30 SUV και Crossover για κάθε δρόμο και κάθε ανάγκη

30 SUV και Crossover για κάθε δρόμο και κάθε ανάγκη

Αδιαμφισβήτητα η κατηγορία των SUV και Crossover είναι αυτή που έχει κερδίσει την προτίμηση του κοινού, προσφέροντας ελευθερία κίνησης, πρακτικότητα και ξεχωριστό στιλ

6' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

BMW

Μεγάλος πρωταγωνιστής της BMW αναδεικνύεται φέτος η νέα X1, η οποία λανσάρεται έχοντας μια πλήρη γκάμα κινητήρων βενζίνης και diesel, αλλά και την πρώτη ηλεκτρική της έκδοση (iX1). Παράλληλα, συνεχίζουν οι γνωστές μας X2, X3, X4, X5, X6 και X7, όπως και οι ηλεκτρικές iX3 και iX.

30 SUV και Crossover για κάθε δρόμο και κάθε ανάγκη-1

ALFA ROMEO

Η ολοκαίνουργια Tonale, το πρώτο compact SUV της Alfa Romeo, πλαισίωσε επιτυχημένα πριν από λίγο καιρό τη μεσαία Stelvio. To νέο μοντέλο προσφέρεται σε εκδόσεις βενζίνης mild hybrid με μοτέρ 1,5 λτ. turbo, σε diesel στα 1,6 λτ., ενώ αναμένουμε και την plug-in υβριδική.

30 SUV και Crossover για κάθε δρόμο και κάθε ανάγκη-2

CITROEN

Η Citroen λανσάρει το ανανεωμένο C5 Aircross, προσφέροντάς του περισσότερο στιλ και διατηρώντας την πολύ καλή πρακτικότητά του. To μοντέλο συμπληρώνεται από το μικρό SUV C3 Aircross, το μικρομεσαίο C4 C-Cross, ενώ αναμένουμε και την άφιξη του νέου μεγάλου crossover C5 X.

30 SUV και Crossover για κάθε δρόμο και κάθε ανάγκη-3

CUPRA

Η CUPRA στη χώρα μας διαθέτει το δυναμικό SUV/Crossover Formentor, που διατίθεται με μοτέρ από 150 έως 310 ίππους, καθώς επίσης και το πρακτικό και σπορ CURPA Ateca με κινητήρα έως 300 ίππους.

30 SUV και Crossover για κάθε δρόμο και κάθε ανάγκη-4

DACIA

Έχοντας μπει σε μια νέα εποχή, η Dacia έφερε στη χώρα μας το 7θέσιο crossover Jogger, που θα έρθει επιπλέον σε λίγο διάστημα για πρώτη φορά και ως αμιγώς υβριδικό. Παράλληλα, συνεχίζει δυναμικά το σκληροτράχηλο Duster αλλά και το μικρό crossover Sandero Stepway. 

30 SUV και Crossover για κάθε δρόμο και κάθε ανάγκη-5

DS

H DS διαθέτει στην γκάμα της το premium μικρομεσαίο DS 4, που έρχεται και στην πιο «περιπετειώδη» έκδοση Cross. Φυσικά, συνεχίζουν την πορεία τους το compact crossover DS 3 αλλά και το μεσαίο SUV DS 7, που αναμένεται σε λίγο διάστημα στην ανανεωμένη του εκδοχή.

30 SUV και Crossover για κάθε δρόμο και κάθε ανάγκη-6

FIAT

H Fiat διαθέτει στην γκάμα της τα μοντέλα πόλης Panda City Cross και Panda Cross, το μικρό SUV 500X, που ξεκινά τη διάθεσή του και με νέους υβριδικούς κινητήρες, αλλά και το μικρομεσαίο Fiat Tipo Cross. 

30 SUV και Crossover για κάθε δρόμο και κάθε ανάγκη-7

FORD

Πλήρης η γκάμα των crossover και SUV μοντέλων της Ford, απαρτίζεται από το πετυχημένο μικρό SUV Puma, το μικρομεσαίο και ευρύχωρο Kuga, το μεγάλο Explorer, αλλά και την crossover έκδοση Active του Focus. Ξεχωριστή είναι η παρουσία της ηλεκτρικής Mustang Mach-E. 

30 SUV και Crossover για κάθε δρόμο και κάθε ανάγκη-8

HYUNDAI

Η Hyundai έχει δημιουργήσει και αυτή μια πλήρη γκάμα crossover και SUV μοντέλων, στην οποία ξεχωρίζει η πρόσφατη προσθήκη του εντυπωσιακού ηλεκτρικού crossover Ioniq 5. Παράλληλα, συνεχίζουν το μικρό crossover Bayon, το ανανεωμένο Kona αλλά και το νέο Tucson.

30 SUV και Crossover για κάθε δρόμο και κάθε ανάγκη-9

JAGUAR

Δεν θα μπορούσε να λείπει και η Jaguar από την κατηγορία των SUV, με την αμιγώς ηλεκτρική I-Pace να ξεχωρίζει. Από εκεί και πέρα, η γκάμα αποτελείται από την compact E-Pace και τη μεγάλη F-Pace.

30 SUV και Crossover για κάθε δρόμο και κάθε ανάγκη-10

JEEP

Η Jeep έχει βασίζει την ίδια την υπόστασή της πάνω στη δημιουργία κορυφαίων 4Χ4 και SUV μοντέλων. Η γκάμα της αποτελείται από το μικρό SUV Renegade, το μικρομεσαίο Compass και το κορυφαίο 4Χ4 Wrangler. Επίσης, προσφέρεται και η νέα γενιά του μεγάλου Grand Cherokee.

30 SUV και Crossover για κάθε δρόμο και κάθε ανάγκη-11

KIA

Η Kia ενίσχυσε μέσα στο 2022 την γκάμα των SUV και crossover της με το λανσάρισμα της νέας γενιάς του Niro, του επίσης νέου Sportage αλλά και του ηλεκτρικού EV6. Εκτός αυτών, η εταιρεία διαθέτει και το μίνι Picanto X-Line, το μικρό Stonic και το μικρομεσαίο XCeed.

30 SUV και Crossover για κάθε δρόμο και κάθε ανάγκη-12

LAND ROVER

Tη φετινή χρονιά η Land Rover λάνσαρε το ολοκαίνουργιο Range Rover και το Range Rover Sport. Επίσης, διαθέτει τα compact Range Rover Evoque και Land Rover Discovery Sport, αλλά και τα μεγαλύτερα Range Rover Velar, Land Rover Discovery και Defender.

30 SUV και Crossover για κάθε δρόμο και κάθε ανάγκη-13

LEXUS

Η πολυτελής μάρκα της Toyota προσφέρει στην γκάμα της το νέας γενιάς μεσαίο SUV NX, καθώς και το compact SUV UX, που προσφέρεται ως υβριδικό και αμιγώς ηλεκτρικό. Αναμένουμε να έρθουν το νέο RX και το αμιγώς ηλεκτρικό Lexus RZ 450e.

30 SUV και Crossover για κάθε δρόμο και κάθε ανάγκη-14

MAZDA

Η Mazda λανσάρει στην Ελλάδα το νέο CX-60, το ολοκαίνουργιο, εντυπωσιακό SUV της ιαπωνικής μάρκας που διαθέτει ισχυρό plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης. Στην γκάμα πλαισιώνεται από το μικρομεσαίο CX-30, το μεσαίο CX-5 και το αμιγώς ηλεκτρικό MX-30.

30 SUV και Crossover για κάθε δρόμο και κάθε ανάγκη-15

MERCEDES

H Mercedes πρόσθεσε φέτος τις EQA, EQC, EQB και EQS SUV. Επίσης, αυτή την περίοδο λανσάρεται η νέα GLC, ενώ συνεχίζουν οι GLA και GLB, η GLC Coupe, οι GLE, GLE Coupe και GLS, αλλά και η G-Class. Επίσης, διατίθενται οι crossover εκδόσεις All Terrain των C-Class και E-Class.

30 SUV και Crossover για κάθε δρόμο και κάθε ανάγκη-16

MINI

H εκπροσώπηση της MINI στην κατηγορία των crossover και SUV αφορά φυσικά το πετυχημένο Countryman, το οποίο διατίθεται σε εκδόσεις βενζίνης, diesel, καθώς και plug-in υβριδικού με ηλεκτρική αυτονομία έως 51 χιλιομέτρων.

30 SUV και Crossover για κάθε δρόμο και κάθε ανάγκη-17

NISSAN

Στην γκάμα της Nissan το νέας γενιάς Qashqai είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής, ενώ το μικρό SUV Juke προσφέρεται για πρώτη φορά και ως αμιγώς υβριδικό. Αναμένουμε μέχρι το τέλος του έτους το καινούργιο X-Trail, αλλά και στις αρχές του 2023 το αμιγώς ηλεκτρικό Ariya.

30 SUV και Crossover για κάθε δρόμο και κάθε ανάγκη-18

OPEL

H Opel διαθέτει στη χώρα μας μια πρόσφατα ανανεωμένη γκάμα SUV. Ξεκινά από το μικρό SUV Crossland, συνεχίζει στο νέο Mokka, που διατίθεται και σε αμιγώς ηλεκτρική έκδοση, ενώ καταλήγει στο ανανεωμένο Grandland, που υπάρχει και plug-in υβριδικό.

30 SUV και Crossover για κάθε δρόμο και κάθε ανάγκη-19

PEUGEOT

Η Peugeot τα τελευταία χρόνια έχει βασίσει και στα SUV την ανάδειξή της ως μία από τις best-seller μάρκες της αγοράς. Ξεχωρίζουν στην γκάμα το μικρό SUV Peugeot 2008, που είναι και αμιγώς ηλεκτρικό, το ανανεωμένο μικρομεσαίο SUV 3008 αλλά και το 7θέσιο Peugeot 5008. Αναμένουμε την άφιξη του νέου 408.

30 SUV και Crossover για κάθε δρόμο και κάθε ανάγκη-20

PORSCHE

H Porsche έχει δημιουργήσει και αυτή τις δικές της SUV προτάσεις. Στην γκάμα βρίσκουμε τη μεσαία Macan και τη μεγάλη Cayenne τρίτης γενιάς μαζί με την Cayenne Coupe, που προσφέρουν πολυτέλεια, δυναμισμό και ξεχωριστά οδικά χαρακτηριστικά.

30 SUV και Crossover για κάθε δρόμο και κάθε ανάγκη-21

RENAULT

Το Captur της Renault προσέθεσε πρόσφατα στις επιλογές του και υβριδική έκδοση, εκτός των βενζινοκίνητων, LPG, Mild Hybrid και Plug-in Hybrid μοντέλων. Επίσης, διαθέσιμο είναι το κουπέ-SUV Arkana, ενώ είμαστε εν αναμονή του νέου Renault Austral.

30 SUV και Crossover για κάθε δρόμο και κάθε ανάγκη-22

SEAT

Για τη SEAT, οι διαθέσιμες SUV επιλογές ξεκινούν από το μικρό αλλά πρακτικό Arona, συνεχίζουν στο μικρομεσαίο Ateca και ολοκληρώνονται στο μεσαίο Tarraco, που ξεχωρίζει με την ευρυχωρία του. 

30 SUV και Crossover για κάθε δρόμο και κάθε ανάγκη-23

SKODA

Μία ακόμη εταιρεία με πλήρη γκάμα SUV είναι η Skoda. Η μάρκα έχει στις επιλογές της το μικρό SUV Kamiq, το μικρομεσαίο Karoq και το μεσαίο Kodiaq. Διαθέσιμη είναι επίσης η crossover έκδοση Scout της Octavia Sports Wagon, αλλά και το αμιγώς ηλεκτρικό Enyaq, που πλαισιώνεται και από την 4πορτη Coupe έκδοσή του. 

30 SUV και Crossover για κάθε δρόμο και κάθε ανάγκη-24

SUBARU

Στη Subaru οι επιλογές των SUV είναι αποκλειστικά τετρακίνητες. Η γκάμα αποτελείται από το μικρομεσαίο Subaru XV, συνεχίζει στο μεσαίο SUV Forester και καταλήγει στο μεγαλύτερο Outback. Αναμένουμε το νέο ηλεκτρικό SUV Solterra.

30 SUV και Crossover για κάθε δρόμο και κάθε ανάγκη-25

SUZUKI

Μία ακόμη εταιρεία που ξεχωρίζει στα crossover και SUV είναι η Suzuki. Πιο πρόσφατη άφιξη είναι αυτή του νέου S-Cross, το οποίο πλαισιώνεται από το μίνι crossover Ignis, το επιτυχημένο εμπορικά Vitara και το μεσαίο Across. To περίφημο Jimny συνεχίζει την πορεία του ως επαγγελματικό.

30 SUV και Crossover για κάθε δρόμο και κάθε ανάγκη-26

TESLA

H Tesla έχει λανσάρει το μεσαίο SUV Model Y, που είναι το best-seller ηλεκτρικό μοντέλο της χώρας μας. Παράλληλα, συνεχίζει στην αναβαθμισμένη του εκδοχή και το μεγάλο ηλεκτρικό SUV Model X.

30 SUV και Crossover για κάθε δρόμο και κάθε ανάγκη-27

TOYOTA

H Toyota ενίσχυσε την γκάμα των SUV της, λανσάροντας τη νέα Corolla Cross αλλά και το μίνι Aygo X. Μαζί τους βρίσκονται στην γκάμα το μικρό SUV Yaris Cross, το compact C-HR, το μεσαίο RAV4 αλλά και το μεγάλο και πολύ ικανό εκτός δρόμου Toyota Land Cruiser. Σύντομα θα έρθει και το ηλεκτρικό SUV Toyota bZ4X.

30 SUV και Crossover για κάθε δρόμο και κάθε ανάγκη-28

VOLVO

H Volvo αναπτύσσεται συνεχώς τα τελευταία χρόνια και στο πεδίο των ηλεκτρικών SUV, διαθέτοντας τα νέα XC40 και C40 Recharge Electric, ενώ αναμένουμε στις αρχές Νοέμβρη την αποκάλυψη του νέου EX90. Φυσικά, συνεχίζουν τα πολύ επιτυχημένα XC40, XC60 και XC90, όπως και τα crossover V60 Cross Country και V90 Cross Country. 

30 SUV και Crossover για κάθε δρόμο και κάθε ανάγκη-29

VOLKSWAGEN

Στην γκάμα των SUV και Crossover της Volkswagen η πιο πρόσφατη προσθήκη είναι αυτή του μικρού crossover-coupe Taigo, που πλαισιώνει το μικρό SUV T-Cross, όπως επίσης και αυτή του ανανεωμένου T-Roc (και κάμπριο). Υπάρχουν επιπλέον τα μεγαλύτερα Tiguan και Tiguan Allspace, το κορυφαίο Touareg αλλά και τα ηλεκτρικά ID.4, ID.5 και ID.Buzz.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή