Νέο DS 9 – Παρουσιάστηκε στην ελληνική αγορά

Νέο DS 9 – Παρουσιάστηκε στην ελληνική αγορά

Η τύπου fastback οροφή κάνει ξεχωριστή τη σιλουέτα του μοντέλου και τονίζει ιδιαίτερα την κομψότητά του. 

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το νέο DS 9 παρουσιάστηκε στην ελληνική αγορά και δίνει νέα έννοια στον ορισμό του premium sedan. Με μήκος 4,93 μέτρα, πλάτος 1,93 μέτρα και ύψος 1,46 μέτρα με μεγάλους τροχούς διαμέτρου 690 χιλ., το DS 9 είναι σχεδιασμένο να συνδυάζει τον δυναμισμό και την κομψότητα. Βασίζεται σε μια νέα έκδοση της πλατφόρμας EMP2 (EMP2 V2.3) με ένα μεταξόνιο που παρουσιάζεται για πρώτη φορά (2,90 μέτρα), κάτι που ωφελεί ιδιαίτερα τους πίσω επιβάτες. Η τύπου fastback οροφή κάνει ξεχωριστή τη σιλουέτα του μοντέλου και τονίζει ιδιαίτερα την κομψότητά του. 

To DS 9 είναι ένα sedan, το οποίο συνεχίζει τη σχεδιαστική γλώσσα της DS Automobiles με ένα εκφραστικό εμπρός μέρος, μια μάσκα με παραμετρική τρισδιάστατη σχεδίαση με εφέ διαμαντιών, η οποία πλαισιώνεται από τα DS WINGS που είναι χαρακτηριστική σχεδιαστική υπογραφή της μάρκας. Ο φωτισμός του μοντέλου, χαρακτηρίζεται από την τεχνολογία DS ACTIVE LED VISION με μονάδες που περιστρέφονται κατά 180°, με έμφαση στα μοτίβα «Pearl» κατά τη διάρκεια της ημέρας. Στο καπό, υπάρχει μια επιφάνεια με το χαρακτηριστικό φινίρισμα “Clous de Paris” που παραπέμπει σε ιδιαίτερα υψηλή ωρολογοποιία και είναι η πρώτη φορά που αυτή η τεχνοτροπία, που αποτελεί «εσωτερική υπογραφή» για την DS, χρησιμοποιήθηκε στην εξωτερική σχεδίαση του οχήματος.

Το DS 9 θα προσφέρεται με ένα υβριδικό σύνολο E-TENSE plug-in που περιλαμβάνει έναν υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα PureTech και ηλεκτρικό κινητήρα, εμφανίζοντας συνολική ισχύ 225 ίππων, ενώ είναι ικανός να καλύψει 48 χιλιόμετρα (WLTP) σε λειτουργία μηδενικών εκπομπών. Με μπαταρία 11,9 kWh, οι εκπομπές CO2 κυμαίνονται μεταξύ 33 και 35 γρ./χλμ., ανάλογα με τις προδιαγραφές, με κατανάλωση 1,5 λτ./100 χλμ. στον συνδυασμένο κύκλο WLTP. H γκάμα των εκδόσεων συμπληρώνεται από δύο ακόμη μονάδες E-TENSE, μία με 250 ίππους, μετάδοση της κίνησης στους εμπρός τροχούς και μεγαλύτερη αυτονομία και μία με 360 ίππους με έξυπνη τετρακίνηση που έχει εξελιχθεί ειδικά για το DS 9 από την DS PERFORMANCE. Διατίθεται επίσης με βενζινοκινητήρα PureTech 225 ίππων, ενώ όλες οι εκδόσεις του μοντέλου προσφέρονται με αυτόματο κιβώτιο 8 ταχυτήτων.

Από πλευράς τεχνολογίας, μεταξύ άλλων, το DS DRIVE ASSIST, το DS 9 επιτρέπει στον οδηγό του να απολαμβάνει ημι-αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 2, η οποία επιτρέπει να καλύπτονται αποστάσεις με τη μεγαλύτερη δυνατή άνεση για τον οδηγό και με βελτιωμένα επίπεδα ασφάλειας. Η ταχύτητα του DS 9 ελέγχεται ανάλογα με το περιβάλλον, καθώς το σύστημα χρησιμοποιεί αισθητήρες για να τοποθετήσει το αυτοκίνητο ακριβώς στη λωρίδα πού αποφασίζει ο οδηγός ελέγχοντας το τιμόνι. Παραμένει λειτουργικό έως 180 km / h (ανάλογα με τη νομοθεσία της χώρας). Το DS DRIVE ASSIST ελέγχει την ταχύτητα και την κατεύθυνση, υπό την επίβλεψη του οδηγού, προσφέροντας συνδυαστικά άνεση και ηρεμία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή