Στην Ελλάδα το νέο Citroen Ami

Το Ami ενσωματώνει τέλεια τις αξίες της Citroën για καινοτομία, τη δέσμευση στις κοινωνικές προκλήσεις και την αποφασιστικότητα να παρέχει κινητικότητα μηδενικών εκπομπών CO2.

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το όχημα μικροκινητικότητας έχει δημιουργήσει μία νέα κατηγορία στην αγορά μέσω των διακριτικών του χαρακτηριστικών: προσβασιμότητα (από την ηλικία των 16 ετών στην Ελλάδα) και τιμή, συμπαγείς διαστάσεις που διευκολύνουν την οδήγηση και το παρκάρισμα, ενώ μπορεί να μεταφέρει άνετα δύο άτομα. Η φόρτισή του είναι απλοποιημένη, καθώς σε μόλις τρεις ώρες μέσω μιας κανονικής/οικιακής πρίζας 220V επανακτά την πλήρη αυτονομία του, ενώ ιδιαίτερα σημαντική είναι η προστασία που προσφέρει από κακές καιρικές συνθήκες και ατυχήματα, έχοντας παράλληλα και αξιαγάπητη προσωπικότητα.

Το Citroën Ami είναι ένα πραγματικά δημοφιλές φαινόμενο, που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και premium gadget. Αυτό αντικατοπτρίζεται στη μεγάλη ανταπόκριση του ελληνικού αγοραστικού κοινού, η οποία μέσα σε λίγους μήνες έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία. Η επιτυχία του Ami στην Ευρώπη, με πάνω από 14.000 παραγγελίες από την πρώτη στιγμή της παρουσίασής του με το 80% των πελατών να είναι νέοι στη Citroën. 

Ένα ολόκληρο οικοσύστημα αναπτύχθηκε ειδικά για το Ami, το οποίο περιλαμβάνει ένα πλήρως ψηφιακό ταξίδι πελατών, από την online ανακάλυψη, έως την αγορά και την παράδοσή του. Εξίσου σημαντικά είναι και τα test drive που προσφέρονται, μαζί με τα κανάλια διανομής/αντιπροσωπείες Citroën που φτάνουν σε ένα εξόχως κολακευτικό νούμερο. Ακόμη πιο κολακευτική είναι και η τιμή εκκίνησης του οχήματος που ανέρχεται στις 6.500€ με το πρόγραμμα της κρατικής επιδότησης Β΄ Κύκλου Δράσης “Κινούμαι Ηλεκτρικά”, ενώ για νέους κάτω από 29 ετών η κρατική επιδότηση αυξάνεται κατά 1.000€ και η τελική τιμή του οχήματος δε ξεπερνά τις 5.500€!

Το Ami είναι 100% ηλεκτρικό, συνεπώς προστατεύει το περιβάλλον, είναι αθόρυβο και παράλληλα ευχάριστο στον χειρισμό. Μάλιστα, η μετακίνηση στην πόλη γίνεται παιχνίδι, μιας και είναι μόλις 2,41 μέτρα μήκος και ο κύκλος στροφής έχει διάμετρο 7,2 μέτρα. Στο εσωτερικό συναντάμε δύο θέσεις και μια άνεση με την ευρύχωρη καμπίνα να παρέχει την καλύτερη ασφάλεια. Η κλειστή καμπίνα του, προσφέρει προστασία από τα καιρικά φαινόμενα, ενώ με το σύστημα θέρμανσης, προσφέρεται για χρήση και όταν κάνει αρκετό κρύο.

Τα διαθέσιμα χρώματα για το αμάξωμα, τα 6 πακέτα χρωματιστών αξεσουάρ και οι προτάσεις για εξατομίκευση, προκαλούν τους ενδιαφερόμενους να παίξουν, συνδυάζοντας διαφορετικά στοιχεία και να φτιάξουν το δικό τους Αmi. 

Στη Γαλλία, επιτρέπεται η χρήση του από την ηλικία των 14 ετών, ενώ όσοι είναι από 16 χρονών και πάνω, μπορούν να το χρησιμοποιήσουν στην πλειοψηφία των Ευρωπαϊκών κρατών. Είτε έχει κάποιος δίπλωμα οδήγησης, είτε όχι, το Αmi είναι για όλους.

Η μικρή μπαταρία των 5,5 kWh επιτρέπει στο Ami να κυκλοφορεί -σύμφωνα με το εργοστάσιο- για σχεδόν 75 χιλιόμετρα, ενώ η φόρτιση γίνεται μέσω οικιακής πρίζας, που βρίσκεται ενσωματωμένη στο αμάξωμα του αυτοκινήτου. Ο χρόνος πλήρους φόρτισης είναι περίπου 3 ώρες και πρέπει να σημειωθεί ότι η μέγιστη ταχύτητα που μπορεί να αναπτύξει είναι τα 45 km/h.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή