Citroen Ami – Ένα ηλεκτρικό για όλους

Citroen Ami – Ένα ηλεκτρικό για όλους

Στη Γαλλία, επιτρέπεται η χρήση του από την ηλικία των 14 ετών, ενώ όσοι είναι από 16 χρονών και πάνω, μπορούν να το χρησιμοποιήσουν στην πλειοψηφία των Ευρωπαϊκών κρατών.

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Citroen Ami εναρμονίζεται πλήρως στις νέες τάσεις των αστικών μετακινήσεων. Το λιλιπούτειο μοντέλο σκοπεύει να λανσάρει την βιώσιμη αστική μετακίνηση για όλους με τεχνολογία και τολμηρές καινοτομίες.

Το Ami είναι 100% ηλεκτρικό, συνεπώς προστατεύει το περιβάλλον, είναι αθόρυβο και παράλληλα ευχάριστο στον χειρισμό. Μάλιστα, η μετακίνηση στην πόλη γίνεται παιχνίδι, μιας και είναι μόλις 2,41 μέτρα μήκος και ο κύκλος στροφής έχει διάμετρο 7,2 μέτρα. Στο εσωτερικό συναντάμε δύο θέσεις και μια άνεση με την ευρύχωρη καμπίνα να παρέχει την καλύτερη ασφάλεια. Η κλειστή καμπίνα του, προσφέρει προστασία από τα καιρικά φαινόμενα, ενώ με το σύστημα θέρμανσης, προσφέρεται για χρήση και όταν κάνει αρκετό κρύο.

Τα διαθέσιμα χρώματα για το αμάξωμα, τα 6 πακέτα χρωματιστών αξεσουάρ και οι προτάσεις για εξατομίκευση, προκαλούν τους ενδιαφερόμενους να παίξουν, συνδυάζοντας διαφορετικά στοιχεία και να φτιάξουν το δικό τους Αmi. 

Στη Γαλλία, επιτρέπεται η χρήση του από την ηλικία των 14 ετών, ενώ όσοι είναι από 16 χρονών και πάνω, μπορούν να το χρησιμοποιήσουν στην πλειοψηφία των Ευρωπαϊκών κρατών. Είτε έχει κάποιος δίπλωμα οδήγησης, είτε όχι, το Αmi είναι για όλους.

Η μικρή μπαταρία των 5,5 kWh επιτρέπει στο Ami να κυκλοφορεί -σύμφωνα με το εργοστάσιο- για σχεδόν 75 χιλιόμετρα, ενώ η φόρτιση γίνεται μέσω οικιακής πρίζας, που βρίσκεται ενσωματωμένη στο αμάξωμα του αυτοκινήτου. Ο χρόνος πλήρους φόρτισης είναι περίπου 3 ώρες και πρέπει να σημειωθεί ότι η μέγιστη ταχύτητα που μπορεί να αναπτύξει είναι τα 45 km/

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι χρήσης του Ami. H Citroen προσφέρει στους πελάτες τις επιλογές αγοράς, μακροχρόνιας μίσθωσης ή κοινής χρήσης αυτοκινήτων. Για όσους ενδιαφέρονται να το αγοράσουν ολοκληρωτικά, η βασική τιμή στη Γαλλία είναι 6.000 ευρώ (βασική έκδοση). Υπάρχει επίσης η δυνατότητα μακροχρόνιας σύμβασης μίσθωσης (48 μήνες) με μηνιαία πληρωμή 19,99 ευρώ  το μήνα. Για να καλύψει και την μορφή δανεισμού του αυτοκινήτου, η Citroën βάζει το Ami στον στόλο της υπηρεσίας κοινής χρήσης οχημάτων της κοινής εταιρίας PSA Free2Move με τιμή 0,26 ευρώ / λεπτό ή με μηνιαία συνδρομή 9,90 ευρώ τον μήνα.

Η αρχική τιμή στην Ελλάδα υπολογίζεται λίγο κάτω από τα 9.000 ευρώ όμως προς το παρόν ο τιμοκατάλογος δεν έχει γίνει γνωστός και θα εξαρτηθεί από τις επιδοτήσεις που θα υπάρξουν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή