H Goodyear έτοιμη για το ντεμπούτο της στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Le Mans Series

H Goodyear έτοιμη για το ντεμπούτο της στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Le Mans Series

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Αυτό το Σαββατοκύριακο η Goodyear ξεκινά το ντεμπούτο της ως προμηθευτής ελαστικών των κορυφαίων ομάδων του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Le Mans Series (ELMS) στις κατηγορίες LMP2 και LMGTE, ανοίγοντας τις 4 Ώρες του γαλλικού Grand Prix, Le Castellet της αγωνιστικής σεζόν. 

Οι πρόσφατες τεχνολογικές καινοτομίες των ελαστικών της Goodyear, θα αναδειχθούν σε πέντε πρωτότυπα προσθοκίνητα μοντέλα της κορυφαίας κατηγορίας LMP2 καθώς και σε κάθε αυτοκίνητο της κατηγορίας του Πρωταθλήματος Le Mans Grand Touring Endurance (LMGTE) που θα αγωνιστεί σε περισσότερους από πέντε αγώνες μέχρι το Νοέμβριο του 2020.

Οι κορυφαίες ομάδες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Le Mans Prototype 2 (LMP2) που συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIA World Endurance, έχουν κατακτήσει νίκες φορώντας ελαστικά Goodyear από το 2019. Όμως, αυτό το Σαββατοκύριακο θα είναι η πρώτη φορά που τα αυτοκίνητα του LMGTE θα διαγωνιστούν φορώντας αγωνιστικά ελαστικά Goodyear Eagle F1 SuperSport.

Συγκεκριμένα, οι τέσσερις αυτές ομάδες του LMP2 που θα χρησιμοποιήσουν ελαστικά Goodyear στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Le Mans, είναι οι: Panis Racing, BHK Motorsport, Thunderhead Carlin Racing και Algarve Pro Racing.

Η Algarve Pro Racing LMP2, η οποία πρόσφατα ανακοίνωσε την τεχνική συνεργασία της με τα ελαστικά Goodyear, θα λάβει μέρος, με δύο αγωνιστικά μοντέλα ενώ η επωνυμία της μάρκας Goodyear θα αναγράφεται στα διακριτικά του αγωνιστικού αυτοκινήτου. 

Επιπλέον, τα πέντε αυτοκίνητα θα φέρουν την ίδια δοκιμαστική προδιαγραφή ελαστικών όπως κατά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής (WEC), προσφέροντας πολύτιμα δεδομένα και πληροφορίες για τις ομάδες και στα δύο αυτά, υψηλού επιπέδου Πρωταθλήματα.

Το πρώτο βήμα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Le Mans, στηρίζεται στην επιτυχημένη πρώτη σεζόν του WEC η οποία μέχρι στιγμής συμπεριλαμβάνει έξι τερματισμούς και μία νίκη για τις συνεργαζόμενες ομάδες Jota Sport και Jackie Chan DC Racing, στις 4 Ώρες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Αντοχής στη Σαγκάη το Νοέμβριο. 

 
Ο Mike McGregor, Διευθυντής Πωλήσεων, Δοκιμών και Υποστήριξης Πίστας Αγώνων της Goodyear Racing εξηγεί τη σημασία του ELMS για την ανάπτυξη των ελαστικών: 

“To Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Le Mans Series αποτελεί ένα καταπληκτικό θεσμό για τη δοκιμή αγωνιστικών ελαστικών υψηλών επιδόσεων τελευταίας γενιάς, εφόσον τα αγωνιστικά μοντέλα LMP2 600 ίππων παράγουν υψηλά επίπεδα πίεσης σε πέντε στάνταρ γύρους της Formula 1, παρέχοντας συνεχείς εκτεταμένες δοκιμές για την ένωση και την απόδοση των ελαστικών. 

Η ανταπόκριση που προέρχεται από τις ομάδες του ELMS καθόλη τη διάρκεια της αγωνιστικής σεζόν, θα στηρίξει την ανάπτυξη και εξέλιξη των ελαστικών για τις ομάδες της Goodyear, κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Αντοχής της FIA (WEC)”. 

“Στο ELMS θα παρέχουμε τρεις προδιαγραφές ελαστικών: A, B και C. H γκάμα τους θα αποτελείται από ελαστικά με μαλακή, μέση και μέση-σκληρή γόμα, ενώ κάθε ομάδα θα χρησιμοποιεί δύο από τις τρεις προδιαγραφές σε κάθε αγώνα” πρόσθεσε.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή