλα της Peugeot οι πληροφορίες που χρειάζεται ο οδηγός βρίσκονται στο οπτικό του πεδίο. Το PEUGEOT i-Cockpit® 3D εγκαινιάστηκε στα δύο ολοκαινουργια μοντέλα της μάρκας, το νέο PEUGEOT 208 το νέο SUV Peugeot 2008, και αποτελεί μια πραγματική καινοτομία παγκοσμίως σε αυτή την κατηγορία. Ανάλογα με την έκδοση, η απεικόνιση πληροφοριών στον τρισδιάστατο πίνακα οργάνων i-Cockpit® 3D θυμίζει ολόγραμμα ή ακόμα και το κόκπιτ ενός πολεμικού αεροσκάφους. Οι ενδείξεις είναι δυναμικές και κινούμενες, προβάλλουν μπροστά ανάλογα με τον βαθμό σπουδαιότητάς τους με χρόνο διαδραστικότητας της τάξης του μισού δευτερολέπτου, βελτιώνοντας έτσι την οδήγηση τόσο ως προς την αποτελεσματικότητα ανάγνωσης όσο και ως προς την ασφάλεια.  
 
Στο κέντρο του ταμπλό η οθόνη έχει μια μεγάλη διαγώνιο έως και 10 ίντσες και ο χειρισμός της γίνεται από τα πλήκτρα αφής που βρίσκονται δίπλα στους διακόπτες αεροπορικού τύπου. 
 
Το PEUGEOT 3D i – Cockpit ® όντας μοναδικό στην κατηγορία του, καινοτομεί με ένα σύμπλεγμα τρισδιάστατης ψηφιακής τεχνολογίας και είναι ένας από τους σημαντικούς λόγους που το νέο Peugeot 208 αναδείχθηκε Αυτοκίνητο της χρονιάς 2020 τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη αλλά και για το πλήθος βραβείων και διακρίσεων που έχει αποσπάσει μέχρι στιγμής.