Τα Kia EV6 και Carnival κέρδισαν τα βραβεία 2021 GOOD DESIGN

Τα Kia EV6 και Carnival κέρδισαν τα βραβεία 2021 GOOD DESIGN

Τα βραβεία αναγνωρίζουν τη δέσμευση της Kia για «ανώτερη σχεδίαση, καινοτομία και απαράμιλλη λειτουργία».

2' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Kia βραβεύτηκε με δύο σημαντικά βραβεία σχεδίασης για δύο από τα τελευταία της μοντέλα, με το ηλεκτρικό crossover Kia EV6 και το Kia Carnival MPV της τέταρτης γενιάς να λαμβάνουν κορυφαίες διακρίσεις στην κατηγορία «Μεταφορές» των ετήσιων βραβείων GOOD DESIGN.

Το ολοκαίνουργιο EV6 είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό όχημα με μπαταρίες της Kia (BEV) και είναι το πρώτο Kia που βασίζεται στη νέα  ηλεκτρική πλατφόρμα της μάρκας Electric Global Modular Platform (E-GMP), παρέχοντας άκρως εντυπωσιακή αυτονομία 528 km σε πραγματικές συνθήκες και δυνατότητες εξαιρετικά γρήγορης επαναφόρτισης.

Το τολμηρό στυλ σχεδίασης του EV6 ενσωματώνει την ιδιαίτερα αναγνωρισμένη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της Kia «Opposites United», η οποία εμπνέεται από τις αντιθέσεις που υπάρχουν στη φύση και την ανθρωπότητα. Τα βασικά εξωτερικά χαρακτηριστικά της περιλαμβάνουν  τα κομψά φώτα ημέρας που αποτελούν μέρος του «Digital Tiger Face», της ψηφιακής μάσκας του αυτοκινήτου, ένα μοντέρνο και αεροδυναμικό προφίλ και μια τολμηρή σιλουέτα crossover. Το εσωτερικό επωφελείται από την πλατφόρμα E-GMP, η οποία διευκολύνει τη δημιουργία ενός ευρύχωρου και φιλόξενου περιβάλλοντος υψηλής τεχνολογίας.

Το ολοκαίνουργιο MPV Carnival, είναι δημιουργία του στούντιο σχεδιασμού της Kia στην Καλιφόρνια και διαθέτει μια τολμηρή, boxy εμφάνιση που το συνδέει με την αισθητική γλώσσα των ιδιαίτερα επιτυχημένων SUV της μάρκας, συμπεριλαμβανομένων των Telluride, Sorento και Seltos. Εμφατικές γραμμές κοσμούν το καπό και συμβάλλουν στην τόνωση του δυναμικού χαρακτήρα του αυτοκινήτου, ενώ οι τονισμένοι θόλοι των τροχών δημιουργούν μια αίσθηση όγκου στο προφίλ του Carnival. Το εσωτερικό με τις τρεις σειρές καθισμάτων, διαθέσιμο με επτά ή οχτώ θέσεις, προσφέρει μια premium και ευέλικτη διάταξη που έχει ως αποτέλεσμα το μεγαλύτερο χώρο για επιβάτες και αποσκευές της κατηγορίας.  

Ο Karim Habib, Επικεφαλής του Κέντρου Σχεδίασης της Kia, δήλωσε: «Η εξασφάλιση των βραβείων GOOD DESIGN αποτελεί της επιβεβαίωση της προσέγγισης που ακολουθήσαμε για το στυλ των Kia EV6 και Carnival και αποτελεί φόρο τιμής στις συλλογικές προσπάθειες της ταλαντούχας διεθνούς ομάδας σχεδιασμού μας. Ήταν πραγματικά μια κομβική χρονιά για εμάς, καθώς παρουσιάσαμε την ολοκαίνουργια σχεδιαστική φιλοσοφία μας «Opposites United» η οποία μεταμορφώνει τα αυτοκίνητά μας. Είμαστε αποφασισμένοι να διασφαλίσουμε πως η Kia θα εξακολουθεί να διερευνά τα όρια του σχεδιασμού αυτοκινήτων».

Τα δύο αυτά βραβεία είναι τα τελευταία σε μια σειρά βραβείων σχεδιασμού που έχει απονείμει τα τελευταία χρόνια στην Kia η κριτική επιτροπή του GOOD DESIGN, αναγνωρίζοντας τη συνέχεια του εξελισσόμενου σχεδιαστικού στυλ της μάρκας. Μόλις πέρυσι, η επιτροπή βράβευσε με αντίστοιχο τρόπο το sedan Kia K5 της τρίτης γενιάς και το SUV Kia Sorento της τέταρτης γενιάς. Στο παρελθόν οι προγενέστερες γενιές των K5 και Sorento είχαν τιμηθεί με βραβεία GOOD DESIGN, όπως και μοντέλα σαν το SUV Telluride και το crossover Soul.

Το GOOD DESIGN που για πρώτη φορά έλαβε χώρα το 1950 είναι ένας από τους παλαιότερους διαγωνισμούς σχεδιασμού στον κόσμο, που διοργανώθηκε από το Chicago Athenaeum: Museum of Architecture and Design και το The European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies. 

Κάθε χρόνο η κριτική επιτροπή επιλέγει προϊόντα κορυφαίων βιομηχανιών από περισσότερες από 50 χώρες οι οποίες έχουν δημιουργήσει νέες κατευθύνσεις για «καινοτομία, βιωσιμότητα, ανώτερη σχεδίαση και απαράμιλλη λειτουργία».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή