DS 7 Crossback E-TENSE: Πολυτελές και ευφυές υβριδικό SUV

DS 7 Crossback E-TENSE: Πολυτελές και ευφυές υβριδικό SUV

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η επιλογή ενός εκρηκτικού SUV μοντέλου που μπορεί να διανύσει αρκετά χιλιόμετρα και… ηλεκτρικά ήταν ιδανική. Το νέο DS 7 Crossback E-TENSE έφτασε στην Ελλάδα και ταξιδέψαμε μαζί του μέχρι την κοντινή Χαλκίδα.

Με τη νέας γενιάς επαναφορτιζόμενη υβριδική τεχνολογία E-TENSE 4×4 άλλαξαν τα δεδομένα στα πολυτελή SUV. Πιο συγκεκριμένα, η νέα έκδοση του DS 7 Crossback E-TENSE 4X4 διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες 80 kW (εμπρός/πίσω), έναν κινητήρα εσωτερικής καύσης 200 ίππων και μια επαναφορτιζόμενη μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 13,2 kW. Αποδίδει συνδυαστικά 300 ίππους με μέγιστη ροπή 520 Nm, ενώ παράλληλα διαθέτει τετρακίνηση και ένα drive-by-wire αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων (ΕΑΤ8). Συνολικά επιτυγχάνει μέση αυτονομία της τάξεως των 58 χλμ. (μέτρηση WLTP) σε λειτουργία μηδενικών εκπομπών, δηλαδή κινούμενο αποκλειστικά με τη χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας με μόλις μία φόρτιση (σε 1 ώρα και 45 λεπτά, με τη χρήση wall box 7,4kW), ενώ εκπέμπει μόλις 31g/km CO2 σε υβριδική χρήση με μέση κατανάλωση 1,3 lt/km. Επιλέξαμε να ταξιδέψουμε υβριδικά μέχρι τη Χαλκίδα, μέσω της εθνικής οδού, ώστε να κρατήσουμε την μπαταρία για την πόλη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη διάταξη δεν επηρεάζει τόσο τους χώρους στο εσωτερικό της καμπίνας όσο και τον χώρο αποσκευών που παραμένουν οι κορυφαίοι στην κατηγορία, απόρροια της ειδικής σχεδίασης της πλατφόρμας EMP2. Η ειδίκευση και η τεχνογνωσία που αποκτήθηκαν από τους μηχανικούς της DS Automobiles με τη πολύχρονη συμμετοχή τους και την κατάκτηση του πρωταθλήματος στη Formula E (οδηγών και ομάδων) μεταβιβάστηκε και στην plug-in υβριδική έκδοση του DS 7 Crossback.

Αδιαμφισβήτητα, οι μηχανικοί της DS Automobiles, δημιούργησαν ένα εξαιρετικά ευφυές μοντέλο με μοναδική σχεδιαστική αρχιτεκτονική, καθώς το DS 7 Crossback E-Tense 4×4 Plug-In Hybrid με την προηγμένη τεχνολογία στην αποδοτικότητα και τη διαχείριση της ενέργειας, χαράζει νέα πρότυπα στην πολυτελή κατηγορία των μοντέλων SUV με τα best-in-class χαρακτηριστικά όπως η ηλεκτρική αυτονομία. 

Το premium SUV της DS προσφέρεται από 53.890 ευρώ στην έκδοση Be Chic και είναι ιδανικό για εταιρικές πωλήσεις, καθώς έχει μηδενικούς ρύπους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή