H Fiat Chrysler Automobiles «βάζει στην πρίζα» και το αεροδρόμιο Fiumicino της Ρώμης

H Fiat Chrysler Automobiles «βάζει στην πρίζα» και το αεροδρόμιο Fiumicino της Ρώμης

2' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
  • Αναπτύσσοντας με γρήγορους ρυθμούς τη γκάμα ηλεκτρικών και εξηλεκτρισμένων μοντέλων της, η Fiat Chrysler Automobiles (FCA) εστιάζει παράλληλα και στην ανάπτυξη των υποδομών και υπηρεσιών που θα καταστήσουν πιο πρακτική και προσιτή τη νέα εποχή της αυτοκίνησης.
  • Μετά την ανάπτυξη προγράμματος εγκατάστασης φορτιστών στους σιδηροδρομικούς σταθμούς, η FCA Βank και η θυγατρική της Leasys σε συνεργασία με την ENEL X προχώρησαν στην ενεργοποίηση των 10 πρώτων φορτιστών στο διεθνές αεροδρόμιο Leonardo Da Vinci (Fiumicino) της Ρώμης.
  • Η ανάπτυξη του δικτύου φόρτισης υψηλής απόδοσης, σε συνδυασμό με μοντέλα όπως το νέο ηλεκτρικό Fiat 500 και τα νέα Plug-in Hybrid Jeep Renegade 4xe και Compass 4xe, θα επιτρέψουν τη σημαντική μείωση του χρόνου που απαιτεί να παραμείνει σταθμευμένο ένα όχημα ώστε να φορτιστούν και πάλι οι μπαταρίες του .

Η Fiat Chrysler Automobiles (FCA), συνεχίζοντας με συνέπεια την ανάπτυξη λύσεων που σαν στόχο έχουν να γίνει πιο πρακτική και προσιτή για όλους η νέα εποχή της εξηλεκτρισμένης κίνησης, προχωρά με γοργούς ρυθμούς στην ενδυνάμωση του δημόσιου δικτύου φόρτισης. Μετά την έναρξη ενός πρωτοποριακού προγράμματος εγκατάστασης ταχυ-φορτιστών σε σιδηροδρομικούς σταθμούς, σειρά έχει το διεθνές αεροδρόμιο της Ρώμης Fiumicino, όπου ήδη ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση των πρώτων 10 σταθμών φόρτισης των 22 KW. Το κατάστημα της Leasys, εταιρείας μίσθωσης οχημάτων και θυγατρική της FCA Bank, απόκτησε με την υποστήριξη της Enel X αυτούς τους φορτιστές, κάνοντας ακόμα ένα βήμα προς την επίτευξη του στόχου ενεργοποίησης 1.200 σταθμών φόρτισης στα Leasys Mobility Stores στην Ιταλία μέχρι το τέλος του έτους. Παράλληλα στόχος της Leasys είναι μέχρι το τέλος του 2021, ο στόλος οχημάτων της να αποτελείται σε ποσοστό 60% από αμιγώς ηλεκτρικά ή υβριδικά οχήματα επιτυγχάνοντας μια σημαντική μείωση των εκπομπών C02.

Οι δημόσιοι σταθμοί φόρτισης (αριθμός και ισχύς φόρτισης) σε συνδυασμό με τη δυνατότητα των αυτοκινήτων να μπορούν να φορτιστούν σε σύντομο χρονικό διάστημα αποτελούν βασικούς παράγοντες που θα επιτρέψουν την ευκολότερη χρήση των αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων. Για παράδειγμα το νέο ηλεκτρικό Fiat 500 χάρη στον εξελιγμένο σχεδιασμό του και την μπαταρία των 42 Kwh προσφέρει αυτονομία που σε αστική κίνηση ξεπερνά τα 400χλμ., ενώ το προηγμένο σύστημα φόρτισης που διαθέτει επιτρέπει τον «ανεφοδιασμό» του σε μικρό χρονικό διάστημα, μόλις 35 λεπτά σε δίκτυο DC 85 kW (5 λεπτά για φόρτιση από το 40% στο 100%). Στους ταχυφορτιστές της Leasys στο Fiumicino, ένα ηλεκτρικό Fiat 500 θα μπορεί  να φορτίσει πλήρως σε περίπου 2 ώρες, ενώ από επίπεδο φόρτισης 40% έως 100% απαιτούνται μόλις 1 ώρα και 20 λεπτά.

Οι δημόσιοι σταθμοί φόρτισης είναι εξίσου σημαντικοί και για τα Plug-in Hybrid μοντέλα, αφού μόνο με φορτισμένες τις μπαταρίες μπορεί να επιτευχθεί η μέγιστη οικονομία καυσίμου και παράλληλα η εκπομπή των ελάχιστων δυνατών ρύπων. Οι νέοι φορτιστές στο Fiumicino θα μπορούν  να φορτίζουν πλήρως τα νέα Plug-in Hybrid Jeep Renegade 4xe και Compass 4xe σε μόλις 1 ώρα ή μόλις 30 λεπτά για τη διαδικασία φόρτισης από 40% έως 100%. Πλήρως φορτισμένα τα δύο υβριδικά Jeep μπορούν να κινηθούν με αμιγώς ηλεκτρική κίνηση για περίπου 50χλμ., απόσταση που υπερκαλύπτει τη διαδρομή από το αεροδρόμιο στο κέντρο της Ιταλικής πρωτεύουσας.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή