ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το νέο ηλεκτρικό Fiat Professional E-Ducato οδηγεί τη νέα εποχή στις μεταφορές

Το νέο ηλεκτρικό Fiat Professional E-Ducato οδηγεί τη νέα εποχή στις μεταφορές
Δ.Τ.
Λίγους μήνες πριν το εμπορικό του λανσάρισμα, το νέο Fiat Professional E-Ducato ήδη αποτελεί το σημείο αναφοράς στα αμιγώς ηλεκτρικά ελαφρά επαγγελματικά οχήματα. Μετά τη συνεργασία με τους Ιταλικούς Σιδηροδρόμους, τώρα και το Arcese Group, ένας από τους κορυφαίους ομίλους στον τομέα των logistics, συμφώνησε να χρησιμοποιήσει ένα E-Ducato προ-παραγωγής ώστε να αξιολογήσει τα οφέλη από την αξιοποίηση ενός αμιγώς ηλεκτρικού οχήματος για τις μεταφορές.
 
Η συνεργασία της Fiat Chrysler Automobiles (FCA) και του Arcese Group βασίζεται στην εστίαση και των δύο ομίλων στο να προσφέρουν τις ιδανικές λύσεις για τους πελάτες τους και παράλληλα να ενισχύσουν τις προσπάθειες τους για όσο το δυνατόν πιο φιλικές προς το περιβάλλον μεταφορές. Το E-Ducato προ-παραγωγής θα χρησιμοποιηθεί από την Arcese για την παράδοση αγαθών σε ημι-αστικές περιοχές, προσφέροντας πολύτιμα στοιχεία σχετικά με τη χρησιμοποίηση ενός αμιγώς ηλεκτρικού επαγγελματικού οχήματος σε πραγματικές και ιδιαίτερα απαιτητικές συνθήκες. Παράλληλα η χρήση του οχήματος θα προσφέρει πολύτιμα στοιχεία που θα βοηθήσουν στο σωστό σχεδιασμό των ιδιωτικών και δημόσιων σημείων φόρτισης.
 
«Η Fiat Professional είναι περήφανη που έχει τη δυνατότητα να ανταποκριθεί άμεσα στην ανάγκη ενός ηγέτη στον τομέα των μεταφορών, όπως είναι η Arcese, για την ανάπτυξη ενός νέου και εξαιρετικά φιλικού προς το περιβάλλον μοντέλου μεταφορών.»
 
Domenico Gostoli, Επικεφαλής του τομέα εξηλεκτρισμού των ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων της FCA.
 
Σε ένα τυπικό σενάριο δρομολογίων, το E-Ducato προσφέρει αυτονομία μεταξύ 200 και 360 χιλιομέτρων, ανάλογα με τον τύπο μπαταριών που χρησιμοποιεί. Το σύστημα ηλεκτροκίνησης δεν μειώνει στο ελάχιστο τις μεταφορικές ικανότητες του, με το E-Ducato να συνεχίζει να προσφέρει τον κορυφαίο ωφέλιμο όγκο στην κατηγορία (10 με 17 κυβικά μέτρα), αλλά και κορυφαίο ωφέλιμο βάρος 1.950 κιλών.
 
Το Fiat Professional E-Ducato σχεδιάστηκε για να μπορεί να κινείται με ευκολία στα αστικά κέντρα χωρίς κανέναν περιορισμό. Στο πλαίσιο της συνεργασίας με την Arcese, ένα E-Ducato εφοδιασμένο με το πακέτο μπαταριών των 47kWh θα «εργάζεται» με βάση το κέντρο του Μιλάνο. Μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, η FCA θα συλλέξει πολύτιμα στοιχεία που θα βοηθήσουν στην εξέλιξη λύσεων για τους μελλοντικούς πελάτες του μοντέλου.
 
«Είμαστε περήφανοι που είμαστε μια από τις πρώτες εταιρείες Logistics που παίρνουμε μέρος σε αυτή την ιδιαίτερα σημαντική πιλοτική φάση, η οποία μπορούμε να πούμε ότι βρίσκεται στην πρωτοπορία της εξηλεκτρισμένης κίνησης. Έχουμε μια πολυετή συνεργασία με την FCA και ως πελάτες, αλλά και ως προμηθευτής υπηρεσιών logistics. Για εμάς η χρησιμοποίηση του E-Ducato, αποτελεί ένα πολύ σημαντικό κομμάτι ενός ευρύτερου παζλ που σαν στόχο έχει την επίτευξη τον στόχων μας, παράλληλα με την εφαρμογή των νομοθεσιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που επιβάλουν την μείωση των ρύπων. Αυτή η προσπάθεια αποτελεί μια ακόμα επιβεβαίωση των προσπαθειών του ομίλου μας να προσφέρει φιλικές προς το περιβάλλον μεταφορές.»