Νέο Renault Megane E-TECH Electric

To Megane έγινε… ηλεκτρικό

4' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη Renault, το όνομα Mégane είναι ο ορισμός του συμπαγούς χάτσμπακ, είναι ένα μοντέλο που αποτελεί μέρος της γκάμας εδώ και 26 χρόνια, με τέσσερις διαφορετικές γενιές. Το νέο Mégane E-TECH Electric αποτίνει φόρο τιμής σε αυτή την κληρονομιά, μέσω του σχεδιασμού και της ευελιξίας του. Διατηρεί το DNA και την αύρα νεωτερισμού που αποτελεί χαρακτηριστικό γνώρισμα κάθε νέας γενιάς Mégane, αποτελώντας ένα σύμβολο της κατηγορίας του: ευχάριστο στην οδήγηση, άνετο, ήρεμο, ευρύχωρο και με μεγάλο χώρο αποσκευών. Η νέα γενιά του έχει συναρπαστικό σχεδιασμό, κορυφαία αναλογία εξωτερικού μεγέθους/χώρων στο εσωτερικό και όλα τα γνωστά οφέλη ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

Ακριβώς όπως η μάρκα, έτσι και το design της Renault αλλάζει και γίνεται πιο «τεχνολογικό», ενσωματώνοντας hi-tech στοιχεία υψηλής τεχνολογίας, όπως τα πίσω φώτα LED, η οθόνη OpenR, καθώς και άλλα που βασίζονται στον κόσμο της υψηλής τεχνολογίας και του σύγχρονου design (αεραγωγοί, χάραξη με λέιζερ στο προστατευτικό κάτω μέρος των θυρών).

Με το μεγαλύτερο μεταξόνιο (2,70μ. για συνολικό μήκος 4,21μ.) και τους κοντύτερους προβόλους που προσφέρει η νέα αρθρωτή πλατφόρμα CMF-EV, το νέο Mégane E-TECH Electric επιτυγχάνει πρωτοφανείς αναλογίες, που έδωσαν στους σχεδιαστές την ευκαιρία να σχεδιάσουν ένα πολύ πρωτοποριακό και ταυτόχρονα εντυπωσιακό αμάξωμα. Η μπαταρία είναι πιο λεπτή από ποτέ (μόνο 110χλστ.), γεγονός που σημαίνει ότι δόθηκε η δυνατότητα στους σχεδιαστές να βελτιώσουν τις εξωτερικές αναλογίες, αυξάνοντας παράλληλα το λόγο των εσωτερικών χώρων σε σχέση με τις εξωτερικές διαστάσεις του αυτοκινήτου και να χαμηλώσουν το κέντρο βάρους, ώστε να επιτύχουν μια πιο συναρπαστική οδηγική εμπειρία.

Νέο Renault Megane E-TECH Electric-1

Χαρακτηριστικά εμπνευσμένα κατευθείαν από τον κόσμο των crossover, που δίνουν μια αίσθηση στιβαρότητας: μεγάλοι τροχοί με ζάντες 20 ιντσών, προστατευτικές λωρίδες στην κάτω πλευρά και στα φρύδια των φτερών, ψηλοί ώμοι. Η έντονη κλίση της οροφής, τα φαρδιά μετατρόχια και οι αναδυόμενες χειρολαβές των θυρών κάνουν το αυτοκίνητο να μοιάζει περισσότερο με κουπέ. Το περιορισμένο ύψος, η ευρυχωρία και ο όγκος του πορτμπαγκάζ θυμίζουν παραδοσιακά μοντέλα hatchback.

Η βελτίωση της αεροδυναμικής χάρη στην προσεγμένη σχεδίαση, αποτέλεσε τον κύριο γνώμονα στη διαδικασία εξέλιξης του νέου Mégane E-TECH Electric. Το περιορισμένο ύψος, τα ελαστικά χαμηλού προφίλ, οι σμιλευμένοι ώμοι με τους αεραγωγούς στο μπροστινό μέρος και οι έντονες γραμμές που αποτελούν μέρος των πλευρικών τμημάτων του προφυλακτήρα, όλα χαρίζουν στο αυτοκίνητο μια αναβαθμισμένη αισθητική, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στη βελτίωση της ενεργειακής κατανάλωσης.

Τα Full LED φωτιστικά σώματα στο μπροστινό και πίσω μέρος του νέου Mégane E-TECH Electric έχουν μορφοποιηθεί με λέιζερ, γεγονός που αντανακλά τον καινοτόμο σχεδιασμό του. Το αυτοκίνητο διαθέτει μια εντελώς νέα φωτιστική υπογραφή με «ηλεκτρικά» σχέδια που περνούν στο κεντρικό λογότυπο. Μπροστά, τα φώτα ημέρας φαίνονται να εκτείνονται πέρα από τους προβολείς και να κατεβαίνουν μέχρι τους πλευρικούς αεραγωγούς στη μάσκα. Στο πίσω μέρος, οι πολυάριθμες οπτικές μικρο-ίνες, μορφοποιημένες με λέιζερ και τοποθετημένες σε διασταυρούμενες γραμμές, δημιουργούν ένα εντυπωσιακό φωτεινό αποτέλεσμα που μοιάζει με 3D: οι επικαλυπτόμενες γραμμές φαίνεται να πάλλονται σα ζωντανές. Εκτός από τα πολύ κομψά φλας, τα φώτα των φρένων εμφανίζονται σε δύο παράλληλες γραμμές, που αναπαριστούν το σύμβολο «pause».

Οι προβολείς κατασκευάζονται με έξι ανακλαστικά πάνελ και διαθέτουν αυτόματη λειτουργία προσαρμογής, οπότε δεν είναι πλέον απαραίτητη η εναλλαγή μεταξύ μεγάλης και μεσαίας σκάλας – όλα γίνονται αυτόματα. Τα φώτα προσαρμόζονται επίσης στις αλλαγές του καιρού (βροχή, ομίχλη) μέσω ενός διακόπτη που βρίσκεται στο ταμπλό και χρησιμεύουν και ως φώτα ομίχλης. Τα φλάς με τη σειριακή λειτουργία ολοκληρώνουν το πακέτο των υπερσύγχρονων και πολύ κομψών στοιχείων φωτισμού.

Η πλατφόρμα CMF-EV συμβάλλει καθοριστικά στην αναβάθμιση της συνολικής ευρυχωρίας και της πρακτικότητας του αυτοκινήτου: μακρύτερο μεταξόνιο, μικρότερο διαμέρισμα κινητήρα που περιλαμβάνει το σύστημα κλιματισμού, χώρος πίσω από το ταμπλό κ.ο.κ. Έτσι, οι επιβάτες μπορούν να απολαύσουν πρόσθετη ευρυχωρία στην κεντρική κονσόλα και κάτω από το ταμπλό.

Επιπλέον, ο εσωτερικός χώρος και η άνεση έχουν αυξηθεί χάρη στην απουσία του τούνελ μετάδοσης (εντελώς επίπεδο πάτωμα), του μοχλού ταχυτήτων και του πίνακα ελέγχου που συνήθως ενσωματώνονται στην κεντρική κονσόλα.

Νέο Renault Megane E-TECH Electric-2

Ο κινητήρας του νέου Mégane E-TECH Electric είναι εντελώς καινούργιος. Χάρη στον βελτιστοποιημένο σχεδιασμό του, ο κινητήρας αυτός έχει συμπαγείς διαστάσεις και ζυγίζει μόλις 145 κιλά (μαζί με το συμπλέκτη), όντας, παρά την σημαντική αύξηση της ισχύος και της ροπής του, κατά 10% ελαφρύτερος από τον κινητήρα που σήμερα χρησιμοποιείται στο ZOE. Ο νέος κινητήρας του Megane θα διατίθεται με δύο αποδόσεις ισχύος:

  • 96 kW (130 hp) και 250Nm ροπής
  • 160 kW (218 hp) και 300Nm ροπής

Το νέο Mégane E-TECH Electric χρειάζεται μόλις 7,4 δλ. για το τυπικό 0-100.

Το νέο Mégane E-TECH Electric εφοδιάζεται με μία νέα μπαταρία βάρους 395 κιλών που είναι σχεδιασμένη για να ταιριάζει ιδανικά στην πλατφόρμα CMF-EV. Χάρη στα 110mm (σε συνολικό μήκος 1.960mm και πλάτος 1.450mm) – 40% μικρότερη από την μπαταρία του ZOE – είναι η λεπτότερη μπαταρία της αγοράς. Συμβάλλει καθοριστικά στο χαμήλωμα του κέντρου βάρους του αυτοκινήτου, εξασφαλίζοντας έτσι καλύτερη αεροδυναμική συμπεριφορά και μεγαλύτερη οικονομία.

Απόλυτα ισορροπημένη απόδοση

Το νέο Mégane E-TECH Electric προσφέρεται με δύο επιλογές χωρητικότητας μπαταριών:

  • 40 kWh με αυτονομία 300 km (κύκλος WLTP)
  • 60 kWh με αυτονομία μέχρι 470 km (κύκλος WLTP, ανάλογα την έκδοση)

Εκτός από τις δύο διαφορετικές επιλογές ισχύος κινητήρα και μπαταρίας, η ευελιξία του νέου Mégane E-TECH Electric ενισχύεται ακόμα περισσότερο από τις πολλαπλές λύσεις φόρτισης, συμπεριλαμβανομένης και αυτής των 130kw που διατίθεται στους αυτοκινητόδρομους, αλλά και εκείνης των 22kw που είναι ευρέως διαθέσιμη στην πόλη.

Οι χρόνοι φόρτισης είναι από τους μικρότερους στην αγορά :

  • Μέχρι 400 χλμ. αυτονομίας σε μικτές συνθήκες μετά από ολονύχτια φόρτιση (8 ώρες) μέσω wallbox 7.4kW
  • Μέχρι 160 χλμ. αυτονομίας σε πόλη με φόρτιση 1 ώρας μέσω δημόσιου σταθμού φόρτισης 22kW
  • Μέχρι 200 χλμ. αυτονομίας σε αυτοκινητόδρομο μετά από φόρτιση 30 λεπτών μέσω ταχυφορτιστή 130kW
  • Μέχρι 300 χλμ. αυτονομίας μετά από φόρτιση 30 λεπτών μέσω ταχυφορτιστή 130 kW
Νέο Renault Megane E-TECH Electric-3

Τελευταίες ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή