Νέο Peugeot 308 – Το νέο πρόσωπο της γαλλικής εταιρείας

Νέο Peugeot 308 – Το νέο πρόσωπο της γαλλικής εταιρείας

Η τιμή εκκίνησης αυτή την περίοδο είναι τα 19.900 ευρώ, διότι συμπεριλαμβάνεται και μια γενναιόδωρη έκπτωση λανσαρίσματος των 1.000 ευρώ. 

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από τις πρώτες αφίξεις του 2022 είναι το ολοκαίνουργιο Peugeot 308, το οποίο έκανε μεγάλη αίσθηση στην ελληνική αγορά μιας και αποτελεί το πρώτο “λιοντάρι” που φέρει το νέο λογότυπο της γαλλικής φίρμας.

Ακόμα, η εμφάνισή του δείχνει όμορφη και επιθετική με τη μάσκα να είναι επιβλητική και να ξεχωρίζει το μεγάλο logo, καθώς και τα φωτιστικά σώματα τύπου LED. Ακόμα ένα σημείο αναφοράς της νέας σχεδιαστικής προσέγγισης είναι και το πίσω τμήμα του νέου 308 με τη μαύρη γραμμή να ενώνει τα ακροβολισμένα φώτα. Τα τελευταία έχουν πλέον “χωριστεί” σε τρία κομμάτια και έχουν γίνει πιο στενά σε σχέση με την προηγούμενη γενιά.

Έχει μεγαλώσει, ενώ το συνολικό ύψος του αυτοκινήτου έχει μειωθεί κατά 20 χλστ. (1.444 χλστ.). Το μήκος είναι στα 4,36 μέτρα και το μεταξόνιο είναι στα 2,675 μέτρα, γεγονός που μαρτυρά μια ευρύχωρη καμπίνα. Εκεί, εκτός από την άνεση των επιβατών, η πολυτέλεια κάνει την εμφάνισή της με το που καθίσει κανείς μέσα. Ο οδηγός έχει μπροστά του το i-Cockpit, δανεισμένο από τα υπόλοιπα νέα μοντέλα της φίρμας, ωστόσο τα γραφικά έχουν ανανεωθεί και η εικόνα έχει αναβαθμιστεί. Στην κεντρική κονσόλα, η οθόνη αφής 10 ιντσών είναι εύκολος στον χειρισμό και φέρει όλους τους σύγχρονους τρόπους συνδεσιμότητας. Ο χώρος αποσκευών είναι 412 λίτρα, τιμή υψηλή για τα δεδομένα της κατηγορίας.

Κάτω από το καπό συναντάμε τον 1.2 PureTech turbo κινητήρα είτε με απόδοση 110 είτε με 130 ίππους. Στην τελευταία περίπτωση μπορεί να συνδυαστεί με το χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων ή με το αυτόματο 8τάχυτο (ΕΑΤ8). Η Peugeot προσφέρει στο νέο 308 και την τοποθέτηση ενός πετραλαιοκινητήρα 1.5 BlueHDi 130 PS (6άρι χειροκίνητο ή αυτόματο 8 σχέσεων), καθώς και του plug-in hybrid συνόλου των 180 ίππων.

Η τιμή εκκίνησης αυτή την περίοδο είναι τα 19.900 ευρώ, διότι συμπεριλαμβάνεται και μια γενναιόδωρη έκπτωση λανσαρίσματος των 1.000 ευρώ. 

Οι πρωτιές της Peugeot το 2021

Το 2021 ήταν μια πετυχημένη χρονιά για την Peugeot με πολλές διακρίσεις που την ενδυναμώνουν και στην αγοραστική συνείδηση. 

-Πρώτη θέση σε εταιρικές πωλήσεις με 6.876 ταξινομήσεις και ποσοστό 13,6%.

-Πρώτη θέση στις πετρελαιοκίνητες εκδόσεις με ποσοστό ταξινομήσεων 26,7%.

-Πρώτη θέση και στην κατηγορία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων για το e-208 ποσοστό 48% και με το e-2008 56,5%.

Τέλος στο σύνολο των ταξινομήσεων του 2021, όπου πωλήθηκαν 100.916 καινούργια αυτοκίνητα (στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ), διατήρησε τη δεύτερη θέση με 10.541 ταξινομήσεις και με αύξηση του μεριδίου κατά 33,6% σε σχέση με το 2020. 

Η Peugeot ανήκει στον μεγάλο γαλλικό όμιλο PSA, που κάνει βήματα στο μέλλον με συνεχή εξέλιξη όλων των μοντέλων σε επίπεδο τεχνολογίας, ενώ παράλληλα κατέχει μια εξέχουσα θέση στην ευρωπαϊκή αγορά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή