ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

H Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio είναι για ακόμα μια φορά το “SUV of the Year”

H Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio είναι για ακόμα μια φορά το “SUV of the Year”

Η κορυφαία έκδοση της Alfa Romeo Stelvio με το διακριτικό Quadrifoglio κατακτά και πάλι την 1η θέση, επικρατώντας ανάμεσα σε μοντέλα από άλλες Γερμανικές, Ιταλικές και Βρετανικές μάρκες, αυτή τη φορά στο θεσμό “SUV of the Year” του Γερμανικού περιοδικού AUTO ZEITUNG.

Η ανανεωμένη έκδοση της Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio ανακηρύχτηκε για 3η φορά “SUV of the Year” από το Γερμανικό περιοδικό AUTO ZEITUNG. Η κορυφαία έκδοση του SUV της Alfa Romeo με τον bi-Turbo V6 βενζινοκινητήρα των 2,9 λίτρων απόδοσης 510 ίππων, επικράτησε ανάμεσα σε 11 από τα πιο ισχυρά SUV ανταγωνιστικών Γερμανικών, Ιταλικών και Βρετανικών μαρκών.

Εξελιγμένος με τεχνογνωσία από τη Ferrari, ο προηγμένος βενζινοκινητήρας των 510 ίππων, επιταχύνει την Stelvio Quadrifoglio στα 100χλμ./ώρα από στάση σε μόλις 3,8δλ., ενώ της εξασφαλίζει τελική ταχύτητα 283χλμ./ώρα. Η κορυφαία ευελιξία και οδηγική απόλαυση που προσφέρει το μοντέλο είναι αποτέλεσμα της ενεργητικής ανάρτησης με ηλεκτρονικό έλεγχο της απόσβεσης των αμορτισέρ (AlfaTM Active Suspension), του συστήματος παραμετροποίησης AlfaTM D.N.A. Pro Dynamic Driving Control με τη λειτουργία “Race”, του υψηλού απόδοσης συστήματος πέδησης της Brembo®, του πρωτοποριακού συστήματος τετρακίνησης AlfaTM Q4, αλλά και της ιδανικής κατανομής βάρους ανάμεσα στους δύο άξονες που αγγίζει το 50/50.

Χάρη στα παραπάνω, η Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio, λίγο μετά την επίσημη παρουσίαση της, πραγματοποίησε ρεκόρ για SUV παραγωγής στο θρυλικό Nordschleife του Nürburgring. Παράλληλα με τις καταιγιστικές επιδόσεις, η Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio παρέχει και υψηλότατο επίπεδο άνεσης, πολυτέλειας και ασφάλειας με δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2.

Μπορείτε να δείτε το ρεκόρ της Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio στη θρυλική πίστα Nordschleife στο Nürburgring παρακάτω: