Το ID.3 σε μαραθώνιο αντοχής και ευχρηστίας 20.000 χιλιομέτρων

Το ID.3 σε μαραθώνιο αντοχής και ευχρηστίας 20.000 χιλιομέτρων

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
  • To ID.3 ξεκίνησε έναν οδηγικό μαραθώνιο 20.000 χιλιομέτρων στη Γερμανία, σε μία επίδειξη της αξιοπιστίας και των δυνατοτήτων του
  • Ο οδηγός μεγάλων αποστάσεων και κάτοχος σχετικών ρεκόρ Rainer Zietlow και ο συνοδηγός του Dominic Brüner, για δύο μήνες θα ταξιδέψουν με ένα ID.3 Pro σε ολόκληρη τη Γερμανία
  • Είναι η πρώτη δοκιμή αυτού του είδους για το ID.3 Pro, με χωρητικότητα μπαταρίας 77 kWh
  • Το ID.3 θα επισκεφθεί περίπου 650 σταθμούς ταχείας φόρτισης, άνω των 60 kW
  • Καθημερινές ανταποκρίσεις και videos στο www.id3-deutschlandtour.com
  • Το video από την εκκίνηση της δοκιμασίας:

Το ID.3 είναι κάθε άλλο παρά ένα φουτουριστικό μοντέλο, διεκδικεί ήδη παγκοσμίως τη θέση του στους δρόμους, ως ένα καθημερινό αυτοκίνητο με μεγάλη ευχρηστία. Κάτι τέτοιο καλείται να αποδείξει με μία συνεχή, δίμηνη συμβίωση με το πρωτοποριακό μοντέλο, ο Rainer Zietlow. Η Volkswagen συνεργάζεται συχνά με το διάσημο Γερμανό οδηγό μεγάλων αποστάσεων και αγώνων αντοχής, κάτοχο πολλών παγκόσμιων ρεκόρ. Μάλιστα ήταν αυτός, που είχε οδηγήσει το νέο Touareg – ακόμα καμουφλαρισμένο τότε – από τη Μπρατισλάβα στο Πεκίνο, για την παγκόσμια πρεμιέρα του μοντέλου, πριν δύο χρόνια.

Οι αποστολές του Zietlow τον έχουν φέρει σε 130 συνολικά χώρες του πλανήτη, αυτή τη φορά όμως δεν θα αφήσει καν τα σύνορα της πατρίδας του. Με συνοδηγό το Dominic Brüner, οδηγούν ήδη το νέο ID.3 Pro με μπαταρία 77 kWh, σε μία μαραθώνια περιοδεία, μήκους περίπου 20.000 χιλιομέτρων και διάρκειας δύο μηνών, σε όλη τη Γερμανία. Η επεναφόρτιση του αυτοκίνητου γίνεται με ηλεκτρική ενέργεια που έχει παραχθεί σχεδόν εξ ολοκλήρου με φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο. Οι εμπειρίες του πληρώματος, δημοσιεύονται σε καθημερινή βάση στο διαδίκτυο, στη διεύθυνση http://www.id3-deutschlandtour.com/ .

Το ID.3 σε μαραθώνιο αντοχής και ευχρηστίας 20.000 χιλιομέτρων-1

Το ταξίδι του ID.3 Pro ξεκίνησε πριν μερικές μέρες, από το νοτιότερο ξενοδοχείο της Γερμανίας κοντά στο Oberstdorf. Θα ολοκληρωθεί στο βορειότερο χώρο στάθμευσης της Γερμανίας, δυτικά του List on Sylt. Μία από τις ενδιάμεσες στάσεις έχει προγραμματιστεί στο Παιδικό Χωριό SOS στο Bernburg, καθώς ένα μέρος των διαφημιστικών εσόδων της περιοδείας θα δοθεί για το στεγαστικό του έργο.

Τρία από τα πρώτα  videos – που παράγονται σε καθημερινή βάση – μπορεί να απολαύσει κάποιος στους παρακάτω συνδέσμους στο YouTube.

Το ID.3 θα κάνει την επίσημη πρεμιέρα του και στην Ελλάδα τις επόμενες εβδομάδες ενώ εδώ και λίγες μέρες βρίσκεται στο εμπορικό κέντρο Golden Hall, στο Μαρούσι. Ήδη είναι διαθέσιμη για παραγγελία η ειδική έκδοση ID.3 1ST με πολύ πλούσιο, ιδιαίτερο επίπεδο εξοπλισμού και προτεινόμενη λιανική τιμή που ξεκινά από 39.600 €. Σε αυτήν θα πρέπει να αφαιρεθεί το όφελος από την ενέργεια «Κινούμαι Ηλεκτρικά», που στη συγκεκριμένη περίπτωση ανέρχεται στα 4.790 €. 

Το ID.3 σε μαραθώνιο αντοχής και ευχρηστίας 20.000 χιλιομέτρων-2

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή