ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η ασφάλεια του νέου Hyundai i10… ξεφεύγει από την κατηγορία

Η ασφάλεια του νέου Hyundai i10… ξεφεύγει από την κατηγορία
Το νέο i10 ασφαλέστερο από ποτέ, τόσο στην πολυσύχναστη πόλη όσο και στις μακρινότερες αποδράσεις, φέρει από τη βασική του έκδοση το πλέον προηγμένο πακέτο S-10: Μία δέσμη 12 τεχνολογιών ενεργητικής ασφάλειας Hyundai SmartSense™. 
 
Χάρη στο S-10, το νέο Hyundai i10 μπορεί ενδεικτικά μόνο του να κρατιέται εντός ορίων λωρίδας, να φρενάρει εάν ανιχνεύσει όχημα ή διερχόμενο πεζό, να προειδοποιήσει τον οδηγό αν έχει ενδείξεις κόπωσης, να βοηθά στην ομαλή εκκίνηση σε ανηφόρα, να φωτίζει πρόσθετα το εσωτερικό της στροφής σε νυχτερινή οδήγηση.
 
Αναλυτικά οι τεχνολογίες ασφαλείας Hyundai SmartSense™του Νέου i10 είναι :
LDW Σύστημα Προειδοποίησης Εκτροπής Λωρίδας
LKA Σύστημα Υποβοήθησης Διατήρησης Λωρίδας
DAW Σύστημα Προειδοποίησης Απόσπασης Προσοχής Οδηγού 
HBA Σύστημα Αυτόματης Ρύθμισης Υψηλής Σκάλας Φώτων 
FCW Σύστημα Προειδοποίησης Μετωπικής Σύγκρουσης
FCA City  Σύστημα Αυτόματης Έκτακτης Πέδησης (χαμηλών ταχυτήτων)
FCA Interurban Σύστημα Αυτόματης Έκτακτης Πέδησης (μεσαίων ταχυτήτων)
FCA Pedestrian Σύστημα Αυτόματης Έκτακτης Πέδησης (αναγνώριση πεζών)
SL Σύστημα Περιοριστή Ταχύτητας
HAC Σύστημα Υποβοήθησης Εκκίνησης σε Ανηφόρα
VSM Συνεργασία Ηλεκτρικής Υποβοήθησης Τιμονιού (MDPS) & Ελέγχου Ευστάθειας (ESC)
SCL Στατικά Φώτα Στροφής
 
Παράλληλα, το νέο Hyundai i10 είναι το πρώτο αυτοκίνητο της κατηγορίας του που διαθέτει στον στάνταρ εξοπλισμό του το σύστημα E-Call, που προσφέρει τη δυνατότητα να κληθεί ο πανευρωπαϊκός αριθμός έκτακτης ανάγκης 112 χωρίς οι επιβάτες να έχουν τηλέφωνο μαζί τους, όποτε βρεθούν σε μία απρόβλεπτη περίσταση. Ενεργοποιείται με το πάτημα ενός κουμπιού ή με την αυτόματη αναγνώριση ατυχήματος (όταν ανοίγουν οι αερόσακοι). Η επικοινωνία γίνεται μέσα από το ηχοσύστημα του αυτοκινήτου, είναι δωρεάν και χρειάζεται το όχημα να βρίσκεται σε περιοχή που υπάρχει οποιοδήποτε σήμα κινητής τηλεφωνίας. Ο επιβάτης μπορεί να συνομιλήσει με τον τηλεφωνικό εκπρόσωπο του 112, ο οποίος ανάλογα με την κατάσταση θα ειδοποιήσει την Άμεση Δράση, το ΕΚΑΒ ή την Πυροσβεστική. Σύμφωνα με έρευνες, η έγκαιρη και ακριβής ειδοποίηση ενός ατυχήματος με το σύστημα E-Call που φέρει το νέο Hyundai i10, μπορεί να επιταχύνει την άφιξη βοήθειας ακόμη και κατά 30 λεπτά, σώζοντας πολύτιμο χρόνο και ζωές.