Δοκιμή Moto Guzzi V85 TT

H V85TT στην έκδοση Travel έχει ότι χρειάζεται για να σε συντροφεύσει χωρίς κανέναν ενδοιασμό, με τον ξεχωριστό χαρακτήρα της πάντα σε πρώτο πλάνο.

3' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H Moto Guzzi με τη V85 TT έβαλε για τα καλά τις παραδοσιακές αξίες της Ιταλικής φίρμας στη δημοφιλή κατηγορία των On-Off και τώρα πάει ένα βήμα παραπέρα, προσθέτοντας στη γκάμα της την έκδοση Travel. Έτσι, το ιταλικό ταπεραμέντο και η ξεχωριστή εμφάνιση συνδυάζονται πλέον και με αυξημένες τουριστικές δυνατότητες για τους λάτρεις των μεγάλων αποστάσεων και όχι μόνο.
Για να αφήσεις το δικό σου στίγμα στην ανταγωνιστική κατηγορία των Adventure πρέπει να διαφέρεις και η Moto Guzzi δεν δυσκολεύτηκε με αυτό, αφού η έλευση της V85TT απέδειξε από την πρώτη στιγμή ότι η ιταλική φίρμα ξέρει να κατασκευάζει μοτοσυκλέτες με προσωπικότητα. Αυτό γίνεται εύκολα αντιληπτό από όποια πλευρά και αν κοιτάξεις τη μοτοσυκλέτα. H Moto Guzzi την αποκαλεί classic travel enduro και είτε διαβάσεις τις λέξεις μαζί είτε χωριστά, καταλαβαίνεις αμέσως γιατί επιλέχθηκαν. Classic, είναι η πρώτη λέξη που σου έρχεται στο μυαλό όταν παρατηρείς τον διπλό Led προβολέα με τα φώτα ημέρας DRL στο σχήμα του αετού, τον εγκάρσια τοποθετημένο κινητήρα και το γυμνό μέταλλο στο μεγαλύτερο τμήμα της μοτοσυκλέτας,  χωρίς όμως να παραβλέπεις τα Enduro στοιχεία όπως το ψηλό μπροστινό φτερό, τις  χούφτες, την μεταλλική ποδιά και τους ακτινωτούς τροχούς, ενώ η λέξη Travel στη συγκεκριμένη έκδοση έχει την τιμητική της, καθώς η μοτοσυκλέτα εφοδιάζεται με κάθε απαραίτητο αξεσουάρ από τον κατάλογο της εταιρίας για αυτό τον σκοπό. 

Ξεκινώντας από το μπροστινό τμήμα συναντάμε ψηλότερη ζελατίνα για μεγαλύτερη προστασία από τον αέρα χάρη στην κατά 60% μεγαλύτερη επιφάνεια, led προβολείς ομίχλης οι οποίοι βρίσκονται λίγο χαμηλότερα από το ύψος του κεντρικού προβολέα και θερμαινόμενες χειρολαβές, ενώ κοιτάζοντας λίγο πιο πίσω ξεχωρίζουν οι πλαϊνές βαλίτσες χωρίς όμως να αλλοιώνουν την εμφάνιση του μοντέλου καθώς σχεδιάστηκαν αποκλειστικά για αυτό. Η δεξιά έχει χωρητικότητα 37 λίτρων και μπορεί να φιλοξενήσει ακόμα και ένα full-face κράνος, ενώ η αριστερή 27,5 λίτρα που είναι αρκετά για τα προσωπικά σου αντικείμενα. Για να τις ανοίξεις δεν χρειάζεσαι φυσικά διαφορετικό κλειδί, αφού αρκεί αυτό της μοτοσυκλέτας. Όλα τα παραπάνω συνδυάζονται  με τον  αποκλειστικό χρωματισμό Sabbia Namib που έχει ως βασικό χρώμα το ματ μπεζ της άμμου αλλά και με όμορφο φινίρισμα που αναδεικνύει κάθε λεπτομέρεια της μοτοσυκλέτας. Ο γνώριμος χαρακτήρας της V85 φυσικά παραμένει αναλλοίωτος και στην έκδοση Travel.

Υπεύθυνος για αυτό είναι σε μεγάλο βαθμό ο κλασσικός στην όψη και ήχο, αλλά σύγχρονος τεχνολογικά V2 κινητήρας, ο οποίος στην περίπτωση της V85 TT αποτελεί και ενεργό τμήμα του πλαισίου. Ο πιο εξελιγμένος κινητήρας της εταιρίας είναι φυσικά αερόψυκτος, με γωνία 90 μοιρών και έχει σχεδιαστεί ειδικά για το συγκεκριμένο μοντέλο, έχοντας απόδοση που αγγίζει τους 80 ίππους και μετάδοση που γίνεται μέσω άξονα, όπως μας έχει συνηθίσει η ιταλική φίρμα.  

Μέσα από την έγχρωμη TFT οθόνη με το εύχρηστο μενού, επιλέγεις μια από τις  3 χαρτογραφήσεις (Rain, Road, Off-Road) διαφορετικές ως προς την απόκριση του γκαζιού και του traction control, και πριν ακόμα ξεκινήσεις απολαμβάνεις τη V85 χάρη στον αυθεντικό ήχο Moto Guzzi και τους χαρακτηριστικούς ¨δικύλινδρους¨ κραδασμούς που κάνουν τη μοτοσυκλέτα να ξεχωρίζει. Κάθεσαι αναπαυτικά στη σέλα καθώς διαθέτει το απαραίτητο αφρώδες, ενώ η όρθια θέση του σώματος είναι ιδανική για πολύωρη χρήση. Οι 80 ίπποι του κινητήρα μπορεί να μην εντυπωσιάζουν του λάτρεις των μεγάλων αριθμών, αποδίδονται όμως γραμμικά σε όλο το φάσμα των στροφών και επαρκούν για τη χρήση που προορίζεται η μοτοσυκλέτα, ανεξάρτητα αν σου αρέσουν οι  μικρές ή οι μεγάλες εξορμήσεις. 

Φυσικά σε αυτές δεν περιλαμβάνεται μόνο η άσφαλτος όπου η V85TT εκπλήσσει ευχάριστα με τη συμπεριφορά της σε κάθε είδους στροφή, αφού μπορεί να ανταπεξέλθει με άνεση και σε χωμάτινες διαδρομές. Απλώς επιλέγεις τη  χαρτογράφηση Off-Road όπου το ABS απενεργοποιείται από τον πίσω τροχό και είσαι έτοιμος να εκμεταλλευτείς τις διαδρομές των αναρτήσεων (170χιλ), τον 19άρη μπροστινό τροχό και τη θέση οδήγησης που σου επιτρέπει να οδηγείς όρθιος ώστε να έχεις τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας. Τα ελαστικά Michelin Anakee Adventure αποδεικνύονται ιδανική επιλογή για μικτή χρήση, όπως και οι τετραπίστονες ακτινικές δαγκάνες της Brembo που ειδικά στην άσφαλτο εντυπωσιάζουν με σωστή αίσθηση αλλά και την απαραίτητη δύναμη.

Είτε λοιπόν ταξιδεύεις στον αυτοκινητόδρομο απολαμβάνοντας την κάλυψη από τη μεγαλύτερη ζελατίνα με το cruise control ενεργοποιημένο, είτε αναζητάς τα όρια της σε στριφτερές διαδρομές ή ακόμα και αν μπήκες στο χωμάτινο μονοπάτι που μόλις είδες, η V85TT στην έκδοση Travel έχει ότι χρειάζεται για να σε συντροφεύσει χωρίς κανέναν ενδοιασμό, με τον ξεχωριστό χαρακτήρα της πάντα σε πρώτο πλάνο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή