Ολοκληρωμένο από κάθε άποψη

Ολοκληρωμένο από κάθε άποψη

Το Peugeot 208 διατίθεται σε εκδόσεις βενζίνης, πετρελαίου ή ηλεκτροκίνητο

2' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Peugeot 208 αποτελεί ένα από τα δημοφιλέστερα μοντέλα στο B Segment. Χάρη στην ολοκληρωμένη μηχανική γκάμα και τον προηγμένο εξοπλισμό (στάνταρ και προαιρετικό), μπορεί να χαρακτηριστεί και ως το πιο ολοκληρωμένο μικρό που μπορεί κανείς να επιλέξει. Η νεανική του πλευρά και η σπορ εμφάνιση είναι λίγα από τα χαρακτηριστικά που μαγνητίζουν τον υποψήφιο πελάτη. Ξεχωρίζουν η επιβλητική μάσκα, το μακρύ καπό και οι γοητευτικές καμπύλες. Με τα φωτεινά και αυθεντικά χρώματα του αμαξώματος, το 208 τραβάει όλα τα βλέμματα. Η έντονη προσωπικότητά του υπογραμμίζεται από την οροφή black diamond, τα γυαλιστερά μαύρα τόξα των τροχών και τα προστατευτικά των παραθύρων, καθώς και τις ζάντες τροχών σχεδιασμένες με ακρίβεια διαμαντιού.  

Λόγω της πλατφόρμας CMP/eCMP, το μικρό «λιοντάρι» μπορεί να φιλοξενήσει όλους τους κινητήρες (θερμικούς και ηλεκτρικό), παρέχοντας ταυτόχρονα στιβαρή αίσθηση στον δρόμο και εξαιρετική οδηγική εμπειρία. Αναφορικά με τον e-208, εκμεταλλεύεται στο έπακρο την ηλεκτρική φιλοσοφία προσφέροντας έναν σημαντικά μεγάλο χώρο αποσκευών. Οι θερμικοί κινητήρες είναι τελευταίας γενιάς απόδοσης Euro 6, PureTech και BlueHDi. Eχουν αποδείξει την αξία τους και σίγουρα τα βραβεία που έχουν λάβει υπογράφουν το γεγονός ότι πρόκειται για οικονομικούς, αποδοτικούς και αξιόπιστους κινητήρες. Από πλευράς βενζίνης, ο 1.2 PureTech αποδίδει 75 ίππους και μπορεί να συνδυαστεί αποκλειστικά με χειροκίνητο 5άρι κιβώτιο ταχυτήτων, ενώ ο ίδιος κινητήρας διατίθεται και με 100 ίππους με ακριβότερα εξοπλιστικά πακέτα. Ο 1.2 PureTech 100 συνδυάζεται είτε με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων είτε με το αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων (ΕΑΤ). Στο στρατόπεδο των diesel βρίσκεται ο οικονομικός 1.5 BlueHDi των 100 ίππων με το χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων. Ο τελευταίος, σύμφωνα με την εταιρεία, καταναλώνει 4,1 λτ./100 χλμ για μια μεικτή διαδρομή.

Ολοκληρωμένο από κάθε άποψη-1
Η τιμή του ξεκινά από 13.500 ευρώ (για την έκδοση με τον 1.2 PureTech 75).

Η ηλεκτρική έκδοση του Peugeot 208 χαρίζει μια ήρεμη μετακίνηση. Στην καμπίνα, όπου κανένας θόρυβος δεν φτάνει, ο οδηγός και οι επιβάτες του e-208 απολαμβάνουν τη διαδρομή. Η ισχύς του ηλεκτροκινητήρα είναι 100 kW (136 ίπποι) και η ροπή των 260 Nm έρχεται άμεσα με το πάτημα του δεξιού πεντάλ. Η αυτονομία που προσφέρει είναι 340 χιλιόμετρα με μία μόνο φόρτιση. Για να φτάσει η μπαταρία των 50 kWh το επίπεδο του 80% χρειάζεται μέσω ταχυφορτιστή (100 kW) 30 λεπτά.

Εκτός από τα προαιρετικά πακέτα που προσφέρει, η Peugeot οπλίζεται με προηγμένη τεχνολογία, όπως είναι το Peugeot drive assist, σύστημα που φέρει το μικρό μοντέλο εντός της ημιαυτόνομης οδήγησης. Παράλληλα, το active safety brake, το park assist, το lane keeping assist και το active blind spot βοηθούν και προστατεύουν τον οδηγό. Σε όλα τα παραπάνω πρέπει να σημειωθεί και το σύστημα i-Cockpit, ενώ οι σύγχρονες τεχνολογίες συνδεσιμότητας κρατάνε τους εντός συνδεδεμένους με τον κόσμο.

Το Peugeot 208 διατίθεται από 13.500 ευρώ (για τη βασική έκδοση με τον 1.2 PureTech 75), ενώ η ηλεκτρική έκδοση ξεκινάει με το εξοπλιστικό πακέτο Active από τα 31.900 ευρώ, χωρίς την κρατική επιδότηση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή