Nissan Ariya: ένα ηλεκτρικό coupé crossover για μια νέα εποχή

Nissan Ariya: ένα ηλεκτρικό coupé crossover για μια νέα εποχή

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Δ.Τ.

Η Nissan αποκάλυψε σήμερα στον κόσμο το ολοκαίνουργιο coupé crossover Nissan Ariya, σηματοδοτώντας ένα νέο κεφάλαιο για τα ηλεκτρικά οχήματά της. Το πρωτοποριακό EV έκανε πρεμιέρα παγκοσμίως μέσω μιας εικονικής εκδήλωσης που φιλοξενήθηκε στο Nissan Pavilion, έναν συναρπαστικό χώρο που θα ανοίξει σύντομα τις πύλες του για το κοινό,  στη Yokohama.
 

Το Ariya,  το πρώτο ηλεκτρικό coupé crossover της Nissan,  προσφέρει πανίσχυρη επιτάχυνση και ομαλή, αθόρυβη λειτουργία, καθώς και ένα εσωτερικό με μια φιλόξενη, πολυτελή ατμόσφαιρα. Οι αυτόνομες δυνατότητες οδήγησης που προσφέρουν χαλάρωση, η προσωποποιημένη φωνητική υποστήριξη και η απρόσκοπτη συνδεσιμότητα, αυξάνουν την αυτοπεποίθηση στο δρόμο και παρέχουν ένα φιλόξενο περιβάλλον για τον οδηγό και τους επιβάτες. Και με εκτιμώμενη εμβέλεια έως και 500 χιλιόμετρα (βάσει συνδυασμένου κύκλου WLTP, εκκρεμεί έγκριση τύπου) το Ariya είναι ο ιδανικός σύντροφος  στις καθημερινές μετακινήσεις και τα μεγάλα ταξίδια.
 
Το Nissan Ariya βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στο παρόμοιο πρωτότυπο όχημα που παρουσιάστηκε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο το 2019, όπως και στο όχημα που προηγήθηκε αυτού, του IMx στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο, το 2017. Είναι το πρώτο μοντέλο παραγωγής που αντιπροσωπεύει τη νέα “εξηλεκτρισμένη” εταιρική ταυτότητα της Nissan, ανοίγοντας τον δρόμο προς μια νέα εποχή στην αυτοκίνηση, όπου η ηλεκτροκίνηση, η βελτιστοποιημένη μορφοποίηση της πλατφόρμας και η τεχνολογία AI (Τεχνητής Νοημοσύνης) εκτός οχήματος, θα γίνουν στάνταρ.

 
“Το Ariya αντιπροσωπεύει το αμείωτο πάθος μας για έναν και μόνο σκοπό: να κάνουμε τη ζωή των πελατών μας καλύτερη”, δήλωσε ο Ashwani Gupta, γενικός διευθυντής της Nissan. "Ο συνδυασμός πρωτοποριακού στιλ, συναρπαστικών κινητήριων συνόλων και του ανοικτού πολυτελούς εσωτερικού χώρου με προηγμένη τεχνολογία, προσφέρουν στον οδηγό και στους επιβάτες του Ariya άνεση και ευκολίες.”

 
Κατασκευασμένο σε μια ολοκαίνουργια πλατφόρμα EV που έχει αναπτυχθεί από τη Συμμαχία, το Ariya είναι η απόλυτη έκφραση του Nissan Intelligent Mobility, της στρατηγικής της εταιρείας για την περαιτέρω βελτίωση της ελκυστικότητας των οχημάτων της, όπως  και για την επίτευξη του τελικού της στόχου για ένα μέλλον με μηδενικές εκπομπές ρύπων και χωρίς θανατηφόρα ατυχήματα.

 
Ενσωματώνοντας τους τρεις βασικούς πυλώνες του Nissan Intelligent Mobility (Intelligent Power, Intelligent Drive και Intelligent Integration), το Ariya συνδυάζει την  προηγμένη τεχνολογία ηλεκτρικών οχημάτων με ένα νέο επίπεδο απρόσκοπτης συνδεσιμότητας και αλληλεπίδρασης μεταξύ ανθρώπου και μηχανής, προσφέροντας μια εντελώς νέα εμπειρία οδήγησης.

 

Βίντεο με το ολοκαίνουργιο Nissan Ariya είναι διαθέσιμο στο https://youtu.be/k1YhBFd9_jI

 
 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή