Τα SUV και τα Crossover που μπορείτε να ονειρευτείτε (photo gallery)

Τα SUV και τα Crossover που μπορείτε να ονειρευτείτε (photo gallery)

5' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε μια αγορά που συνεχώς αναπτύσσεται, τα SUV και τα crossover μπαίνουν στο προσκήνιο, με τις πολλαπλές αρετές πρακτικότητας, άνεσης και ασφάλειας που διαθέτουν, ενώ δεν λένε «όχι» και στον εξηλεκτρισμό των επιλογών τους.

CITROEN

Διπλή παρουσία της Citroen στα crossover/SUV. Η γκάμα αποτελείται από το μοδάτο και πρακτικό, μικρό SUV C3 Aircross, αλλά και από το μεγαλύτερο μεσαίο C5 Aircross, με το μοντέρνο του design, τα υψηλά επίπεδα άνεσης, αλλά και τη διάθεσή του και ως plug-in υβριδικού.

DACIA

Το Dacia Duster αποτελεί ένα από τα πιο καλοπουλημένα μικρομεσαία SUV της αγοράς, διαθέτοντας πολύ καλές εκτός δρόμου δυνατότητες, αλλά και, κυρίως, με υψηλό value for money. Παράλληλα, με crossover χαρακτηριστικά προσφέρεται και το μικρό Dacia Sandero Stepway.

DS AUTOMOBILES

Στην γκάμα της γαλλικής DS ξεχωρίζει το premium compact crossover DS 3 Crossback, που πλέον διατίθεται και σε αμιγώς ηλεκτρική έκδοση. Υψηλότερα συναντάμε το μεσαίο πολυτελές SUV DS 7 Crossback, το οποίο πρόσφατα ήρθε και σε plug-in υβριδική έκδοση.

ALFA ROMEO

Έχοντας έρθει πριν από λίγο καιρό στην ανανεωμένη της γενιά, η μεσαία Stelvio είναι το μοναδικό SUV στην γκάμα της Alfa Romeo. Διαθέτει πισωκίνητες ή τετρακίνητες εκδόσεις με μοτέρ βενζίνης και diesel με ισχύ από 190 έως και 280 ίππους.

FIAT

Η Fiat προσφέρει εκδόσεις με crossover χαρακτηριστικά για σχεδόν όλα τα μοντέλα της (Panda City Cross, Wild 4X4, Panda Cross, καθώς και 500L City Cross και Cross). Επίσης, διατίθεται το μικρό SUV Fiat 500Χ, το οποίο διαθέτει στιλάτη εμφάνιση και νέα γκάμα turbo κινητήρων βενζίνης και diesel. 

FORD

Πλήρως ανανεωμένες επιλογές SUV μοντέλων προσφέρει η Ford, αφού διαθέτει το compact και στιλάτο Puma, αλλά και το νέο Kuga, που προσφέρεται και ως plug-in υβριδικό. Διαθέσιμες είναι και οι crossover εκδόσεις Active για το Fiesta και το Focus, αλλά και το μικρό SUV EcoSport.

HYUNDAI

Υπερπλήρεις είναι οι crossover και SUV επιλογές στην γκάμα της Hyundai. Ξεκινούν από το μοντέρνο compact SUV Kona, που διατίθεται και ως υβριδικό, αλλά και ως ηλεκτρικό, συνεχίζονται στο μικρομεσαίο Tucson και ολοκληρώνονται με το μεσαίο Santa Fe.

JAGUAR

Τα τελευταία χρόνια η Jaguar έχει επενδύσει στα SUV, δημιουργώντας μια πλήρη γκάμα, που ξεκινά από το compact SUV E-Pace, συνεχίζεται στην αμιγώς ηλεκτρική I-Pace των 400 ίππων και καταλήγει στη μεγάλη F-Pace.

JEEP

Για την Jeep η κατασκευή τετρακίνητων οχημάτων βρίσκεται στο DNA της και έτσι σήμερα μπορεί κανείς να βρει το μικρό SUV Renegade, το μικρομεσαίο Compass και το μεσαίο Cherokee, που ξεχωρίζουν και για τις ικανότητές τους εκτός δρόμου. Στην κορυφή των 4Χ4 επιλογών συναντάμε το Wrangler.

KIA

H Kia διαθέτει στην αγορά την crossover έκδοση X-Line του μίνι Picanto, το μικρό crossover Stonic, το μικρομεσαίο crossover XCeed, αλλά και το μικρομεσαίο SUV Sportage. Επίσης, προσφέρονται τα ηλεκτρικά Niro και Soul, καθώς και η plug-in υβριδική έκδοση του πρώτου.

LAND ROVER

Με δεκαετίες εμπειρίας στην κατασκευή τετρακίνητων μοντέλων, η Land Rover ξεχωρίζει και στα SUV. Στις επιλογές διακρίνονται το νέο Range Rover Evoque, τα πολυτελή Range Rover Velar, Range Rover Sport, Range Rover, Land Rover Discovery και Discovery Sport, αλλά και το εντυπωσιακό νέο Defender.

LEXUS

Η Lexus ειδικεύεται στην κατασκευή πολυτελών ιαπωνικών μοντέλων με υβριδική τεχνολογία. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουμε το compact Lexus UX, το μεσαίο NX, αλλά και το κορυφαίο Lexus RX.

