Πιο ώριμο και πιο… μοντέρνο

Πιο ώριμο και πιο… μοντέρνο

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ολοκαίνουργιο Toyota Yaris προσγειώθηκε στη χώρα μας με την ελληνική αντιπροσωπεία να έχει προγραμματίσει ήδη τις πρώτες παραδόσεις του δημοφιλούς σουπερμίνι. Το νέο ιαπωνικό μοντέλο πατάει επάνω στη νέα TNGA πλατφόρμα, προσφέροντας μεγάλη ακαμψία και χαμηλότερο βάρος. Οι διαστάσεις όμως έχουν αλλάξει ελαφρώς και τόσο το μεταξόνιο όσο και τα μετατρόχια έχουν μεγαλώσει, χαρίζοντας πολύ καλύτερη οδηγική συμπεριφορά και ευρύχωρη καμπίνα.

Η εμφάνισή του έχει… ωριμάσει και οι γραμμές του δείχνουν ένα μικρό μοντέλο με πολύ μοντέρνο χαρακτήρα. Διαθέτει περισσότερες ακμές, νευρώσεις και γωνίες από κάθε άλλη γενιά. Το εσωτερικό έχει νέα σχεδίαση και «φορτωμένο» με όλες τις σύγχρονες τεχνολογίες. Από την πρώτη έκδοση, το νέο Toyota Yaris διαθέτει ζάντες αλουμινίου, οθόνη αφής 7 ιντσών, η οποία είναι συμβατή με Android Auto και Apple CarPlay, καθώς και κεντρικό αερόσακο. Στάνταρ προσφέρεται και το πακέτο τεχνολογιών ασφαλείας Toyota Safety Sense. Στο τελευταίο περιλαμβάνεται το ενεργό Cruise Control, όσο και το σύστημα Lane Trace Assist, καθώς και το σύστημα Advanced Pre-Collision.

Πιο ώριμο και πιο… μοντέρνο-1

Από πλευράς κινητήρων, υπάρχει ο 1.0 ατμοσφαιρικός κινητήρας βενζίνης που αποδίδει 72 ίππους και 93 Nm ροπής και συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 5 σχέσεων. Σύμφωνα με την Toyota, ο εν λόγω κινητήρας καταναλώνει 5,6 lt./100 km σε μια μεικτή διαδρομή και εκπέμπει 127 g/km CO2 στις αυστηρές δοκιμές WLTP. Παράλληλα, υπάρχει και νέος υβριδικός κινητήρας 1.5 4ης γενιάς υβριδικής τεχνολογίας Toyota, που αποδίδει 116 ίππους, με ακαριαία ροπή από μηδενικές στροφές και έως 80% κίνηση αποκλειστικά ηλεκτρικά και κατανάλωση –σύμφωνα με το εργοστάσιο– 2,8lt/100 km και εκπομπές ρύπων 64 g/km CO2. Τέλος, διατίθεται και ο ατμοσφαιρικός 3κύλινδρος 1.5 των 125 ίππων και 153 Nm ροπής. Η μέση κατανάλωση είναι στα 5 lt./100 km και οι εκπομπές ρύπων είναι 115 g/km CO2.

Πιο ώριμο και πιο… μοντέρνο-2
Το εσωτερικό διαθέτει οθόνη αφής 7 ιντσών, η οποία είναι συμβατή με Android Auto και Apple CarPlay, καθώς και κεντρικό αερόσακο.

 

Το νέο Toyota Yaris με τον 1.000άρη ατμοσφαιρικό κινητήρα θα κοστίζει στη χώρα μας 13.770 ευρώ στην αρχική έκδοση Active. Στην ίδια έκδοση, το Yaris προσφέρεται και με τους 1.5 κινητήρες, ατμοσφαιρικό και υβριδικό με τις τιμές να είναι 15.550 ευρώ και 17.340 ευρώ αντιστοίχως.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή