Στόχος η παραμονή στην κορυφή

Στόχος η παραμονή στην κορυφή

Το νέο Peugeot 3008 τραβά τα βλέμματα παντού στην Ευρώπη

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Peugeot 3008 βρίσκεται στην κορυφή των μικρομεσαίων SUV στην ευρωπαϊκή αγορά, γεγονός που επιβεβαιώνουν τα πάνω από 800.000 οχήματα που έχουν κατασκευαστεί από την ημέρα κατά την οποία λανσαρίστηκε το 2016. Το μοντέλο σημειώνει εξαιρετική εμπορική επίδοση στην Ευρώπη και διεθνώς, με τον τίτλο του «Car Of The Year 2017» να αποτελεί επιστέγασμα αυτής της επιτυχίας του. Στο εμπνευσμένο ντιζάιν του νέου Peugeot 3008 ξεχωρίζουν το επανασχεδιασμένο μπροστινό μέρος, τα νέα full led πίσω φωτιστικά σώματα, τα νέα χρώματα αμαξώματος, καθώς και ένας νέος προαιρετικός εξοπλισμός με την ονομασία «Black Pack».

Στόχος η παραμονή στην κορυφή-1
Τα νέα full led πίσω φωτιστικά σώματα.

Διατίθεται με αποδοτικούς κινητήρες εσωτερικής καύσεως που επιτυγχάνουν χαμηλές εκπομπές CO2 (από 129 g/km): βενζίνης –τρικύλινδρους 1.200 κ. εκ. ή τετρακύλινδρους 1.600 κ. εκ.– και πετρελαίου 1.500 κ. εκ. Παράλληλα, προσφέρεται και σε δύο υβριδικές εκδόσεις. Η έκδοση HYBRID 4 300 e-EAT8 είναι αποτέλεσμα του συνδυασμού ενός κινητήρα PureTech 200 ίππων (ή 147kW) και δύο ηλεκτροκινητήρων: ο ένας στο μπροστινό μέρος σε συνδυασμό με το κιβώτιο ταχυτήτων e-EAT8 που αποδίδει 110 ίππους (ή 81kW), και ο δεύτερος τοποθετημένος στον πίσω άξονα, με απόδοση 112 ίππους (ή 83kW). Η λειτουργία 4WD, επίσης διαθέσιμη με πρόγραμμα Electric, επιτρέπει βελτιωμένη πρόσφυση στην άσφαλτο ή σε δύσβατα εδάφη. Είτε σε βρεγμένους, λασπωμένους, χιονισμένους δρόμους, είτε σε στροφές, η δύναμη κατανέμεται ηλεκτρονικά και στους τέσσερις τροχούς του αυτοκινήτου. Η έκδοση HYBRID με την κίνηση στους δύο τροχούς και 225 ίππους (ή 165kW) συνδυάζει έναν κινητήρα PureTech απόδοσης 180 ίππων (ή 132 kW) με έναν ηλεκτροκινητήρα 110 ίππων (ή 80kW) με αυτόματο κιβώτιο e-EAT8. 

Η μπαταρία ιόντων λιθίου έχει χωρητικότητα 13,2 kWh και διατίθενται δύο τύποι ενσωματωμένων φορτιστών, ικανοποιώντας όλες τις χρήσεις και όλες τις λύσεις φόρτισης των πελατών. Στον στάνταρ εξοπλισμό διατίθενται ένας μονοφασικός φορτιστής 3,7 kW και προαιρετικά ένας μονοφασικός φορτιστής 7,4 kW.

Στόχος η παραμονή στην κορυφή-2
Το αναβαθμισμένο i-Cockpit με οθόνη αφής 10 ιντσών.

Το νέο Peugeot 3008 προσφέρει τελευταίας γενιάς συστήματα υποβοήθησης οδήγησης, αλλά και το αναβαθμισμένο Peugeot i-Cockpit που διαθέτει νέα οθόνη αφής 10 ιντσών υψηλής ανάλυσης. Για να ολοκληρώσει την αναβαθμισμένη εμπειρία, το μοντέλο προσφέρεται με τη νέα δομή διάρθρωσης της γκάμας, Smart Diversity, η οποία διαμορφώνεται από τρία βασικά επίπεδα εξοπλισμού, το καθένα από τα οποία μπορεί να εμπλουτισθεί και με πρόσθετο εξοπλισμό που ονομάζεται «Plus» επιλογή.

Το νέο μοντέλο διατίθεται ήδη στο επίσημο δίκτυο διανομέων της Peugeot με τιμή εκκίνησης 24.900 ευρώ με βάση την ισχύουσα εμπορική πολιτική της εταιρείας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή