Ρεκόρ Guinness για την χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας για τη νέα Mustang Mach-E

Ρεκόρ Guinness για την χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας για τη νέα Mustang Mach-E

Το νέο ορόσημο «χιλιόμετρα ανά κιλοβατώρα» που πέτυχε μια πλήρως φορτισμένη Mustang Mach-E ισοδυναμεί με αυτονομία άνω των 805 χιλιομέτρων.

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πιο πρόσφατο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Ford, η νέα Mustang Mach-E, κατέκτησε το ρεκόρ Γκίνες (GUINNESS WORLD RECORD™) μετά την εξαιρετική οικονομία στον τομέα της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας που κατέγραψε στη διαδρομή μεταξύ John O’Groats και Land’s End.

Η κατάκτηση του ρεκόρ μικρότερης κατανάλωσης σε ηλεκτρικό αυτοκίνητο βασίστηκε σε επιβεβαιωμένα στοιχεία από ανεξάρτητο φορέα που έδειξαν ότι η Ford Mustang Mach-E διάνυσε πάνω από 10,52 χιλιόμετρα ανά κιλοβατώρα (kWh). 

Με διαθέσιμη χωρητικότητα μπαταρίας 88kWh, η κατανάλωση ενέργειας που καταγράφηκε ισοδυναμεί με αυτονομία άνω των 805 χιλιομέτρων, προσθέτοντας έτσι περισσότερα από 195 χιλιόμετρα στην επίσημη αυτονομία των 610 χιλιομέτρων της Mustang Mach-E – και τριπλασιάζοντας το στόχο που είχε θέσει το GUINNESS WORLD RECORDS™ γι’ αυτό το νέο ρεκόρ ηλεκτρικού οχήματος.

Η απόδοση ρεκόρ στο πιο μακρινό ταξίδι επί Βρετανικού εδάφους απαίτησε στάση για φόρτιση μικρότερη των 45 λεπτών.

Ξεκινώντας από το John O’Groats με πλήρη φόρτιση και για να καλυφθούν τα 1.352 χιλιόμετρα μέχρι το Land’s End – απόσταση που σχεδόν ισοδυναμεί με μια ανάβαση στο Όρος Everest – χρειάστηκαν μόνο δύο βασικές στάσεις για φόρτιση στο Wigan (North West England) και στο Cullompton (Devon). 

Η ομάδα της Ford Mustang Mach-E θέλησε να δημιουργήσει ένα νέο ορόσημο στην κατανάλωση ενέργειας για ηλεκτρικά οχήματα καθησυχάζοντας με τον τρόπο αυτό όσους έχουν το άγχος της αυτονομίας. Έχοντας διανύσει εύκολα μία διαδρομή με σύντομες στάσεις για φόρτιση, η Mustang Mach-E αποδεικνύει την πρακτικότητα και βιωσιμότητά της και στην καθημερινή χρήση.

Με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας να προκρίνει ένα διάλειμμα τουλάχιστον 15 λεπτών μετά από οδήγηση δύο ωρών, το ρεκόρ που επιτεύχθηκε δείχνει ότι οι οδηγοί που τηρούν τους κανόνες οδικής ασφάλειας κάνουν μεγαλύτερη στάση για ξεκούραση από όσο απαιτείται για τη φόρτιση του αυτοκινήτου τους.  

Η ταχεία φόρτιση με 150kW της πισωκίνητης Mustang Mach-E στην έκδοση extended range – που σημείωσε το ρεκόρ – προσθέτει περίπου 118 χιλιόμετρα αυτονομίας με 10 λεπτά φόρτισης.

Παραλαμβάνοντας το GUINNESS WORLD RECORD™ εκ μέρους της Ford, ο υπεύθυνος εξηλεκτρισμού της Μ. Βρετανίας, Tim Nicklin δήλωσε: «Η απόδοση της Mustang Mach-E ελαχιστοποίησε τη φόρτιση στη μεγαλύτερη διαδρομή της Βρετανίας και αποδείχτηκε ότι θα αλλάξει τους κανόνες του παιχνιδιού.

Η ομάδα που κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ με την Ford Mustang Mach-E υποστηρίχτηκε στο ολονύκτιο ταξίδι της από το άκρο της Σκωτίας μέχρι το δυτικό άκρο της Κορνουάλης από τους κατόχους του τίτλου Patrols of the Year (Περίπολοι της Χρονιάς) και υπεύθυνους στον τομέα της οδικής υποστήριξης και αποκατάστασης, Ben Sheridan και Simon Blake αντίστοιχα, με συνοδηγούς τους Vince Crane και Dave Baker.

Οι βασικοί σταθμοί φόρτισης που χρησιμοποιήθηκαν, τους οποίους διαχειρίζονται η BP pulse στο Wigan και η κοινοπραξία Ionity στο Cullompton, ανήκουν σε ένα δίκτυο με πάνω από 15.000 σημεία φόρτισης, ενώ ο εντοπισμός τους, οι οδηγίες πλοήγησης και η πληρωμή πραγματοποιούνται μέσω της εφαρμογής Ford Pass.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή