ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το LEAF, πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό ταξί στην Ελλάδα

Το LEAF, πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό ταξί στην Ελλάδα

Με μισό εκατομμύριο LEAF να έχουν ήδη πωληθεί σε όλη την υφήλιο, ολοένα και περισσότεροι υποψήφιοι αγοραστές ανακαλύπτουν τα πλεονεκτήματα αυτού του οχήματος μηδενικών εκπομπών. Κινούμενο αποκλειστικά με ηλεκτρισμό, το Nissan LEAF διαθέτει πολλές πρωτοποριακές καινοτομίες, όπως το e-Pedal που επιτρέπει στον οδηγό του να οδηγεί και να φρενάρει με έναν εντελώς νέο και απρόσκοπτο τρόπο.

Επιπλέον, το Nissan LEAF έχει μεγαλύτερη αυτονομία που φτάνει τα 528 χιλιόμετρα στην έκδοση e+ με την μπαταρία των 62 KWh, σε αστικό κύκλο οδήγησης και σύμφωνα με τα νέα ευρωπαϊκά πρότυπα εκπομπών και κατανάλωσης του WLTP, σκοπεύοντας να κερδίσει τις εντυπώσεις των σύγχρονων αυτοκινητιστών, με μια κομψή εμφάνιση τόσο εσωτερικά, όσο και εξωτερικά.

Το νέο e-powertrain (ηλεκτρικό κινητήριο σύνολο) του Nissan LEAF, με την μπαταρία των 62 KWh, προσφέρει μια εκπληκτική, γραμμική απόδοση ισχύος 160 KW. Η ροπή έχει αυξηθεί στα 340 Nm, με αποτέλεσμα τη βελτίωση της επιτάχυνσης, με το 0-100 χλμ./ώρα να έρχεται σε μόλις 6,9 δευτερόλεπτα.

Στην τελετή παράδοσης του ταξί, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στις κεντρικές εγκαταστάσεις της Nissan – Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε., ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Τάκης Θεοχαράκης, μεταξύ άλλων δήλωσε: «Η ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα είναι πλέον γεγονός. Και είναι ένα γεγονός που υποδεχόμαστε όλοι με πολύ μεγάλη ικανοποίηση αλλά και μεγάλες προσδοκίες. Η Taxiplon, με το πρώτο ηλεκτρικό ταξί στην Ελλάδα, ένα αυτοκίνητο που προσφέρει αυτονομία έως 528 χλμ. αλλά και ταυτόχρονα μηδενικούς ρύπους, ανοίγει νέους δρόμους. Τα ταξί με μηδενικούς ρύπους είναι σίγουρο ότι θα συμβάλλουν πάρα πολύ στο να αναπνέουμε πολύ καθαρότερο αέρα στις πόλεις μας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι με το πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά» που πρόσφατα θέσπισε η κυβέρνηση, οι επαγγελματίες αυτοκινητιστές ταξί έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν το δικό τους αμιγώς ηλεκτρικό Nissan LEAF σε μια συμφέρουσα τιμή που ξεκινά από 24.630 ευρώ για την έκδοση με την μπαταρία των 40Kwh (συμπεριλαμβανομένων των επιδοτήσεων στην αρχική τιμή και στην απόσυρση παλαιού οχήματος).