Νέο Honda SH150i

2' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Δ.Τ.

Από τα αγαπημένα σκούτερ της Ιταλικής αγοράς – με πωλήσεις που έφτασαν σχεδόν τις 11.500 μονάδες το 2018 – το μοντέλο του 2020 είναι πλήρως μεταμορφωμένο. Το πιο λεπτό, αισθητικά ανανεωμένο ‘σώμα’ και το ανασχεδιασμένο πλαίσιο παρέχουν πάνω από 50% περισσότερο αποθηκευτικό χώρο. Η ανανεωμένη πίσω γεωμετρία βελτιώνει τη οδική άνεση. Ο νέος, τετραβάλβιδος κινητήρας επιταχύνει ταχύτερα, είναι πιο γρήγορος στις υψηλές στροφές και καταναλώνει λιγότερο καύσιμο. Επίσης πληροί τις προδιαγραφές EURO5 ενώ το Honda Selectable Torque Control (HSTC) περιλαμβάνεται τώρα στο στάνταρ εξοπλισμό.
 
Μέλος της οικογένειας SH που απαριθμεί εκατομμύρια πωλήσεις με ιδρυτή το SH50 το οποίο κυκλοφόρησε το 1984, το τετράχρονο SH150 εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην Ευρωπαϊκή αγορά το 2001. Έκτοτε και για 15 χρόνια κατάφερε, αθόρυβα αλλά σταθερά, να φέρει σε πέρας την αποστολή του προσφέροντας απολαυστικές και απροβλημάτιστες μετακινήσεις με στυλ, και να εξελιχθεί σε ένα από τα δημοφιλέστερα σκούτερ της γηραιάς ηπείρου.

 
Η βελτίωση του SH150i δεν είναι εύκολος στόχος – έχει αναδειχτεί σε αγαπημένο σκούτερ της Ευρωπαϊκής αγοράς για συγκεκριμένο λόγο. Αλλά αυτή ήταν η αποστολή των μηχανικών εξέλιξης της Honda, επομένως ένα καλό σημείο εκκίνησης θα ήταν να αυξήσουν την ισχύ, τη ροπή και την απόδοση του νέου τετραβάλβιδου κινητήρα eSP+ προδιαγραφών EURO5. Η προσθήκη του HSTC θα εξασφάλιζε επίσης πρόσθετη ξεγνοιασιά σε κάθε ιδιοκτήτη.

 
Το ανασχεδιασμένο πλαίσιο απελευθερώνει πρόσθετο και ακόμα πιο ωφέλιμο αποθηκευτικό χώρο (με ενσωμάτωση θύρας USB) και η βελτιστοποίηση της πίσω ανάρτησης αυξάνει την άνεση. Το πολυτελές νέο σώμα και το στιλάτο, χαρακτηριστικό εμπρός τμήμα αναδεικνύουν το SH150i. Όλα τα φώτα είναι τεχνολογίας LED και υποστηρίζονται από ανανεωμένα όργανα LCD.

 
Ο νέος, υγρόψυκτος, τετραβάλβιδος κινητήρας 157cc eSP+ (‘enhanced Smart Power’) του SH150i προσφέρει βελτιωμένη επιτάχυνση, υψηλότερη τελική ταχύτητα και πιο οικονομική λειτουργία από το διβάλβιδο που αντικαθιστά.
 
Η μέγιστη ισχύς των 12.4kW αποδίδεται σε 250rpm υψηλότερες στροφές, στις 8.500rpm (από 10,9kW @ 8,250rpm) με τη ροπή των 14,9Nm στις 6.500rpm (13.9Nm @ 7.000rpm). Οι δυναμικές καμπύλες ισχύος και ροπής απεικονίζουν πόσο ισχυρότερος είναι ο νέος κινητήρας, από τις 4.000rpm μέχρι τις 10.000rpm.
 
Η κατανάλωση καυσίμου (χωρίς ενεργοποιημένο Idling Stop) κυμαίνεται από 42,0km/l – 44.7km/l (WMTC mode). Και κάτι εξίσου σημαντικό για τους ιδιοκτήτες και για ένα σκούτερ που θα περνά τον περισσότερο χρόνο του σε αστικό περιβάλλον, ο κινητήρας του SH150i είναι προδιαγραφών EURO5. Τα επιτρεπόμενα όρια εκπομπών ρύπων όπως μονοξείδιο του άνθρακα, υδρογονάνθρακας και οξείδια του αζώτου, σύμφωνα με το EURO5 μειώνονται δραστικά συγκριτικά με τα αντίστοιχα του EURO4.
 
Δύο ήταν οι βασικοί στόχο για την επανασχεδίαση του πλαισίου του SH150i: αυξημένος αποθηκευτικός χώρος και βελτιωμένη άνεση. Στο νέο, υψηλής αντοχής σωληνωτό πλαίσιο τύπου ραχοκοκαλιάς, το ρεζερβουάρ  των 7L τοποθετείται κάτω από το πάτωμα (και όχι κάτω από τη σέλα όπως παλιότερα) κάτω από τα πόδια του αναβάτη, που απελευθερώνει πρόσθετο αποθηκευτικό χώρο 10L. Το μεταξόνιο είναι μακρύτερο κατά 10mm στα 1.350mm με τη γωνία κάστερ και το ίχνος τροχού στα 26°/85.2mm αντίστοιχα. Το ύψος της σέλας παραμένει στα 799mm, ενώ το βάρος με όλα τα υγρά μειώθηκε κατά 400g, στα 134,1kg.
 
 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή