Νέο Citroen C4 C-Cross: Ορίζει ξανά τους κανόνες στα crossover

Νέο Citroen C4 C-Cross: Ορίζει ξανά τους κανόνες στα crossover

Το νέο Citroen C4 C-Cross προσφέρει κορυφαία άνεση, ποιότητα κύλισης και ασφάλεια

2' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H νέα γενιά του Citroen C4 αποκαλύφθηκε σε μια επιτυχημένη διαδικτυακή παρουσίαση. Παράλληλα, σε μια διαδρομή έως την παραλιακή του Σουνίου, πήραμε μια πρώτη οδηγική γεύση με πολλά θετικά στοιχεία, όπως την εξαιρετική ποιότητα κύλισης, την άνεση στην οδήγηση και στην αίσθηση ασφάλειας που προσφέρουν τα προηγμένα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού. 

Η coupe σχεδίαση και ο crossover χαρακτήρας του είναι τα δυνατά του στοιχεία, τα οποία μαγνητίζουν –αρχικά– την πρώτη ματιά. Η μοντέρνα εμφάνιση του νέου γαλλικού μοντέλου αποδεικνύει ότι οι σχεδιαστές τολμούν στο νέο. Η νέα υπογραφή φέρει φωτιστικά σώματα τύπου LED εμπρός και πίσω, με μια νέα έκφραση στυλ που είναι πιο μυώδης και δυναμική. 

Οι συνδυασμοί χρωμάτων

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αγοραστής μπορεί να διαμορφώσει το αυτοκίνητό του όπως θέλει ανάμεσα από 31 εξωτερικούς συνδυασμούς. 

Το εσωτερικό χαρακτηρίζουν η εξαιρετική ποιότητα και η απόλυτα σύγχρονη εικόνα του. Είναι μια διάσταση του προγράμματος Citroen Advanced Comfort, με την οποία η γαλλική εταιρεία προτείνει άνεση με το καθαρό, απλό και μοντέρνο ταμπλό, τα όμορφα σχήματα στις επενδύσεις των θυρών, τα πολλαπλά σημεία αποθήκευσης, τα μαλακά υλικά και τα άνετα καθίσματα. Το ταμπλό δίνει στους επιβάτες μια αίσθηση χώρου και διαθέσιμου όγκου, ενώ προσφέρει και αυτό πολλούς αποθηκευτικούς χώρους. Στο αυτοκίνητο υπάρχουν τουλάχιστον 16 αποθηκευτικοί χώροι με συνολικό όγκο 39 λίτρων.

Γενναιόδωρος είναι και ο χώρος για τις αποσκευές, με χωρητικότητα 380 λίτρων και εύκολη πρόσβαση χάρη στο χαμηλό, επίπεδο κατώφλι (στα 715 mm), το ευρύ άνοιγμα και το κανονικό του σχήμα. Για πρόσθετη ευκολία, ένα δάπεδο δύο θέσεων επιτρέπει στον χώρο αποσκευών να χωρίζεται σε διαμερίσματα και παρέχει ένα ενιαίο επίπεδο πάτωμα για φόρτωση όταν αναδιπλωθεί και το πίσω κάθισμα. 

Από πλευράς κινητήρων υπάρχουν τέσσερις επιλογές με βενζινοκινητήρα Euro 6d. Δύο με χειροκίνητο κιβώτιο 6 ταχυτήτων: PureTech 100 και PureTech 130. Ακόμα, δύο με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων EAT8, PureTech 130 EAT8 και PureTech 155 EAT8.

Παράλληλα, διατίθεται και με δύο επιλογές με κινητήρα diesel Euro 6d: BlueHDi 110 με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων και BlueHDi 130 EAT8 με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων.

Η ηλεκτρική έκδοση

Νέο Citroen C4 C-Cross: Ορίζει ξανά τους κανόνες στα crossover-1
Το εσωτερικό του νέου Citroen C4 C-Cross χαρακτηρίζουν η εξαιρετική ποιότητα και η απόλυτα σύγχρονη εικόνα του.

Εκτός από την παραπάνω μηχανική γκάμα κινητήρων, το νέο Citroen C4 C-Cross προσφέρεται και σε μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση.

Ενας 100% ηλεκτρικός κινητήρας απόδοσης 136 ίππων (100 kW) και μπαταρία 50 kWh αποτελεί την καρδιά του νέου Ε-C4 C-Cross. Υπάρχει άμεσα διαθέσιμη ροπή 260 Nm. Η επιτάχυνση από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα γίνεται σε 9,7 δευτερόλεπτα στο πρόγραμμα Sport και η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 150 χλμ./ώρα. Για ακόμα μεγαλύτερη σιγουριά, η μπαταρία είναι εγγυημένη για 8 χρόνια ή 160.000 χλμ. για το 70% της χωρητικότητάς της στη φόρτιση.

Στo Mode 4, σε ταχυφορτιστή 100 kW, η μπαταρία επαναφορτίζεται με ρυθμό 10 km/min, πράγμα που σημαίνει πως σε 30 λεπτά της ώρας, έχει φορτίσει στο 80%. 

Στο Mode 3, με wall box οικιακό 32 A, η επαναφόρτιση της μπαταρίας επιταχύνεται και διαρκεί 7,5 ώρες σε μονοφασικό ρεύμα ή ακόμη και 5 ώρες σε τριφασικό, με τη χρήση του standard εσωτερικού φορτιστή 11 kW.

Το ολοκαίνουργιο Citroen C4 C-Cross διατίθεται ήδη στην ελληνική αγορά με τιμή εκκίνησης τις 17.950 ευρώ, ενώ για την έκδοση με τον κινητήρα PureTech 130 ξεκινάει από τις 21.250 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή