Όλα τα υβριδικά στην πρίζα!

4' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με πολύ χαμηλούς ρύπους και δυνατότητα κίνησης και με ηλεκτρισμό, τα plug-in υβριδικά μοντέλα συνδυάζουν την απόδοση με την οικονομία, χωρίς το άγχος της αυτονομίας. Ας δούμε ποια προσφέρονται στη χώρα μας.

AUDI A6e, A7e, A8e, Q5e, Q7e

H Audi προσφέρει μια συνεχώς διευρυμένη γκάμα plug-in υβριδικών οχημάτων, τόσο σε compact όσο και σε μεγαλύτερα μοντέλα. Προς το παρόν, στη χώρα μας διατίθενται οι plug-in υβριδικές εκδόσεις «e» των κορυφαίων Audi A6, A7, A8, Q5 και Q7. Σύντομα θα προστεθούν οι αντίστοιχες επιλογές των A3, Q3 και Q8.
 
BMW ΣΕΙΡΑ 2, 3, 5, 7,  X1, X1, Χ3, Χ5

Υπερπλήρης είναι η γκάμα των plug-in υβριδικών μοντέλων της BMW, που διαθέτει αντίστοιχες προτάσεις για τη Σειρά 2 Active Tourer, τη Σειρά 3, 5 και 7, καθώς και για τις X3 και X5. Πιο πρόσφατη προσθήκη αυτή των X1 και X2 xDrive25e, με μέση κατανάλωση από 1.9 lt./100 χλμ.

CITROEN C5 AIRCROSS PHEV

Όλα τα υβριδικά στην πρίζα!-1
Citroen C5 Aircross PHEV

 

Με 225 ίππους και πολύ χαμηλή κατανάλωση, το C5 Aircross PHEV είναι η πρώτη plug-in υβριδική πρόταση της Citroen. Το μοντέλο βασίζεται στο επιτυχημένο SUV C5 Aircross, δίνοντας τη δυνατότητα κίνησης με βενζίνη και/ή ρεύμα.

DS 7 CROSSBACK, DS 9

Όλα τα υβριδικά στην πρίζα!-2
DS 7 Crossback plug-in

 

H πολυτελής γαλλική DS έχει δημιουργήσει την plug-in hybrid έκδοση του μεσαίου crossover DS 7 Crossback, που συνδυάζει την οικονομία με την απόδοση. Άκρως εντυπωσιακό είναι και το plug-in hybrid πολυτελές σεντάν DS 9, που αναμένεται το 2021.

FORD KUGA PHEV

Όλα τα υβριδικά στην πρίζα!-3
Ford Kuga PHEV

 

Μία από τις πιο νέες αφίξεις plug-in υβριδικού μοντέλου της αγοράς είναι αυτή του SUV της Ford, Kuga. Διαθέτει μοτέρ βενζίνης και έναν ηλεκτροκινητήρα, που παρέχουν συνδυαστική ισχύ 225 ίππων. Η ηλεκτρική αυτονομία είναι 72 km.

JAGUAR F-PACE 

Όλα τα υβριδικά στην πρίζα!-4
Jaguar F-Pace plug-in

 

Η Jaguar είναι μια εταιρεία πρωτοπόρος στην ηλεκτροκίνηση και πλέον παρουσίασε την ανανεωμένη F-Pace, που διαθέτει και plug-in hybrid επιλογή. Αυτή εφοδιάζεται με 2λιτρο βενζινοκινητήρα και ηλεκτροκινητήρα συνδυαστικής ισχύος 404 ίππων, αλλά και με μπαταρία 17,1 kWh.

JEEP RENEGADE, COMPASS

Όλα τα υβριδικά στην πρίζα!-5
Jeep Compass PHEV

 

Στον χορό της ηλεκτροκίνησης μπαίνει και η Jeep, αφού αυτές τις ημέρες κάνουν το ντεμπούτο τους στην αγορά οι plug-in hybrid εκδόσεις 4xe των Renegade και Compass, έχοντας «οικολογική» τετρακίνηση και πλήρη ηλεκτρική κίνηση για έως και 50 χλμ.

KIA NIRO PHEV & XCEED PHEV

Όλα τα υβριδικά στην πρίζα!-6
Kia Niro PHEV

 

Διπλή νέα άφιξη στην Ελλάδα για την Kia, με το ξεκίνημα της διάθεσης των plug-in υβριδικών εκδόσεων των crossover Niro και XCeed. Αμφότερα συνδυάζουν έναν κινητήρα βενζίνης και έναν ηλεκτροκινητήρα, με συνολική απόδοση 141 ίππων.

LAND ROVER DISCOVERY SPORT, RANGE ROVER EVOQUE, RANGE ROVER, RANGE ROVER SPORT

Όλα τα υβριδικά στην πρίζα!-7
Range Rover Evoque Plug-in Hybrid

 

Οι plug-in υβριδικές εκδόσεις της Land Rover δίνουν τη δυνατότητα κίνησης και με ηλεκτρισμό, συνδυάζοντας την πολύ καλή απόδοση με τη χαμηλή κατανάλωση και ρύπους. Διατίθενται στα Evoque και Discovery Sport, αλλά και στα Range Rover και Range Rover Sport.

MERCEDES A-CLASS, B-CLASS, CLA, GLA, C-CLASS, E-CLASS, S-CLASS, GLC, GLE

Όλα τα υβριδικά στην πρίζα!-8
Mercedes plug-in

 

Τα μοντέλα της γκάμας EQ Power plug-in hybrid της Mercedes καλύπτουν ένα ευρύ κομμάτι αναγκών. Από τις compact A-Class, A-Class Sedan, CLA, B-Class και GLA μέχρι τις σεντάν C-Class, E-Class και S-Class και τα SUV, GLC και GLE, τα plug-in υβριδικά Mercedes προσφέρουν διευρυμένη αυτονομία, απόδοση και χαμηλή κατανάλωση.
 
MINI COUNTRYMAN COOPER S E ALL4

Όλα τα υβριδικά στην πρίζα!-9
MINI Countryman plug-in

 

Στην γκάμα της MINI ξεχωρίζει το plug-in υβριδικό αυτοκίνητο ελεύθερου χρόνου Countryman Cooper S E ALL4. Διαθέτει σύστημα με βενζινοκινητήρα και ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 220 ίππων, με μέση κατανάλωση από 1,7 lt./100 χλμ.

OPEL GRANDLAND X PHEV

Όλα τα υβριδικά στην πρίζα!-10
Opel Grandland X plug-in

 

Στις επιλογές της Opel το Grandland X Hybrid είναι προς το παρόν το μοναδικό της plug-in υβριδικό μοντέλο. Εξοπλίζεται με έναν turbo βενζινοκινητήρα και έναν ή δύο ηλεκτροκινητήρες, προσφέροντας συνδυαστική ισχύ 224 ή 300 ίππων.

PEUGEOT 3008 & 508 PHEV

Όλα τα υβριδικά στην πρίζα!-11
Peugeot plug-in

 

Πρωτοπόρος και στην ηλεκτροκίνηση, η Peugeot προσφέρει στη χώρα μας την plug-in υβριδική εκδοχή του 3008 σε δύο εκδόσεις, μία με ισχύ 225 και μία με ισχύ 300 ίππων, που παρέχουν ηλεκτρική αυτονομία έως και 59 χλμ. Εν αναμονή είμαστε και για την αντίστοιχη έκδοση του 508.

PORSCHE PANAMERA & CAYENNE

Η E-Performance, plug-in υβριδική τεχνολογία της Porsche, εξασφαλίζει κορυφαία απόδοση και χαμηλούς ρύπους. Αυτή τη στιγμή μπορείτε να τη βρείτε στις Panamera και Panamera Sport Turismo, αλλά και στις Cayenne και Cayenne Coupe.

RENAULT CAPTUR & MEGANE

Όλα τα υβριδικά στην πρίζα!-12
Renault Captur plug-in



Μπορεί αυτή τη στιγμή στη χώρα μας η Renault να μην προσφέρει κάποιο plug-in υβριδικό μοντέλο, όμως μέχρι τα τέλη του έτους αναμένουμε την αντίστοιχη έκδοση του νέου Captur, αλλά επίσης και την plug-in υβριδική έκδοση του ανανεωμένου Megane.

SEAT LEON & TARRACO

Όλα τα υβριδικά στην πρίζα!-13
SEAT Leon

 

Πριν από λίγο καιρό ξεκίνησε η διάθεση του νέου SEAT Leon στη χώρα μας και, πλέον, αναμένουμε την έκδοση e-Hybrid, με κινητήρα βενζίνης, ηλεκτροκινητήρα και μπαταρία, που μπορεί να φορτίσει και σε πρίζα. Αντίστοιχη έκδοση αναμένουμε και για το κορυφαίο SEAT Tarraco.

SKODA OCTAVIA & SUPERB

Όλα τα υβριδικά στην πρίζα!-14
Skoda Superb plug-in

 

Η Skoda δίνει ιδιαίτερη σημασία στις plug-in υβριδικές εκδοχές των μοντέλων της και έτσι προσφέρει ήδη στη χώρα μας την αντίστοιχη έκδοση του ανανεωμένου Superb. Αναμένουμε PHEV επιλογή και για την Octavia, ενώ η νέα κορυφαία Octavia RS θα είναι και αυτή plug-in υβριδική με 245 ίππους.

TOYOTA RAV4 & PRIUS

Όλα τα υβριδικά στην πρίζα!-15
Toyota RAV4 plug-in

 

Πρωτοπόρος στην υβριδική τεχνολογία, η Toyota έχει μπει και αυτή στο «παιχνίδι» των plug-in υβριδικών μοντέλων, προσφέροντας στην Ευρώπη το υβριδικό Prius και σε αυτή την έκδοση. Ωστόσο, πιο σημαντική είναι η αναμενόμενη άφιξη του νέου RAV4 PHEV, με 306 ίππους και κατανάλωση μόνο από 1,0 lt./100 χλμ.

VOLKSWAGEN GOLF & PASSAT

Όλα τα υβριδικά στην πρίζα!-16
Volkswagen Golf GTE

 

Η νεότερη παρουσία plug-in υβριδικού μοντέλου στην γκάμα της Volkswagen είναι αυτή του νέου Golf, το οποίο θα έρθει σύντομα στη χώρα μας στις εκδόσεις eHybrid (204 PS) και GTE (245 PS). Παράλληλα, διαθέσιμο είναι το Passat GTE των 218 ίππων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή