SUV & CROSSOVER: Η δυνατή ομάδα

Τα SUV είναι η πιο δημοφιλής κατηγορία της αγοράς, με πολλά μοντέλα της να συγκαταλέγονται στα κορυφαία σε πωλήσεις, προσφέροντας υψηλή πρακτικότητα, άνεση και ασφάλεια μαζί με πολύ καλή απόδοση και οικονομία.

6' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

CITROËN

H Citroën ενίσχυσε πρόσφατα την γκάμα των crossover/SUV της, λανσάροντας στην αγορά το νέο C4 C-Cross, που διαθέτει και ηλεκτρική έκδοση. Επίσης, στην γκάμα της μάρκας συνεχίζουν το πρακτικό, μικρό SUV C3 Aircross, αλλά και το μεσαίο C5 Aircross, το οποίο προσφέρεται και σε plug-in υβριδική επιλογή.

SUV & CROSSOVER: Η δυνατή ομάδα-1

ALFA ROMEO

Η μεσαία Stelvio παραμένει το μοναδικό SUV στην γκάμα της Alfa Romeo. Προσφέρεται σε πισωκίνητες και τετρακίνητες εκδόσεις, διαθέτοντας μοτέρ βενζίνης και diesel με ισχύ από 160 έως και 510 ίππους στη σπορ έκδοση Quadrifoglio.

CUPRA

Η CUPRA, το σπορ και πολυτελές brand της SEAT, ξεκίνησε πλέον τη διάθεση των μοντέλων της και στη χώρα μας. Οι επιλογές των SUV αφορούν το CUPRA Ateca των έως και 300 ίππων, αλλά και το εντυπωσιακό Formentor.

DACIA

Εν αναμονή της άφιξης της νέας γενιάς του Sandero, η Dacia συνεχίζει να προσφέρει στη χώρα μας το μικρό crossover Sandero Stepway. Ωστόσο, το πιο δημοφιλές μοντέλο της είναι το Duster, με τις πολύ καλές εκτός δρόμου δυνατότητες, αλλά και, κυρίως, με το υψηλό value for money. 

SUV & CROSSOVER: Η δυνατή ομάδα-2

DS

H γκάμα της γαλλικής DS αυτή τη στιγμή αποτελείται αποκλειστικά από SUV και crossover μοντέλα, όπως το μοντέρνο, premium compact crossover DS 3 Crossback, που διαθέτει και ηλεκτρική έκδοση, ή το μεσαίο SUV DS 7 Crossback, με μοτέρ βενζίνης, diesel και plug-in υβριδικό.

FIAT

Πλήρης η γκάμα των crossover εκδόσεων των μοντέλων της Fiat, αφού προσφέρονται τα Panda City Cross και Panda Cross, καθώς και το νέο μικρομεσαίο Fiat Tipo Cross. Επίσης, διατίθεται το μικρό SUV Fiat 500Χ, το οποίο διαθέτει στιλάτη εμφάνιση, Sport ειδική έκδοση και νέα γκάμα turbo κινητήρων βενζίνης και diesel. 

FORD

Η Ford ενίσχυσε πρόσφατα τις επιλογές των SUV/crossover της, αφού, πέρα από τα επιτυχημένα Puma και Kuga, στην γκάμα προστέθηκε το μεγάλο Explorer αλλά και η μοναδική, αμιγώς ηλεκτρική Mustang Mach-Ε. Διαθέσιμες είναι και οι crossover εκδόσεις Active για το Fiesta και το Focus, αλλά και το μικρό SUV EcoSport.

SUV & CROSSOVER: Η δυνατή ομάδα-3

HYUNDAI

Μία από τις πιο νέες αφίξεις είναι η καινούργια γενιά του Hyundai Tucson, που διαθέτει πολύ μοντέρνα εμφάνιση αλλά και κινητήρες με 48V Hybrid, Full Hybrid και Plug-in Hybrid εκδόσεις. Επίσης, το μοντέρνο compact SUV Kona ανανεώθηκε πρόσφατα, συνεχίζοντας να διαθέτει και υβριδική, αλλά και ηλεκτρική έκδοση.

JAGUAR

H βρετανική Jaguar προσφέρει μια πλήρη SUV γκάμα, που αποτελείται από το compact SUV E-Pace (και plug-in υβριδικό), την αμιγώς ηλεκτρική I-Pace των 400 ίππων αλλά και τη μεγάλη F-Pace.

JEEP

Η Jeep έχει στο «DNA» της την κατασκευή 4Χ4 και SUV οχημάτων, με την γκάμα της να αποτελείται σήμερα από το μικρό SUV Renegade, το πρόσφατα ανανεωμένο μικρομεσαίο Compass και το κορυφαίο 4Χ4 Wrangler. Επίσης, διατίθεται και η pick-up εκδοχή του τελευταίου, το ολοκαίνουργιο Gladiator.

SUV & CROSSOVER: Η δυνατή ομάδα-4

KIA

Άλλη μία εταιρεία που διαθέτει μια πλήρη σειρά crossover και SUV μοντέλων είναι η Kia. Ξεκινά με την crossover έκδοση X-Line του μίνι Picanto, συνεχίζει στο μικρό crossover Stonic, ενώ καταλήγει στο μικρομεσαίο crossover XCeed αλλά και στο μικρομεσαίο SUV Sportage. Επίσης, προσφέρονται το Niro σε ηλεκτρική και plug-in έκδοση, αλλά και το αμιγώς ηλεκτρικό Kia Soul.

LAND ROVER

H Land Rover είναι και αυτή μια εταιρεία που ειδικεύεται στην κατασκευή 4Χ4 και SUV μοντέλων. Στις επιλογές της διακρίνονται το Range Rover Evoque, τα πολυτελή Range Rover Velar, Range Rover Sport, Range Rover, Land Rover Discovery και Discovery Sport, αλλά και το εντυπωσιακό νέο Defender.

LEXUS

Έχοντας δεκαετίες εμπειρίας στην κατασκευή υβριδικών αυτοκινήτων, η Lexus προσφέρει αποκλειστικά υβριδικά SUV και στη χώρα μας. Πρόκειται για το compact UX 250h, το μεσαίο NX 300h, αλλά και το κορυφαίο Lexus RX 450h.

SUV & CROSSOVER: Η δυνατή ομάδα-5

MAZDA

H Mazda έχει ενισχύσει το τελευταίο διάστημα την γκάμα των SUV της, προσφέροντας μοντέλα με το ξεχωριστό sport DNA της, πολύ μοντέρνο design, αλλά και premium εσωτερικά χαρακτηριστικά. Η γκάμα αποτελείται από το μικρομεσαίο Mazda CX-30, το μεσαίο CX-5, αλλά και το νέο ηλεκτρικό MX-30.

MERCEDES

Πολλές και διαφορετικές επιλογές SUV και crossover μοντέλων προσφέρει η Mercedes, με νεότερη την ηλεκτρική, compact EQA. Επίσης, διαθέσιμες είναι και η μεγαλύτερη EQC, οι νέες GLA και GLB, οι μεσαίες GLC και GLC Coupe, οι μεγάλες GLE, GLE Coupe και GLS, αλλά και η ξεχωριστή Mercedes G-Class. Επίσης, διατίθεται και η crossover έκδοση 
All Terrain της νέας E-Class.

NISSAN

Η Nissan είναι και αυτή μια μάρκα που προσφέρει μια πλήρη γκάμα SUV. Από το νεότερο, μικρό Juke μέχρι το best-seller μικρομεσαίο Qashqai και το μεσαίο X-Trail, τα SUV της μάρκας ξεχωρίζουν για την αξιοπιστία και την απόδοσή τους.

SUV & CROSSOVER: Η δυνατή ομάδα-6

OPEL

Μία από τις πιο νέες αφίξεις της αγοράς είναι αυτή της νέας γενιάς του μικρού SUV Opel Mokka, που προσφέρεται πλέον και σε αμιγώς ηλεκτρική έκδοση. Επίσης, διαθέσιμα είναι το ανανεωμένο Crossland, αλλά και το μεγαλύτερο Grandland X.

PEUGEOT

Τα SUV της Peugeot ξεχωρίζουν για το μοντέρνο τους design, το hi-tech premium εσωτερικό και την κορυφαία γκάμα κινητήρων τους. 
Οι τρεις επιλογές είναι το μικρό SUV Peugeot 2008, που είναι best-seller στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, το πρόσφατα ανανεωμένο 3008, αλλά και το 7θέσιο Peugeot 5008.

PORSCHE

H Porsche προσφέρει στην αγορά τη μεσαία Macan αλλά και την Cayenne τρίτης γενιάς. Τα δύο SUV διακρίνονται για την πολυτέλεια, τον δυναμισμό τους και τα ξεχωριστά οδικά τους χαρακτηριστικά.

SUV & CROSSOVER: Η δυνατή ομάδα-7

RENAULT

Το Captur της Renault μπήκε πέρυσι στη νέα του γενιά και ακολούθησε μια πολύ καλή πορεία. Διατίθεται με μοτέρ βενζίνης και LPG, ενώ αναμένεται και ως plug-in υβριδικό. Διαθέσιμο είναι επίσης και το μεγαλύτερο, ανανεωμένο Renault Kadjar.

SEAT

Πλήρη γκάμα SUV μοντέλων προσφέρει και η SEAT, η οποία αποτελείται από το μικρό και πρακτικό Arona, το μικρομεσαίο Ateca στη νέα και ανανεωμένη έκδοσή του, αλλά και από το μεσαίο Tarraco. 

SKODA

H Skoda ενίσχυσε πρόσφατα τα SUV μοντέλα της, προσθέτοντας στην γκάμα το αμιγώς ηλεκτρικό Enyaq. Επίσης, προσφέρει στο κοινό το μικρό SUV Kamiq, το μικρομεσαίο Karoq και το μεσαίο Kodiaq. Διαθέσιμη είναι και η crossover έκδοση Scout της Octavia Sports Wagon.

SUV & CROSSOVER: Η δυνατή ομάδα-8

SUBARU

Αποκλειστικά τετρακίνητες είναι οι εκδόσεις των SUV και crossover της Subaru, συνεχίζοντας μια παράδοση ετών. Οι επιλογές ξεκινούν από το μικρομεσαίο Subaru XV, ακολουθεί το μεσαίο SUV Forester και, τέλος, το μεγαλύτερο Outback. 

SUZUKI

Έχοντας προσθέσει σε όλες τις επιλογές των SUV της νέα, «ήπια» υβριδικά σύνολα, η Suzuki προσφέρει το μίνι crossover Ignis, το επιτυχημένο εμπορικά Vitara και το μικρομεσαίο S-Cross. To περίφημο Jimny συνεχίζει την πορεία του μόνο ως επαγγελματικό.

TESLA

Η Tesla διαθέτει εδώ και περίπου έξι μήνες στην αγορά της χώρας μας την πλήρη γκάμα των ηλεκτρικών της μοντέλων, μεταξύ των οποίων συναντάμε και το SUV Model X, που διατίθεται στην έκδοση Long Range για περισσότερη αυτονομία και στην έκδοση Plaid των 1.020 ίππων.

SUV & CROSSOVER: Η δυνατή ομάδα-9

TOYOTA

Εν αναμονή της έναρξης των πωλήσεων του νέου B-SUV Toyota Yaris Cross, σήμερα η γκάμα των SUV και crossover μοντέλων της Toyota αποτελείται από το best-seller C-HR, το μεσαίο RAV4, αλλά και το μεγάλο και πολύ ικανό εκτός δρόμου Toyota Land Cruiser. 

VOLVO

Η Volvo έχει ενισχύσει τα τελευταία χρόνια την γκάμα των SUV και crossover μοντέλων της. Σήμερα, προσφέρει το compact XC40, το μεσαίο XC60 και το μεγάλο XC90. Επίσης, με crossover χαρακτηριστικά διατίθενται τα V60 Cross Country και V90 Cross Country. 

VOLKSWAGEN

Οι επιλογές των crossover και SUV μοντέλων της Volkswagen καλύπτουν μια μεγάλη γκάμα μεγεθών και αναγκών. Αποτελούνται από το μικρό T-Cross, το compact T-Roc (και σε έκδοση cabrio), το μικρομεσαίο Tiguan, το 7θέσιο Tiguan Allspace, το κορυφαίο Volkswagen Touareg, αλλά και το αμιγώς ηλεκτρικό ID.4.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή