ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το Peugeot 208 διακρίνεται συνεχώς

Το Peugeot 208 διακρίνεται συνεχώς

Το νέο Peugeot 208 αποτελεί μια μεγάλη επιτυχία για τη γαλλική φίρμα και όχι άδικα. Eντυπωσιακή σχεδίαση, προηγμένη τεχνολογία και επιλογή –μεταξύ άλλων– και για ηλεκτροκίνητη έκδοση.

Αυτός είναι και ο λόγος που το γαλλικό σούπερ μίνι δεν σταματάει να διακρίνεται παγκοσμίως, με πρόσφατες τις βραβεύσεις σε Ιαπωνία και Πορτογαλία.

Αναλυτικότερα, η επιτροπή του «Ιαπωνικού Αυτοκινήτου της Χρονιάς» σχολίασε το βραβείο ως εξής: «Ο λόγος που απονέμεται αυτό το βραβείο είναι ότι τα Peugeot 208 και e-208 είχαν κάνει πράξη τη μοναδική αίσθηση οδήγησης, χάρη στον συνδυασμό της σταθερότητας του αμαξώματος και της μαλακής ανάρτησης· επίσης αξιολογήθηκε και ο βαθμός ευκολίας που προσφέρουν στην οδήγηση. Με έναν εσωτερικό και ποιοτικό διάκοσμο υψηλής αισθητικής και ένα ακριβές και κομψό φινίρισμα συνολικά, αυτό το μοντέλο έχει εκτιμηθεί πολύ για τη διαθεσιμότητά του και σε αμιγώς ηλεκτρική έκδοση. Το “value for money” της ηλεκτρικής έκδοσης είναι, επίσης, ένας παράγοντας που συγκαταλέγεται στα πλεονεκτήματα αυτού του μοντέλου».

Τα νέα Peugeot 208 και e-208 έχουν ήδη κατακτήσει πλήθος βραβείων, μεταξύ των οποίων αυτό του «Ευρωπαϊκού Αυτοκινήτου της Χρονιάς», το βραβείο σχεδιασμού «Red Dot» κ.ά., που αποδεικνύουν την καταξίωση του μοντέλου παγκοσμίως. Από το λανσάρισμά του στην Ιαπωνία, τον Ιούλιο του 2020, το Peugeot 208 γνώρισε μεγάλη επιτυχία σε μια αγορά η οποία είναι ιδιαίτερα απαιτητική. 

Παράλληλα, το συντακτικό προσωπικό του Exame Informática επαίνεσε το Peugeot e-208 για τον τολμηρό του σχεδιασμό, την οδηγική απόλαυση και την άνεση, καθώς επίσης και την τεχνολογία που ενσωματώνει. Αυτά είναι χαρακτηριστικά με προστιθέμενη αξία που εκτιμώνται σε ένα αυτοκίνητο, το οποίο ξεχωρίζει επίσης, για την ποιότητα, την καινοτομία και την αξιοπιστία του.

Τα βραβεία τεχνολογίας σχεδιάστηκαν για να τιμήσουν ερευνητές που δεν είναι ακόμη γνωστοί στο ευρύ κοινό, ιδέες που έχουν τεθεί σε δοκιμή σε διάφορα πανεπιστήμια και εταιρείες που κάνουν πολλά στον τομέα του περιβάλλοντος και της αειφόρου ανάπτυξης. Βραβεύουν, επίσης, τα καλύτερα προϊόντα και τους κατασκευαστές που ηγούνται σε διάφορες κατηγορίες: ανθρώπους, καινοτομία, αειφόρο ανάπτυξη, applications και πλατφόρμες, εθνικές επωνυμίες, μάρκες κινητών τηλεφώνων, μάρκες υπολογιστών. Τέλος, απονέμουν και το βραβείο «Προϊόν της Χρονιάς». Για αυτή την έκδοση του 2020, το νέο Peugeot e-208 είναι το μόνο αυτοκίνητο που αναγνωρίστηκε και μάλιστα, κέρδισε τον τίτλο του καλύτερου ηλεκτρικού αυτοκινήτου της χρονιάς.

Στην Πορτογαλία

Με το τελευταίο βραβείο που έλαβε το Peugeot e-208 στην Πορτογαλία, ο αριθμός των διακρίσεών του στην Ευρώπη ανέρχεται πλέον στις 18, συμπεριλαμβανομένου του πολυπόθητου ευρωπαϊκού τίτλου τού «Αυτοκινήτου της Χρονιάς». 

Αυτός ο τίτλος, μάλιστα, άνοιξε τον δρόμο για μία σειρά βραβεύσεων του αυτοκινήτου στην Πορτογαλία:

• «Καλύτερο Αυτοκίνητο Πόλης» και «Αυτοκίνητο της Χρονιάς». 

• «Καλύτερο Αυτοκίνητο Πόλης της Χρονιάς» από το περιοδικό ειδικού τύπου Turbo.

• «Καλύτερο Αυτοκίνητο κάτω των 20.000 ευρώ» από το περιοδικό l’Observador.

Το νέο Peugeot e-208 εξοπλίζεται με μία μπαταρία 50 kWh και έναν ηλεκτροκινητήρα 100 kW (136 ίππων). Διαθέτει αυτονομία 340 χιλιομέτρων σε κύκλο WLTP. 

Η μπαταρία μπορεί ταχύτατα να φτάσει στο 80% της χωρητικότητάς της σε 30 λεπτά, χρησιμοποιώντας ένα δημόσιο φορτιστή πάνω από 100 kW. 

Το νέο Peugeot 208 διαθέτει ένα νέο ξεχωριστό στυλ, αλλά είναι επίσης και καινοτόμο με το νέας γενιάς Peugeot i-Cockpit με τον τρισδιάστατο πίνακα οργάνων και μία ευρεία γκάμα συστημάτων υποβοήθησης οδήγησης στις πιο πλούσιες εκδόσεις.