ΝΕΑ

Τι είναι η νέα τεχνολογία TECHSYN στα ελαστικά Bridgestone;

Η TECHSYN συνδυάζει τη χημικά βελτιστοποιημένη συνθετική γόμα με ειδικά εξειδικευμένο πυρίτιο για τη δημιουργία ελαστικών με καλύτερη απόδοση κατά της φθοράς έως 30% και αντίσταση κύλισης μειωμένη έως και 6%.

Τι είναι η νέα τεχνολογία TECHSYN στα ελαστικά Bridgestone;

Η Bridgestone, ένας παγκόσμιος ηγέτης στη βιώσιμη κινητικότητα και τις προηγμένες λύσεις, η ARLANXEO, ένας παγκόσμιος, κορυφαίος παραγωγός συνθετικής γόμας και η Solvay, μία από τις παγκοσμίως, κορυφαίες εταιρείες επιστημών και παγκόσμιος ηγέτης στο Υψηλά Βιοδιασπώμενο Πυρίτιο (HDS), τόσο στον τομέα της καινοτομίας όσο και της κατασκευής, ανακοίνωσαν σήμερα την παρουσίαση της TECHSYN, μια νέας, από κοινού εξελιγμένης, πλατφόρμας τεχνολογίας ελαστικών, που επιτρέπει στα ελαστικά να προσφέρουν απαράμιλλη ισχύ αλλά και επιδόσεις φιλικές προς το περιβάλλον.

Μία νέα εποχή στη βιώσιμη κινητικότητα
Η TECHSYN συνδυάζει τη χημικά βελτιστοποιημένη συνθετική γόμα με εξειδικευμένο πυρίτιο, που αλληλεπιδρά σε μοριακό επίπεδο, για να προσφέρει εξαιρετικές επιδόσεις, χωρίς συμβιβασμούς. Κάθε υλικό που εμπεριέχεται στην TECHSYN αναπτύχθηκε παράλληλα από τις τρεις εταιρείες για να δημιουργήσει μια πλατφόρμα τεχνολογίας ελαστικών με απαράμιλλη απόδοση. Η TECHSYN επιτρέπει στα ελαστικά να επιτυγχάνουν καλύτερη απόδοση κατά της φθοράς έως 30% και αντίσταση κύλισης μειωμένη έως 6% και, σε σύγκριση με άλλα συμβατικά θερινά ελαστικά της Bridgestone ΕΜΙΑ4, χωρίς συμβιβασμούς στους υπόλοιπους τομείς απόδοσης. Με στόχο την εξασφάλιση λιγότερης απώλειας υλικού λόγω φθοράς των ελαστικών, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στη βελτίωση της  απόδοσης κατά της φθοράς των ελαστικών καθ ‘όλη τη διάρκεια ανάπτυξης της TECHSYN.

Ως αποτέλεσμα αυτών των βελτιώσεων, η TECHSYN αυξάνει τη βιώσιμη απόδοση των ελαστικών, μειώνοντας την συνολική κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές CO2 , βελτιώνοντας τη χιλιομετρική απόδοση του πέλματος. 2  Η τεχνολογία TECHSYN, επεκτείνει τη διάρκεια ζωής των ελαστικών έως 30%, με αποτέλεσμα τα ελαστικά να χρειάζονται αλλαγή λιγότερο συχνά και μακροπρόθεσμα.

Καθώς η Bridgestone μεταμορφώνεται σε εταιρεία βιώσιμων λύσεων έως το 2050 – καθοδηγούμενη από το Επιχειρηματικό Πλαίσιο Βιώσιμης Ανάπτυξης και από μία σειρά μεσοπρόθεσμων στόχων με επίκεντρο τη βιωσιμότητα – η έναρξη της TECHSYN, μιας λύσης που δημιουργήθηκε με γνώμονα το περιβάλλον, σηματοδοτεί μια σημαντική καινοτομία σε αυτό το ταξίδι.