Νέο Q5: το best-seller της Audi γίνεται ακόμα καλύτερο

Νέο Q5: το best-seller της Audi γίνεται ακόμα καλύτερο

2' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Audi Q5 είναι ένα από τα κορυφαία μοντέλα στην κατηγορία των premium SUV μεσαίου μεγέθους, στις ευρωπαϊκές αγορές. Πλέον, το νέο Q5 που θα κυκλοφορήσει το τελευταίο τρίμηνο του έτους, συνδυάζει ακόμα πιο σπορ χαρακτήρα, με όλα τα πλεονεκτήματα ενός σύγχρονου SUV. Ο ανανεωμένος εξωτερικός σχεδιασμός δίνει έμφαση στην ταυτότητα “Q” ενώ στην κορυφή της γκάμας των κινητήριων συστημάτων βρίσκεται ένα ιδιαίτερα ισχυρό και αποδοτικό υβριδικό σύνολο με πετρελαιοκινητήρα. Παράλληλα, το μοντέλο διαθέτει μια ευρεία γκάμα συστημάτων ψυχαγωγίας και ενημέρωσης ενώ είναι πλήρως εξοπλισμένο με τα πιο σύγχρονα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης οδηγού. Τέλος, ξεχωρίζει καθώς διαθέτει οπίσθιο φωτισμό με ψηφιακή τεχνολογία OLED, μία παγκόσμια πρωτιά για την Audi.

Η ισχυρή, σπορ ταυτότητα Q χαρακτηρίζει το εξωτερικό του Audi Q5, δίνοντας οπτική έμφαση στην ισχύ, τη στιβαρότητα και την ασφάλεια. Οι σχεδιαστές της Audi τόνισαν περαιτέρω  αυτόν τον χαρακτήρα με μια σειρά από ξεχωριστές λεπτομέρειες. Επεμβάσεις στο οκταγωνικό Singleframe, τους πλαϊνούς αεραγωγούς, νέα υπογραφή στα φώτα ημέρας, στο επάνω τμήμα των προβολέων LED. Πιο ανάλαφρη εμφάνιση στο πλάι, με μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος, νέο συνδετικό στοιχείο μεταξύ των φωτιστικών σωμάτων πίσω και νέος διαχύτης με οριζόντιο σπόιλερ. Το νέο Q5 διατίθεται σε τρεις σχεδιαστικές εκδόσεις (εκτός της βασικής υπάρχουν επίσης η advanced και η ακόμα πιο σπορ, S line). Δύο από τα δώδεκα διαθέσιμα χρώματα βαφής είναι νέα – district green και ultra blue.

Στο εσωτερικό, οι σχεδιαστικές γραμμές αναπτύσσονται οριζόντια, προσθέτοντας ελαφρότητα, δίνοντας έμφαση στο πλάτος. Το κάτω και το πάνω τμήμα του ταμπλό αποτελούν ξεχωριστές ενότητες, ενώ ξεχωρίζει η νέα ανεξάρτητη οθόνη αφής MMI με ακουστική ανάδραση. Το προηγούμενο περιστροφικό/πιεστικό ρυθμιστικό στο κεντρικό τούνελ απουσιάζει, τη θέση του τώρα καταλαμβάνει ένας χώρος αποθήκευσης. Μία γκάμα από εσωτερικά φινιρίσματα (διαθέσιμες και επιλογές περιβαλλοντικού φωτισμού) συνδυάζεται με εξωτερικά διακοσμητικά πακέτα, προσφέροντας μεγάλες δυνατότητες εξατομίκευσης.

Νέο Q5: το best-seller της Audi γίνεται ακόμα καλύτερο-1

Η τεχνολογία φωτισμού OLED επόμενης γενιάς, είναι διαθέσιμη για πρώτη φορά στο ανανεωμένο Q5. Οι OLED είναι εξαιρετικά αποδοτικές οργανικές δίοδοι εκπομπής φωτός που δημιουργούν μια ομοιογενή επιφάνεια φωτός. Τα προαιρετικά οπίσθια φώτα OLED χωρίζονται σε τρία πλακίδια από έξι τμήματα το καθένα, το οποίο επιτρέπει στους σχεδιαστές και προγραμματιστές της Audi να δημιουργήσουν διαφορετικά σχέδια φωτισμού και υπογραφές από ένα μόνο υλικό. Κατά την παραγγελία, οι πελάτες του Q5 μπορούν να επιλέξουν από τρεις υπογραφές οπίσθιου φωτισμού, σύμφωνα με τις οποίες κάθε υπογραφή έχει τα δικά της ειδικά σχέδια στην άφιξη και την απομάκρυνση από το αυτοκίνητο.

Στα 4,68 μέτρα, το νέο Audi Q5 είναι πλέον 19 χιλιοστά μακρύτερο – λόγω κυρίως των μεγαλύτερων προφυλακτήρων του. Το πλάτος του 1,89 μέτρων (εκτός καθρεπτών) και το ύψος 1,66 μέτρων  παραμένουν αμετάβλητα. Το μεταξόνιο των 2,82 μέτρων εξασφαλίζει εσωτερική ευρυχωρία. Προαιρετικά, η δεύτερη σειρά καθισμάτων είναι συρόμενη, με τις πλάτες επίσης να ρυθμίζονται. Ο χώρος αποσκευών κυμαίνεται από 550 έως 1.550 λίτρα. Προαιρετικά, διατίθεται και ηλεκτρική πίσω πόρτα. Το Q5 έχει ένα από τα ελαφρύτερα αμαξώματα στην κατηγορία, ενώ και η τιμή αεροδυναμικού συντελεστή (Cd 0,30) είναι από τις κορυφαίες στην κατηγορία, εξασφαλίζοντας εξαιρετικά ήσυχο ταξίδι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή