Πρώτη με ψηφιακό κλειδί στο iPhone η BMW

Πρώτη με ψηφιακό κλειδί στο iPhone η BMW

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο φετινό Παγκόσμιο Συνέδριο Προγραμματιστών (Worldwide Developer Conference) που διοργανώνει η Apple ανακοινώθηκε ότι η BMW θα είναι η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία που θα παρέχει τη δυνατότητα στους κατόχους οχημάτων της να χρησιμοποιούν το iPhone ως ένα πλήρως ψηφιακό κλειδί.

Η BMW ήταν η πρώτη που ενσωμάτωσε το iPod στα μοντέλα της, η πρώτη που προσέφερε ασύρματο CarPlay και τώρα γίνεται η πρώτη που θα υποστηρίζει τη λειτουργία BMW Digital Key, η οποία αποθηκεύεται με ασφάλεια στην εφαρμογή Apple Wallet για iPhone.

Με την προσεχή λειτουργία BMW Digital Key για iPhone οι οδηγοί θα μπορούν να ξεκλειδώνουν και στη συνέχεια να εκκινούν τον κινητήρα, απλά τοποθετώντας το iPhone στην ειδική υποδοχή για smartphone και πατώντας το μπουτόν «start».

Η εγκατάσταση του Digital Key μπορεί να γίνεται μέσω της σχετικής εφαρμογής της BMW (Smartphone App). Ο ιδιοκτήτης του οχήματος μπορεί επίσης να μοιράζεται την πρόσβαση με έως πέντε φίλους, ενώ θα υπάρχει και δυνατότητα προσαρμοσμένης πρόσβασης για νεαρούς οδηγούς που περιορίζει την τελική ταχύτητα, την ιπποδύναμη, τη μέγιστη ένταση του ραδιοφώνου και άλλα. Η διαχείριση της πρόσβασης γίνεται από το εσωτερικό του αυτοκινήτου και μέσω της εφαρμογής Apple Wallet.

Επιπλέον χαρακτηριστικά

Πρόσθετα χαρακτηριστικά της νέας λειτουργίας Digital Key περιλαμβάνουν:

– Αποθήκευση στο Secure Element του iPhone και πρόσβαση μέσω Apple Wallet.

– Αποθέματα ενέργειας για τα κλειδιά του αυτοκινήτου που εξακολουθούν να λειτουργούν για έως πέντε ώρες μετά την απενεργοποίηση του iPhone λόγω χαμηλής φόρτισης της μπαταρίας.

– Δυνατότητα μοιράσματος πρόσβασης με έως πέντε άτομα μέσω iMessage.

– Συμβατότητα Apple Watch.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή