Honda HR-V με προηγμένη υβριδική τεχνολογία

Honda HR-V με προηγμένη υβριδική τεχνολογία

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το νέο HR-V e:HEV υιοθετεί την προηγμένη υβριδική τεχνολογία με δύο ηλεκτροκινητήρες της Honda, που πετυχαίνει ένα συνδυασμό αποδοτικής λειτουργίας και άμεσης απόκρισης. Το sub-compact SUV πλαισιώνει την γκάμα μοντέλων e:HEV (hybrid electric vehicle) της Honda για πρώτη φορά.

Με χαρακτηριστικές γραμμές προσανατολισμένες προς τα εμπρός και λείες επιφάνειες, η επόμενη γενιά HR-V e:HEV υιοθετεί την απλή, καθαρή, σύγχρονη αισθητική που έχουμε ήδη δει πρόσφατα σε νέα μοντέλα της Honda.

Το compact σχήμα με coupe επιρροές παραμένει λειτουργικό όσο και ελκυστικό: αν και γνώριμο, είναι συναρπαστικό και προσελκύει την προσοχή με τον νεανικό χαρακτήρα του και την αυτοπεποίθηση ενός SUV. Αυξάνοντας την απόσταση από το έδαφος κατά 10 mm και μειώνοντας το ύψος της οροφής κατά 20 mm συγκριτικά με το προηγούμενο μοντέλο, οι σχεδιαστές πέτυχαν ένα αισθητικά άρτιο αποτέλεσμα.

Στο εσωτερικό του νέου HR-V, κάθε σχεδιαστικό στοιχείο προορίζεται για τη δημιουργία ενός ευρύχωρου και ευάερου περιβάλλοντος που συνδέει τους επιβάτες με τον εξωτερικό κόσμο, με επίπεδα άνεσης και πρακτικότητας απαράμιλλα στη sub-compact SUV κατηγορία.

Η δοκιμασμένη υβριδική τεχνολογία e:HEV της Honda προσφέρει μια απολαυστική οδηγική εμπειρία με άμεση απόκριση και εντυπωσιακή κατανάλωση καυσίμου. Αποτελείται από δύο ισχυρούς ηλεκτροκινητήρες συνδεδεμένους με ένα βενζινοκινητήρα i-VTEC 1.5 lt, ενώ προσφέρει μέγιστη ισχύ 96 kW (131 ίπποι) και μέγιστη ροπή 253 Nm.

Οι εκπομπές CO2 του αποδοτικού υβριδικού συστήματος ξεκινούν από 122 g/km (WLTP) και η κατανάλωση από 5,4 λ./100 χλμ. (WLTP), ενώ η επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα του HR-V επιτυγχάνεται σε 10,6 δευτερόλεπτα.

Το νέο HR-V θα διατίθεται στην Ευρώπη από τα τέλη του 2021, ενώ η ιαπωνική φίρμα έχει στοχεύσει να εξηλεκτρίσει όλα τα ευρωπαϊκά mainstream μοντέλα της μέχρι το 2022.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή