Ford Mustang Mach-E: Ηλεκτρική και ατίθαση

Ford Mustang Mach-E: Ηλεκτρική και ατίθαση

Το ηλεκτρικό SUV αποτελεί μέλος της οικογένειας Mustang και το ηλεκτροκίνητο μοντέλο κρατάει τον οδηγοκεντρικό και σπορ χαρακτήρα, όπως ακριβώς μάς έχει συνηθίσει η Ford.

3' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ford με τη νέα Mustang Mach-E χαρίζει ελευθερία και επιδόσεις που… ηλεκτρίζουν!

Ο εμβληματικός χαρακτήρας του δημοφιλέστερου σπορ αυτοκινήτου εναρμονίζεται απόλυτα με την τάση της εποχής. Την τάση που θέλει τα αυτοκίνητα να κυκλοφορούν με μηδέν ρύπους.

Το ηλεκτρικό SUV αποτελεί μέλος της οικογένειας Mustang και το ηλεκτροκίνητο μοντέλο κρατάει τον οδηγοκεντρικό και σπορ χαρακτήρα, όπως ακριβώς μάς έχει συνηθίσει η Ford. Ουσιαστικά, το DNA της μάρκας μένει χαραγμένο στην «καρδιά» της Mach-E και όλα αυτά χωρίς να θυσιαστεί καθόλου η συνολική του αυτονομία, μιας και χωρίς κανένα άγχος αγγίζει έως και τα 610 χιλιόμετρα με μια μόνο φόρτιση.

Ford Mustang Mach-E: Ηλεκτρική και ατίθαση-1

Υπάρχουν δύο εκδόσεις Mustang Mach-E: μία με κίνηση στους πίσω τροχούς και έναν ηλεκτροκινητήρας και μία τετρακίνητη με δύο ηλεκτρομοτέρ, προσφέροντας επιδόσεις με επιτάχυνση 0-100 σε 3,7 sec.

Η νέα Ford Mustang Mach-E βαίζεται σε νέα πλατφόρμα που αναπτύχθηκε από την Ford Team Edison για να αξιοποιεί πλήρως προς όφελος των επιδόσεων τόσο την βελτιωμένη κατανομή βάρους, όσο και την αμεσότητα στην παροχή ροπής που προσφέρει σήμερα ένα πλήρως ηλεκτρικό σύστημα κίνησης.

Από πλευράς μπαταριών, υπάρχουν και εκεί δύο επιλογές:
Η 98 kWh extended-range (ωφέλιμη αποθηκευτική ικανότητα 88 kWh) και η 75 kWh (ω.α.ι. 68 kWh).

Η ισχύς της μπαταρίας μεταφέρεται σε ένα νέο, ηλεκτροκινητήρα εναλλασσόμενου ρεύματος (AC) στον πίσω άξονα που διαθέτει σύστημα ψύξης με λάδι, καθώς και σε ένα πρόσθετο στις τετρακίνητες εκδόσεις που βρίσκεται τοποθετημένος στον εμπρόσθιο άξονα. Ο πίσω ηλεκτροκινητήρας μόνιμου μαγνήτη αποδίδει τη μέγιστη ροπή του σε 0,5 δευτερόλεπτα, παρέχοντας εξαιρετική απόκριση.

Ford Mustang Mach-E: Ηλεκτρική και ατίθαση-2

Η πισωκίνητη Mustang Mach-E αποδίδει ισχύ 269 ίππων στην έκδοση με τη μικρή μπαταρία (standard-range), 294 ίππους σε εκείνη με τη μεγαλύτερη (extended-range) και ροπή 430 Nm εξασφαλίζοντας επιτάχυνση 0-100 km/h από 6,1 μέχρι 6,2 δευτερόλεπτα.

Η τετρακίνητη Mustang Mach-E αποδίδει ισχύ 269 ίππων με την standard-range μπαταρία, 351 ίππους με την μπαταρία extended-range και ροπή 580 Nm εξασφαλίζοντας επιτάχυνση 0-100 km/h από 5,1 μέχρι 5,6 δευτερόλεπτα.

Η Mustang Mach-E GT με τετρακίνηση και extended-range μπαταρία στο βασικό εξοπλισμό της, αποδίδει 487 ίππους, ροπή 860 Nm και επιταχύνει από 0 στα 100 km/h σε 3,7 δευτερόλεπτα.

Πώς δουλεύει το σύστημα τετρακίνησης;
Το σύστημα τετρακίνησης κατανέμει τη ροπή ανεξάρτητα στους εμπρός και πίσω τροχούς για βελτιωμένη επιτάχυνση και συμπεριφορά, προσφέροντας με τον τρόπο αυτό την απόλυτη αίσθηση μιας αληθινής Mustang. Οι ειδικές ρυθμίσεις σε αμορτισέρ, ελατήρια, αντιστρεπτικές δοκούς, σύστημα διεύθυνσης και σύστημα μετάδοσης έχουν προσαρμοστεί τόσο για τους στενότερους και με περισσότερες στροφές Ευρωπαϊκούς δρόμους, όσο και για τα υψηλότερα όρια ταχύτητας που ισχύουν στη γηραιά ήπειρο.

Ford Mustang Mach-E: Ηλεκτρική και ατίθαση-3

Τα αποδοτικά συστήματα κίνησης προσφέρουν αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία έως 610 km (πρωτόκολλο WLTP) για την Mustang Mach-E με πίσω κίνηση, και μέχρι 540 km για την τετρακίνητη Mustang Mach-E και την έκδοση First Edition.

Η συμβατότητα για ταχεία φόρτιση συνεχούς ρεύματος (DC) προσφέρεται στάνταρ. Όταν φορτίζεται με ισχύ έως 150 kW σε έναν φορτιστή της κοινοπραξίας IONITY, η πισωκίνητη Mustang Mach-E με extended-range μπαταρία ανακτά κατά μέσο όρο αυτονομία 119 km με περίπου 10 λεπτά φόρτισης.

Η τετρακίνητη Mustang Mach-E με extended-range μπαταρία μπορούν να προσθέσουν κατά μέσο όρο αυτονομία 107 km με φόρτιση περίπου 10 λεπτών. Τόσο οι πισωκίνητες όσο και οι τετρακίνητες εκδόσεις με extended-range μπαταρία ανακτούν ενέργεια για την πλήρωση του συσσωρευτή από το 10% στο 80% μέσα σε 45 λεπτά.

Ford Mustang Mach-E: Ηλεκτρική και ατίθαση-4

Η Ford Mustang Mach-E βρίσκεται πλέον και στην… παλάμη του χεριού σας. Με το Fordpass μπορείτε να ελέγχεται το αυτοκίνητό σας από απόσταση, να εντοπίζετε ανα πάσα στιγμή το ακριβές στίγμα του, ενώ υπάρχει δυνατότητα να οργανώσετε το ταξίδι σας χωρίς να ταλαιπωρηθείτε. Το μόνο που χρειάζεται είναι να εγκαταστήσετε την εφαρμογή στο smartphone σας και τα πάντα είναι στο… χέρι σας.

Ford Mustang Mach-E: Ηλεκτρική και ατίθαση-5

Η απόκτηση μιας Mustang Mach-E είναι εύκολη, χάρη στα ελκυστικά χρηματοδοτικά προγράμματα που διαθέτει η Ford και με επιτόκιο 1,99%. Φυσικά, οι (3 από τις 4) εκδόσεις της ηλεκτροκίνητης Mustang οφελούνται από την κρατική επιδότηση και -ταυτόχρονα- για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο προσφέρεται εγγύηση 8 ετών.

Η τιμή εκκίνησης στην Ελλάδα της νέας Ford Mustang Mach-E με κίνηση στους πίσω τροχούς και την μπαταρία των 75 kWh είναι 55.711 ευρώ, χωρίς την κρατική επιδότηση, ενώ η τετρακίνητη έκδοση ξεκινάει από τα 61.598 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή