XC40 Recharge: H ηλεκτρική επίθεση της Volvo

XC40 Recharge: H ηλεκτρική επίθεση της Volvo

Το XC40 Recharge προσφέρει άνεση, επιδόσεις και απαράμιλλη ασφάλεια.

2' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Volvo έχει στόχο μέχρι το 2030 ολόκληρη η γκάμα των αυτοκινήτων της να είναι ηλεκτρική!

H αρχή έγινε με το Volvo XC40 Recharge.

H σουηδική φίρμα πάτησε επάνω στην «καλή συνταγή» του επιτυχημένου εμπορικά XC40, προσφέροντάς το αποκλειστικά με δύο ηλεκτροκινητήρες συνολικής απόδοσης 408 ίππων και 660 Nm. Αυτό επιτρέπει στο ηλεκτρικό SUV να επιταχύνει και να φτάσει τα 100 χλμ./ώρα από στάση σε μόλις 4,9 δευτερόλεπτα. Συνεπώς συζητάμε για ένα εκρηκτικό Volvo με εξαιρετικές επιδόσεις.

XC40 Recharge: H ηλεκτρική επίθεση της Volvo-1
Το 2,2 τόνων SUV επιταχύνει από τα 0 στα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 4,9 δευτερόλεπτα.

Βασίζεται στην πλατφόρμα, ειδικά κατασκευασμένη για ηλεκτρικά μοντέλα, CMA (Compact Modular Architecture). Από πλευράς σχεδίασης δεν διαφοροποιείται ιδιαίτερα σε σχέση με το XC40 με θερμικούς κινητήρες. Χαρακτηριστικό στοιχείο, όπως είναι άλλωστε και σε όλα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, η «κλειστή» μάσκα, καθώς και η θύρα φόρτισης πίσω αριστερά.

Ακόμα ένα σημείο που ξεχωρίζει είναι οι ειδικής σχεδίασης τροχοί αλουμινίου. Εφοδιάζεται με μπαταρία χωρητικότητας 78 kWh, επιτρέποντας να αγγίξει την αυτονομία των 418 χιλιομέτρων με μόνο μία φόρτιση, ενώ χρειάζεται μόλις 40 λεπτά για να φτάσει από το 0% στο 80% της μπαταρίας σε σταθμό φόρτισης 150 kW DC.

Το πορτμπαγκάζ έχει τη μεγάλη χωρητικότητα των 413 λίτρων, διότι η μπαταρία είναι τοποθετημένη κάτω από το δάπεδο του αυτοκινήτου και δεν καταλαμβάνει καθόλου οφέλιμο χώρο. Παράλληλα υπάρχει ακόμα ένας επιπλέον χώρος αποθήκευσης 31 λίτρων στο εμπρός τμήμα.

XC40 Recharge: H ηλεκτρική επίθεση της Volvo-2
Εγγύηση μπαταρίας 8 ετών ή 160.000 χιλιομέτρων.

Ανέκαθεν η Volvo δίνει μεγάλη βαρύτητα στην ασφάλεια. Γι’ αυτό και το XC40 Recharge ακολουθεί όλα τα κορυφαία πρότυπα ασφαλείας, με τους μηχανικούς να επανασχεδιάζουν όλη την εμπρός δομή του αμαξώματος, ενώ ένας συμπαγής κλωβός ασφαλείας προστατεύει την μπαταρία, χαρίζοντας ταυτόχρονα χαμηλό κέντρο βάρους στο αυτοκίνητο.

Το XC40 Recharge είναι το πρώτο Volvo που εφοδιάζεται με την εξελιγμένη πλατφόρμα ADAS, μία νέα συστοιχία αισθητήρων για τα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης, που βελτιώνει ακόμη περισσότερο τις δυνατότητές τους και επιτρέπει την εύκολη ενσωμάτωση μελλοντικών τεχνολογιών ασφαλείας.

Στο εσωτερικό, το XC40 Recharge εξοπλίζεται με το νέο σύστημα infotainment με λειτουργικό Android και ενσωματωμένες υπηρεσίες Google – ένα οικείο ψηφιακό περιβάλλον με πολλές χρήσιμες υπηρεσίες όπως η πλοήγηση σε πραγματικό χρόνο μέσω του Google Maps, ο κορυφαίος φωνητικός έλεγχος που παρέχει το Google Assistant και το πλούσιο οικοσύστημα εφαρμογών του Google Play.

Οι υπηρεσίες Google εντάσσονται στο νέο Πακέτο Ψηφιακών Υπηρεσιών που διατίθεται δωρεάν για 4 χρόνια και περιλαμβάνει επίσης την εφαρμογή Volvo Cars App (Volvo On Call), Smartphone Integration και ασύρματη φόρτιση smartphone. Μέσω δωρεάν πακέτου δεδομένων, το XC40 Recharge μπορεί να δεχθεί ασύρματες (Over The Air) ενημερώσεις λογισμικού, προκειμένου τα υποσυστήματά του να είναι συνεχώς αναβαθμισμένα με τις πιο πρόσφατες εκδόσεις software.

XC40 Recharge: H ηλεκτρική επίθεση της Volvo-3
Στο εσωτερικό, το σύστημα πολυμέσων ενημερώνει και ψυχαγωγεί τους επιβάτες.

Tο XC40 Recharge έχει αστείρευτη δύναμη και καταιγιστική επιτάχυνση, ιδιότητες που συνδυάζονται με αθόρυβη λειτουργία και πρωτόγνωρη ευκολία στην οδήγηση. Ο χρήστης απλώς μπαίνει στο αυτοκίνητο, βάζει τον επιλογέα στο D και απολαμβάνει ένα αυτοκίνητο που δεν μοιάζει με οτιδήποτε άλλο έχει οδηγήσει στο παρελθόν. Αν επιλέξει τη λειτουργία One Pedal Drive που ανακτά ενέργεια με πέδηση μέσω του ηλεκτροκινητήρα, μπορεί να οδηγεί μόνο με το δεξί πεντάλ, πιέζοντάς το για να επιταχύνει και αφήνοντάς το για να επιβραδύνει. Είναι ξεκούραστο, πανεύκολο και αποτελεσματικό.

To αμιγώς ηλεκτρικό XC40 Recharge είναι διαθέσιμο για παραγγελίες που ενεργοποιούνται online, με πλούσιο εξοπλισμό από τη βασική έκδοση, 5ετή εγγύηση και 3 χρόνια δωρεάν service που συμπεριλαμβάνονται στην τιμή του. Δελεαστικό είναι και το πλήρες πακέτο ασφαλιστικής κάλυψης 3 ετών που προσφέρεται με έξτρα χρέωση, ενώ η απόκτηση του αυτοκινήτου επιδοτείται μέσω του προγράμματος Κινούμαι Ηλεκτρικά.

Μάθετε περισσότερα εδώ!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή