ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Νέο ρεκόρ της Kia στην Ευρώπη

Νέο ρεκόρ της Kia στην Ευρώπη
Δ.Τ.
Η Kia Motors σημείωσε κατά τη διάρκεια  του πρώτου εξαμήνου του 2020 υψηλές πωλήσεις στην κατηγορία των υβριδικών και των ηλεκτρικών μοντέλων της στην Ευρώπη και αυτό παρά τη γενικότερη  επιβράδυνση της αγοράς.

Οι πωλήσεις των εξηλεκτρισμένων μοντέλων της Kia αυξήθηκαν κατά 17.6% το πρώτο εξάμηνο του 2020 σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, με 44.894 πωλήσεις (από 38.173 το πρώτο εξάμηνο του 2019). Σε αυτό τον όγκο πωλήσεων περιλαμβάνεται η αυξανόμενη γκάμα ήπιας υβριδικής τεχνολογίας (MHEV), τα παράλληλης διάταξης υβριδικά (HEV), τα υβριδικά plug-in (PHEV) και τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα (EV). Ως αποτέλεσμα αυτού τα εξηλεκτρισμένα μοντέλα αντιπροσωπεύουν πλέον μία στις τέσσερις πωλήσεις της Kia στην Ευρώπη (25.2%).

Σύμφωνα με νέα στοιχεία που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA), οι μέχρι στιγμής συνολικές ευρωπαϊκές πωλήσεις της Kia για φέτος έχουν μειωθεί κατά -33.5% στις 178.392 μονάδες (από 268.305 πωλήσεις που ήταν στο πρώτο εξάμηνο του 2019). Ωστόσο, οι ισχυρές πωλήσεις των εξηλεκτρισμένων μοντέλων της μάρκας μείωσαν την πτώση, με αποτέλεσμα οι πωλήσεις της Kia να έχουν μια μείωση μικρότερη από το -39.5 % που παρατηρείται στην ευρύτερη ευρωπαϊκή αγορά. Το μερίδιο αγοράς της Kia στην ΕΕ, την EFTA και το Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκε από το 3.2% στο 3.5% για το πρώτο εξάμηνο του 2020, σηματοδοτώντας μια νέα υψηλή επίδοση για τη μάρκα.

Ο Emilio Herrera, Διευθύνων Σύμβουλος της Kia Motors Europe, σχολίασε: «Παρά την αναστάτωση που προκλήθηκε σε όλη την αγορά από την πανδημία, συνεχίζουμε να βλέπουμε μία υψηλή ζήτηση για τα υβριδικά και τα ηλεκτρικά μας μοντέλα. Καθώς ο τομέας της αυτοκινητοβιομηχανίας αρχίζει να ανακάμπτει, η Kia διαθέτει μια ισχυρή γκάμα για περαιτέρω αύξηση των πωλήσεων, ειδικά για τα οχήματα χαμηλών και μηδενικών εκπομπών ρύπων.

«Καθώς κοιτάζουμε μπροστά στο δεύτερο εξάμηνο του έτους, προσβλέπουμε στο λανσάρισμα του νέου εξηλεκτρισμένου Kia Sorento, καθώς και των αναβαθμισμένων εκδόσεων του Picanto και του Rio. Η διάθεση των ήπια υβριδικών κινητήρων «EcoDynamics +» σε πολλά κόμπακτ μοντέλα μας αποδεικνύει ότι προσφέρουμε για πρώτη φορά προσιτή, υβριδική ισχύ για το ευρύτερο κοινό».
 
KIA