Το νέο Volvo XC40 Recharge

Το νέο Volvo XC40 Recharge λανσάρεται στην ελληνική αγορά

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο παρουσίασε η Volvo σε μια πανελλήνια εκδήλωση στη Χαλκιδική. Εκεί γνωρίσαμε από κοντά και οδηγήσαμε για αρκετά χιλιόμετρα το ηλεκτρικό Volvo XC40.

Η Volvo έχει στόχο μέχρι το 2030, η γκάμα των αυτοκινήτων της να είναι ηλεκτρικά! Με αυτό το πρίσμα, η αρχή έγινε με το Volvo XC40 Recharge. Ουσιαστικά, η σουηδική φίρμα πάτησε επάνω στην «καλή συνταγή» του XC40, ενώ αντικατέστησε τους θερμικούς κινητήρες με δύο ηλεκτροκινητήρες συνολικής απόδοσης 408 ίππων. Αυτό επιτρέπει στο ηλεκτρικό SUV να επιταχύνει και να φτάσει τα 100 χλμ./ώρα από στάση σε μόλις 4,9 sec. Συνεπώς, συζητάμε για ένα εκρηκτικό Volvo με εξαιρετικές επιδόσεις.

Εφοδιάζεται με μπαταρία χωρητικότητας 78 kWh επιτρέποντας να αγγίξει την αυτονομία -σύμφωνα με το εργοστάσιο- των 418 χιλιομέτρων με μία μόνο φόρτιση, ενώ χρειάζεται μόλις 40 λεπτά για να φτάσει από το 0 στα 80% της μπαταρίας σε σταθμό φόρτισης 150 kW DC.

Στη χώρα μας, το νέο Volvo XC40 Recharge προσφέρεται σε δύο εκδόσεις και η τιμή εκκίνησης με την κρατική επιδότηση είναι τα 56.101 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή