Η επανάσταση του Α3 Sportback

2' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το νέο Audi A3 Sportback, στην τέταρτη πλέον γενιά του, φέρει ξεκάθαρο sport DNA, γεγονός που αντιληφθήκαμε μόλις από τα πρώτα χιλιόμετρα που διανύσαμε. Η Kosmocar πραγματοποίησε την πρώτη πανελλαδική δημοσιογραφική παρουσίαση μετά την επιδημία του κορωνοϊού με σκοπό να γνωρίσουμε και να οδηγήσουμε τη νέα γενιά του A3 Sportback. To ολοκαίνουργιο μοντέλο έχει ανεβάσει τον πήχυ ακόμα περισσότερο στην κατηγορία.

Σχεδιαστές και μηχανικοί συνεργάστηκαν χωρίς περιορισμούς και παρουσιάζουν ένα μοντέλο που, 24 χρόνια μετά, κάνει μία δεύτερη επανάσταση. Το νέο μοντέλο φτάνει τους τομείς της συνδεσιμότητας, του εξηλεκτρισμού, της ευφυΐας και της προνοητικότητας στα τεχνολογικά όριά τους.

Στο εμπρόσθιο τμήμα κυριαρχούν ένα ευρύ, εξαγωνικό Singleframe με μια κυψελωτή μάσκα και οι μεγάλες γωνιακές είσοδοι αέρα που χαρακτηρίζονται από μεγάλο βάθος. Στη βασική έκδοση χρησιμοποιεί σχεδόν όλη την τεχνολογία LED.

Η επανάσταση του Α3 Sportback-1

Το εσωτερικό του A3 Sportback δείχνει και είναι σπορ και υψηλής ποιότητας. Η όψη black-panel του πίνακα οργάνων και της κεντρικής κονσόλας εντυπωσιάζει.

Η όψη black-panel του πίνακα οργάνων και της κεντρικής κονσόλας, οι κομψές ραφές σε χρώματα αντίθεσης, οι εντυπωσιακές θυρολαβές και ο νέος σχεδιασμός του μοχλού αλλαγής ταχυτήτων – το εσωτερικό του A3 Sportback δείχνει και είναι σπορ και υψηλής ποιότητας. Οι ακριβείς οριζόντιες γραμμές και οι επιφάνειες με σαφή σχεδιασμό τονίζουν το πλάτος του cockpit. Αυτό επιτυγχάνεται επίσης με την εντυπωσιακή λωρίδα εξαερισμού στην πόρτα στην πλευρά του συνοδηγού και την καμπύλη λωρίδα επένδυσης ακριβώς από κάτω. Χρησιμοποιεί οικεία στοιχεία από τα μεγαλύτερα μοντέλα της μάρκας και είναι εξοπλισμένο με οθόνη αφής 10,1 ιντσών ως στάνταρ. Σε συνδυασμό με την πλοήγηση MMI plus, οι οθόνες εμφανίζονται στο Audi virtual cockpit, το οποίο έχει πολλές πρόσθετες λειτουργίες, όπως η μεγάλη οθόνη πλοήγησης. Το μεγαλύτερο Audi cockpit plus με διαγώνιο 12,3 ιντσών και ανάλυση 1.920 x 720 pixel είναι ακόμα πιο ελκυστικό.

Το νέο Audi A3 Sportback λανσάρεται στην Ελλάδα αρχικά σε δύο εκδόσεις κινητήρων και τρεις εκδόσεις εξοπλισμού, τις Basic, Advanced και S line. Το αυτοκίνητο είναι άμεσα διαθέσιμο στην έκδοση 30 TFSI, με τον κινητήρα βενζίνης 999 κ.εκ. να συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων και να αποδίδει 110 PS και την έκδοση 35 TFSI MHEV, με κινητήρα βενζίνης 1.498 κ.εκ. και αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων S tronic 7-σχέσεων, με ισχύ 150 PS.

Στην ήδη πολύ πλούσια έκδοση εξοπλισμού Basic, το Audi A3 Sportback 30 TFSI έχει προτεινόμενη τιμή λιανικής 22.430 ευρώ, ενώ το ίδιο μοντέλο με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων S tronic έχει προτεινόμενη τιμή λιανικής 25.690 ευρώ. Στην ίδια έκδοση εξοπλισμού, το A3 Sportback 35 TFSI MHEV S tronic έχει προτεινόμενη τιμή λιανικής 28.990 ευρώ, ενώ το A3 Sportback 30 TDI S tronic, 27.800 ευρώ.

Ακολουθεί μέσα στο φθινόπωρο η έκδοση TFSIe plug-in (PHEV), η οποία αναμένεται να μην ξεπερνάει τη φορολογική κλίμακα των 40.000 ευρώ (λιανική τιμή προ φόρων) καθώς και το όριο των 50 γρμ./χλμ. εκπομπής ρύπων CO2, με το μοντέλο να επωφελείται των ευνοϊκών φορολογικών ελαφρύνσεων που εξαγγέλθηκαν πρόσφατα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή