Νέο Hyundai Tucson: Μάθημα αρμονίας

Νέο Hyundai Tucson: Μάθημα αρμονίας

2' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Hyundai Motor παρουσίασε το ολοκαίνουργιο Tucson, το οποίο διαθέτει προηγμένο και πρωτοποριακό σχεδιασμό, καθώς και τεχνολογίες αιχμής, θέτοντας νέα πρότυπα στην κατηγορία των compact SUV. Επιπλέον, προσφέρει την πιο εξηλεκτρισμένη γκάμα κινητήρων στην κατηγορία του, υπογραμμίζοντας τη δέσμευση της Hyundai για φιλικές προς το περιβάλλον μετακινήσεις, διατηρώντας παράλληλα τον πραγματικό SUV χαρακτήρα του.

Το ολοκαίνουργιο Tucson είναι το πρώτο SUV της Hyundai που εξελίχθηκε σύμφωνα με τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της εταιρείας «Sensuous Sportiness». Αυτή η σχεδιαστική κατεύθυνση χαρακτηρίζεται από την αρμονία μεταξύ τεσσάρων θεμελιωδών στοιχείων: των αναλογιών, της αρχιτεκτονικής, του στυλ και της τεχνολογίας. Σκοπός της είναι να αναδείξει ξεχωριστές λεπτομέρειες στα μοντέλα της Hyundai, που υλοποιούνται με καινοτόμες τεχνολογικές λύσεις. 

Νέο Hyundai Tucson: Μάθημα αρμονίας-1
Η ενσωμάτωση κορυφαίων τεχνολογικών χαρακτηριστικών παρέχει στον οδηγό του νέου Tucson μια προηγμένη και πλήρως εξατομικευμένη ψηφιακή εμπειρία.

Μπαίνοντας στο ολοκαίνουργιο και ευρύχωρο εσωτερικό του νέου Tucson, που ονομάζεται Interspace, βρίσκεσαι σε έναν όμορφα οργανωμένο χώρο, όπου οι τεχνολογίες αιχμής και οι πληροφορίες τέμνονται απολύτως αρμονικά. Διαθέτει στοιχεία που είναι εμπνευσμένα από καταρράκτες, ενώ τα διπλά ασημένια διακοσμητικά που ξεκινούν από το ταμπλό και καταλήγουν στις πίσω πόρτες είναι σε τέλεια αρμονία με τα υλικά των επενδύσεων που διαθέτουν ουδέτερους τόνους. Η ενσωμάτωση κορυφαίων τεχνολογικών χαρακτηριστικών παρέχει στον οδηγό του νέου Tucson μια προηγμένη και πλήρως εξατομικευμένη ψηφιακή εμπειρία. Η νέα οθόνη AVN-T των 10,25 ιντσών προσδιορίζει το κέντρο του ταμπλό. Οι σχεδιαστές της Hyundai δεν επέλεξαν φυσικούς διακόπτες και κουμπιά, επομένως όλες οι λειτουργίες AVN για τη θέρμανση, τον εξαερισμό και τον κλιματισμό ελέγχονται μέσω αφής, καθιστώντας το Tucson το πρώτο μοντέλο της Hyundai που διαθέτει πλήρη έλεγχο αφής. Υψηλής ποιότητας μαλακά πλαστικά εκτείνονται σε όλη την καμπίνα, ενώ καινούργιοι έμμεσοι αεραγωγοί ξεκινούν από τις πόρτες και καταλήγουν στην κεντρική κονσόλα.

Σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά, το ολοκαίνουργιο Tucson είναι πιο ευρύχωρο από ποτέ. Ως αποτέλεσμα, οι πίσω επιβάτες μπορούν να απολαύσουν 26 mm επιπλέον χώρου για τα πόδια τους. Κάτι που ισχύει τόσο για τα υβριδικά μοντέλα όσο και για τις συμβατικές εκδόσεις, λόγω της έξυπνης τοποθέτησης της μπαταρίας κάτω από το πίσω κάθισμα. Στο μεταξύ, ο χώρος αποσκευών έχει αυξηθεί από 3 έως 107 λίτρα, ανάλογα με την έκδοση κινητήρα και το σύστημα μετάδοσης, προσφέροντας συνολικά από 577 λίτρα έως 1.799 λίτρα για τις αποσκευές των επιβατών.

Οι μηχανικοί της Hyundai εξηλέκτρισαν ολόκληρη την γκάμα των κινητήρων, προσφέροντας υβριδική τεχνολογία. Ολα τα νέα Tucson φέρουν κινητήρα 1.600 κ.εκ., είτε βενζίνης είτε diesel, ωστόσο προσφέρονται με 48V Hybrid και Full Hybrid έκδοση. Ξεκινούν από 136 ίππους και φτάνουν στην κορυφή των 230 ίππων, ενώ μπορούν να συνδυαστούν είτε με το αναβαθμισμένο χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων iMT, είτε με το αυτόματο 7DCT. Ακόμα, υπάρχει προαιρετικά το σύστημα τετρακίνησης, εκτός από τη «μικρότερη» βενζινοκίνητη έκδοση των 150 ίππων, η οποία προσφέρεται αποκλειστικά με κίνηση στους εμπρός τροχούς. Το νέο Tucson είναι ήδη διαθέσιμο στις εκθέσεις Hyundai με τιμή εκκίνησης τις 24.990 ευρώ. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή