Ποιες είναι οι εταιρείες-πρωταγωνιστές στον τομέα των μπαταριών ηλεκτρικών αυτοκινήτων;

Ποιες είναι οι εταιρείες-πρωταγωνιστές στον τομέα των μπαταριών ηλεκτρικών αυτοκινήτων;

Έως το 2030 οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων (EV) αναμένεται να εκτιναχθούν από τα επίπεδα των 2,5 εκατ. μονάδων που είναι περίπου σήμερα σε ετήσια βάση σε περισσότερες από 31,1 εκατομμύρια

34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σύμφωνα με τις έως τώρα προβλέψεις, έως το 2030 οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων (EV) αναμένεται να εκτιναχθούν από τα επίπεδα των 2,5 εκατ. μονάδων που είναι περίπου σήμερα σε ετήσια βάση σε περισσότερες από 31,1 εκατ. Αριθμός που σύμφωνα με τις προβλέψεις της συμβουλευτικής εταιρείας Deloitte, θα αντιστοιχεί στο ένα τρίτο των παγκόσμιων ταξινομήσεων νέων αυτοκινήτων.

Λογικό είναι επομένως η στροφή της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας στα ηλεκτρικά οχήματα (EV) να προκαλεί έντονο ανταγωνισμό μεταξύ των κατασκευαστών μπαταριών.

Ας δούμε ποια είναι προς ώρας τα σχέδια επέκτασης των βασικών πρωταγωνιστών στον ιδιαίτερο αυτό κλάδο, σε βασικές αγορές διάθεσης των οχημάτων του είδους, όπως αυτές της Κίνας, των ΗΠΑ και φυσικά της Ευρώπης.

Διαβάστε περισσότερα στο 4troxoi.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή