Το IONITY διευρύνει το δίκτυο ταχυφορτιστών που διαθέτει
ΝΕΑ

Το IONITY διευρύνει το δίκτυο ταχυφορτιστών που διαθέτει

Η Porsche επενδύει στο μεγαλύτερο δίκτυο σταθμών ταχυφόρτισης IONITY, με την επένδυση και των λοιπών μετόχων να αγγίζει τα 700 εκατομμυρίων ευρώ έως το 2025.

1' 54" χρόνος ανάγνωσης

Το IONITY διαθέτει ήδη το μεγαλύτερο δίκτυο σταθμών ταχυφόρτισης στην Ευρώπη, διαθέσιμο για την πλειοψηφία των ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων που κυκλοφορούν. Eφαρμόζει ήδη ένα σχέδιο επέκτασης το οποίο προβλέπει ότι έως το 2025, οι υπάρχοντες 400 σταθμοί θα έχουν αυξηθεί σε πάνω από 1.000. Στο μέλλον, θα υπάρχουν διαθέσιμα περίπου 7.000 σημεία φόρτισης από 1.500 που είναι σήμερα. 

Το IONITY χρησιμοποιεί το τυποποιημένο ευρωπαϊκό σύστημα φόρτισης, γνωστό ως Combined Charging System (CCS). Η ύπαρξη και η χρήση της τεχνολογίας των 800-volt σημαίνει ότι στο δίκτυο, μπορούν να επαναφορτιστούν οι Porsche Taycan στο μάξιμουμ των 270 KW. Επιπλέον, κάνοντας  χρήση της υπηρεσίας Porsche Charging οι ιδιοκτήτες και οι οδηγοί Taycan επωφελούνται από σημαντικές εκπτώσεις (σήμερα 0.33 ευρώ η κιλοβατώρα) στους σταθμούς ταχείας φόρτισης IONITY.

Στο πρόγραμμα IONITY, μετέχουν οι εταιρείες BMW Group, Mercedes-Benz AG, Ford Motor Company, Hyundai Motors με την KIA, το Group Volkswagen με τις Audi και Porsche, ενώ σύντομα θα ενταχθεί και η εταιρεία επενδύσεων Blackrock.

IONITY Strategy 2.0: Ευρύτερο δίκτυο, μεγαλύτερη ευκολία μετακινήσεων Τα σημεία φόρτισης IONITY, δεν αφορούν μόνο τους σταθμούς κατά μήκος των ευρωπαϊκών αυτοκινητοδρόμων, αλλά και αυτούς που βρίσκονται στα όρια μεγάλων πόλεων ή πολυσύχναστων σημείων σε κομβικές οδικές αρτηρίες. Αυτοί οι μελλοντικοί σταθμοί θα διαθέτουν 6 έως 12 θέσεις φόρτισης και επιπλέον, όπου η ζήτηση για περισσότερες θέσεις φόρτισης το απαιτεί, το δίκτυο θα επεκτείνεται διαρκώς. Ως μέρος του κυρίως προγράμματος Oasis, το IONITY, θα επεκτείνεται και με στόχο τη δημιουργία πάρκων φόρτισης, με υπηρεσίες catering και καταστήματα. 

Υπηρεσίες Porsche Charging με σχεδόν 200.000 σημεία φόρτισης. 
Η υπηρεσία Porsche Charging, δίνει στους οδηγούς πρόσβαση σε σημεία φόρτισης σε όλο τον κόσμο μέσω αρκετών providers, του IONITY συμπεριλαμβανομένου. Σήμερα, σχεδόν 200.000 σημεία, είναι προσβάσιμα στην Ευρώπη, διασπαρμένα σε 20 χώρες. Μεταξύ αυτών, υπάρχουν περίπου 6.500 σταθμοί με δυνατότητες φόρτισης άνω των 50 kW DC. 

Η χρέωση γίνεται κεντρικά μέσω της Porsche. Συμπληρωματικά στο δίκτυο IONITY, η Porsche προγραμματίζει την δημιουργία ιδιόκτητων σταθμών ταχείας φόρτισης σε κομβικά σημεία των ευρωπαϊκών οδικών αξόνων. Με το Porsche Destination Charging, οι οδηγοί και ιδιοκτήτες ηλεκτροκίνητων ή υβριδικών plug-in Porsche μπορούν να επαναφορτίζουν  το αυτοκίνητό τους δωρεάν. Το πρόγραμμα προς το παρόν περιλαμβάνει πάνω από 2.700 σημεία AC φόρτισης σε περισσότερες από 70 χώρες και σε σημεία όπως επιλεγμένα ξενοδοχεία, εστιατόρια, αεροδρόμια, εμπορικά και αθλητικά κέντρα καθώς και μαρίνες. Το δίκτυο θα επεκτείνεται συνεχώς.