Η Ford εξελίσσει τεχνολογία που βοηθά στην πρόβλεψη των τροχαίων ατυχημάτων

Η Ford εξελίσσει τεχνολογία που βοηθά στην πρόβλεψη των τροχαίων ατυχημάτων

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δ.Τ.

Μία κοινοπραξία με επικεφαλής τη Ford εξελίσσει ένα καινοτόμο εργαλείο πρόγνωσης με επίκεντρο την οδική ασφάλεια, το οποίο μπορεί να αναβαθμίσει τα επίπεδα άνεσης και ασφάλειας στις πόλεις χρησιμοποιώντας δεδομένα από διασυνδεδεμένα οχήματα και έξυπνους αισθητήρες παραπλεύρως του δρόμου.

Κάθε χρόνο περισσότεροι από 1,3 εκατομ. άνθρωποι αφήνουν την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο σε όλο τον κόσμο 1 – περίπου 3.700 κάθε μέρα – με τα τροχαία ατυχήματα να αποτελούν την όγδοη κατά σειρά αιτία θανάτου παγκοσμίως2 . Πέρα από τις ανθρώπινες απώλειες, τα ατυχήματα επιφέρουν επίσης σοβαρές οικονομικές συνέπειες. Το Βρετανικό Υπουργείο Μεταφορών εκτιμά ότι το ετήσιο οικονομικό κόστος από τα τροχαία ατυχήματα υπερβαίνει τα 35 δισεκ. λίρες3.

 
Το εργαλείο οδικής ασφάλειας βάσει δεδομένων (Data-Driven Road Safety Tool) θα αναλύει πληροφορίες από διασυνδεδεμένα οχήματα, έξυπνους αισθητήρες παραπλεύρως του δρόμου και δεδομένα τοπικής αυτοδιοίκησης, ώστε να προβλέπει πιθανές τοποθεσίες και αιτίες πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων. Τα ευρήματα θα επιτρέψουν στις πόλεις να λάβουν προληπτικά μέτρα σε δρόμους και διασταυρώσεις που εγκυμονούν τους υψηλότερους κινδύνους για τους χρήστες των δρόμων.

 
«Πολύ σύντομα, όλα τα νέα οχήματα θα είναι διασυνδεδεμένα, κάτι που μας προσφέρει μία μεγάλη  ευκαιρία να μειώσουμε τα τροχαία ατυχήματα και να σώσουμε ζωές» δήλωσε ο Jon Scott, project lead, City Insights, Ford Mobility, Europe. «Μέσα από τη συνεργασία μας με κορυφαίους πρωτοπόρους, ειδικούς και ακαδημαϊκούς – και με την υποστήριξη του Innovate U.K.– πραγματικά πιστεύουμε ότι μπορούμε να αναβαθμίσουμε τις μετακινήσεις εκατομμυρίων ατόμων σε όλο τον κόσμο.»

 
Η Ford Mobility συνεργάζεται με το Συμβούλιο της Κομητείας της Οξφόρδης (Oxfordshire County Council), τους ειδικούς στους αισθητήρες τεχνητής νοημοσύνης (AI) της Vivacity Labs, και κορυφαίους ακαδημαϊκούς από το Κέντρο Έρευνας Ασφάλειας Μεταφορών (Transport Safety Research Centre) του Πανεπιστημίου του Loughborough, με την υποστήριξη της TfL. Στόχος είναι το εργαλείο αυτό να εξελιχθεί σε μία λύση επωφελή για πόλεις και οδηγούς σε όλο τον κόσμο. Η πρωτοβουλία χρηματοδοτείται από την υπηρεσία προώθησης καινοτομιών της Βρετανικής κυβέρνησης Innovate UK.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή