ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

H Alfa Romeo Racing Orlen στο Grand Prix του Βελγίου

h-alfa-romeo-racing-orlen-sto-grand-prix-toy-velgioy-2394751
Δ.Τ.

H Alfa Romeo Racing Orlen στο Grand Prix του Βελγίου

 
Η πίστα του Spa-Francorchamps αποτελεί έναν θρύλο για το πρωτάθλημα της Formula 1. Διαθέτοντας το μεγαλύτερο μήκος γύρου απ’ όλες τις πίστες του παγκοσμίου πρωταθλήματος, στο Spa-Francorchamps έχουν διαδραματιστεί μερικές από τις πιο εντυπωσιακές, αλλά και τραγικές στιγμές του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Αγαπημένη πίστα για το κοινό, αλλά και τους οδηγούς, το Spa αποτελεί μια από τις 7 πίστες του 1ου πρωταθλήματος της Formula 1 του 1950, όπου η Alfa Romeo κυριάρχησε απόλυτα με οδηγούς τον Juan Manuel Fangio που τερμάτισε πρώτος και τον Nino Farina που ακολούθησε στην 2η θέση του αγώνα. Από το 1950 έχουν αλλάξει πολλά, αλλά αυτό που παραμένει σταθερό είναι η εντυπωσιακή χάραξη της διαδρομής και οι συχνά απρόβλεπτες καιρικές συνθήκες. Η ομάδα της Alfa Romeo Racing Orlen θα προσπαθήσει να συνεχίσει να βελτιώνει την απόδοση της εκμεταλλευόμενη όσο το δυνατόν περισσότερο τη δυναμική της C39 και των οδηγών της,  Kimi Räikkönen και Antonio Giovinazzi.  
 
Frédéric Vasseur – Επικεφαλής της ομάδας Alfa Romeo Racing και CEO της Sauber Motorsport AG
 
«Το διάλλειμα μιας εβδομάδας που είχαμε μας έδωσε την ευκαιρία να ανασυνταχθούμε για τους επόμενους 3 συνεχόμενους αγώνες. Δεν χρειάζεται να πω πως όλοι στην ομάδα εργάζονται πυρετωδώς ώστε να βελτιώσουν το μονοθέσιο μας. Οι αλλαγές δεν συμβαίνουν από την μία ημέρα στην άλλη και έτσι είμαστε ρεαλιστές όσον αφορά στις προσδοκίες μας. Προχωράμε βήμα-βήμα μειώνοντας τη διαφορά και συνεχίζουμε να πιέζουμε όσο περισσότερο μπορούμε.»
 
Kimi Räikkönen (αριθμός μονοθεσίου 7 – “Stelvio”)
 
«Το Spa είναι μια από τις αγαπημένες μου πίστες και στο παρελθόν τα έχω πάει αρκετά καλά εδώ, αλλά αυτό δεν έχει μεγάλη σημασία για το σήμερα. Θα εστιάσουμε στο να κάνουμε όσο το δυνατόν καλύτερα τη δουλειά μας σύμφωνα με τις δυνατότητες μας. Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά για να μειώσουμε τη διαφορά. Όλοι πρέπει να κάνουμε ότι μπορούμε για να εκμεταλλευτούμε στο έπακρο τις δυνατότητες μας.»
 
Antonio Giovinazzi (αριθμός μονοθεσίου 99 – “Giulia GTAm”)
 
«Υπάρχουν πραγματικά θρυλικές πίστες στην ιστορία της Formula 1 και το Spa είναι σίγουρα μια από αυτές. Μεγαλώνοντας είδα το ίνδαλμα μου, Michael Schumacher, να αναπτύσσει μια ιδιαίτερη σχέση με αυτό το χώρο και σίγουρα η συγκίνηση μου είναι μεγάλη που αγωνίζομαι και εγώ εδώ. Το Spa είναι μια εξαιρετική πίστα, όντας γεμάτη από δύσκολες στροφές. Είναι μια μεγάλη σε μήκος πίστα και θα πρέπει να διατηρείς ένα πολύ καλό ρυθμό καθ’ όλη τη διάρκεια του γύρου.»
 
 
 
Το Grand Prix του Βελγίου με τη γλώσσα των αριθμών:
 
Χρονιά που πραγματοποιήθηκε το 1ο Grand Prix στην πίστα του Spa-Francorchamps: 1950
 
Αριθμός γύρων: 44
 
Μήκος γύρου: 7,004χλμ.
 
Συνολική απόσταση αγώνα: 308.052χλμ.
 
Ταχύτερος γύρος: 1:46.286 Valtteri Bottas (2018)