MAZDA

H Mazda στη νέα της εποχή συνδυάζει το ξεχωριστό sport DNA της με το πολύ μοντέρνο design, αλλά και το premium εσωτερικό των προτάσεών της. Η γκάμα των SUV της αποτελείται από το μικρομεσαίο Mazda CX-30, το μεσαίο CX-5, αλλά και το νέο ηλεκτρικό MX-30.

MERCEDES

Κορυφαίες επιλογές SUV σε μια μεγάλη γκάμα διαστάσεων προσφέρει σήμερα η Mercedes. Από τις ολοκαίνουργιες compact GLA και GLB και τις μεσαίες GLC και GLC Coupe μέχρι τις μεγάλες GLE, GLE Coupe και GLS, την ηλεκτρική EQC και την ξεχωριστή G-Class, οι επιλογές της Mercedes ξεχωρίζουν έναντι των αντιπάλων τους.

NISSAN

Έχοντας στη φαρέτρα της το best-seller Qashqai, η Nissan «παίζει» δυνατά στα crossover και SUV μοντέλα. Παράλληλα, η γκάμα της αποτελείται και από το μικρό Juke στη νέα του γενιά, αλλά και το μεσαίο SUV X-Trail.

OPEL

Πλήρεις οι προτάσεις των crossover και SUV μοντέλων της Opel. Αποτελούνται από το μικρό Crossland X, το compact Mokka X, αλλά και το μεγαλύτερο Grandland X, το οποίο προσφέρεται πλέον και σε plug-in υβριδική έκδοση.

PEUGEOT

Με ξεχωριστό design, hi-tech premium εσωτερικό και κορυφαία γκάμα κινητήρων, τα SUV της Peugeot ξεχωρίζουν. Η γκάμα απαρτίζεται από το μικρό SUV Peugeot 2008, που διατίθεται και ως ηλεκτρικό, το βραβευμένο 3008, αλλά και το 7θέσιο Peugeot 5008.

PORSCHE

Με δυναμισμό που αρμόζει στη μάρκα, πολυτέλεια και μοναδικότητα, η Cayenne τρίτης γενιάς και η μικρότερη, μεσαία Macan αποτελούν τα δύο SUV μοντέλα που βρίσκονται στην γκάμα της γερμανικής φίρμας.

RENAULT

To νέας γενιάς Renault Captur ήρθε στη χώρα μας σημαντικά αναβαθμισμένο μέσα στη χρονιά που διανύουμε. Αναμένεται και ως plug-in υβριδικό. Διαθέσιμο είναι επίσης και το μεγαλύτερο, πρόσφατα ανανεωμένο Renault Kadjar.
 
SEAT

Η SEAT διαθέτει στο κοινό μια πλήρη γκάμα SUV, που αποτελείται από το μικρό και πρακτικό Arona, το μικρομεσαίο Ateca, αλλά και το μεσαίο Tarraco. Αναμένουμε επίσης και τα μοντέλα της νέας μάρκας CURPA, το CUPRA Ateca και το εντυπωσιακό Formentor.

SKODA

Μία ακόμη μάρκα που έχει ενισχύσει τις SUV επιλογές της είναι η Skoda. Αυτή τη στιγμή προσφέρει το μικρό SUV Kamiq, το μικρομεσαίο Karoq και το μεσαίο Kodiaq. Αναμένουμε τις crossover εκδόσεις Scout των Octavia και Superb, αλλά και το ολοκαίνουργιο ηλεκτρικό SUV, Skoda Enyaq.

SUBARU

Η Subaru ειδικεύεται στην τετρακίνηση και έτσι προσφέρει στη χώρα μας όλη την γκάμα των SUV-crossover της, η οποία ξεκινά από το μικρομεσαίο Subaru XV, συνεχίζεται στο μεσαίο SUV Forester και καταλήγει στο μεγαλύτερο Outback. 

SUZUKI

Η Suzuki μέσα στη χρονιά που διανύουμε ανανέωσε τα μοντέλα της, προσφέροντάς τους νέα, «ήπια» υβριδικά σύνολα, με χαμηλότερη κατανάλωση και ρύπους. Φυσικά, από την αναβάθμιση αυτή επωφελήθηκαν και τα SUV της, όπως το μίνι crossover Ignis, το επιτυχημένο εμπορικά Vitara και το μικρομεσαίο S-Cross.

TESLA

Η αμερικανική Tesla ήρθε στη χώρα μας, προσφέροντας την πλήρη γκάμα των ξεχωριστών ηλεκτρικών της μοντέλων. Ανάμεσά τους συναντάμε και το SUV Model X, που διατίθεται στην έκδοση Long Range για περισσότερη αυτονομία ή στην έκδοση Performance για ακόμη πιο εκρηκτικές επιδόσεις.

TOYOTA

Η Toyota προσφέρει στην ελληνική αγορά το πρόσφατα ανανεωμένο C-HR, το RAV4 που μπήκε την προηγούμενη χρονιά στη νέα του γενιά, αλλά και το μεγάλο Land Cruiser. Αναμένουμε επίσης το νέο B-SUV μοντέλο της εταιρείας, το Yaris Cross.

VOLKSWAGEN

Περισσότερες από ποτέ είναι οι επιλογές crossover και SUV μοντέλων της Volkswagen. Η γκάμα αποτελείται από το μικρό T-Cross, το compact T-Roc (και σε ξεχωριστή έκδοση cabrio), το μικρομεσαίο Tiguan, το 7θέσιο Tiguan Allspace), αλλά και το κορυφαίο Volkswagen Touareg.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή