Το Hyundai IONIQ 5 ανακηρύχθηκε “Γερμανικό Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2022”

Το Hyundai IONIQ 5 ανακηρύχθηκε “Γερμανικό Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2022”

Το IONIQ 5 είναι το πρώτο μοντέλο της νέας μάρκας IONIQ της Hyundai και βασίζεται στην Electric Global Modular Platform.

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μόλις μισό χρόνο μετά την κυκλοφορία του στη γερμανική αγορά, το IONIQ 5 ανακηρύχθηκε “Γερμανικό Αυτοκίνητο της Χρονιάς” για το 2022 (GCOTY). Στον τελευταίο γύρο του αναγνωρισμένου βραβείου, το αμιγώς ηλεκτρικό μεσαίο CUV επικράτησε σημαντικών ανταγωνιστών του, όπως τα Audi E-Tron GT και Porsche 911 GT3.

Στα βραβεία GCOTY, τα κορυφαία μοντέλα αυτοκινήτων της χρονιάς διαγωνίζονται μεταξύ τους σε πέντε κατηγορίες: «Compact», «Premium», «Luxury», «New Energy» και «Performance». Μια διεθνώς αναγνωρισμένη κριτική επιτροπή 20 δημοσιογράφων αυτοκινήτου δοκιμάζει και αξιολογεί κάθε προϊόν ως προς τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του και τη μελλοντική του βιωσιμότητα. Ως νικητής της κατηγορίας «New Energy», το IONIQ 5 συμμετείχε στον τελικό γύρο του θεσμού, κατακτώντας τον τίτλο “Γερμανικό Αυτοκίνητο της Χρονιάς” για το 2022.

Hyundai IONIQ 5: Μια νέα εποχή ηλεκτροκίνησης
Το IONIQ 5 είναι το πρώτο μοντέλο της νέας μάρκας IONIQ της Hyundai και βασίζεται στην Electric Global Modular Platform (E-GMP), την πλατφόρμα του Hyundai Motor Group που κατασκευάστηκε αποκλειστικά για ηλεκτρικά οχήματα. Οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν μεταξύ δύο επιλογών μπαταριών – 58 kWh ή 72,6 kWh – και κίνηση σε όλους ή τους πίσω τροχούς. Η έκδοση με κίνηση στους πίσω τροχούς και μπαταρία 72,6 kWh διαθέτει μέγιστη αυτονομία 481 χιλιομέτρων με μία μόνο φόρτιση, σύμφωνα με WLTP.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή