Το νέο Opel Astra τώρα και ηλεκτρικό

Το νέο Opel Astra τώρα και ηλεκτρικό

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Opel ανοίγει το επόμενο πρωτοποριακό κεφάλαιο στην ιστορία της με το νέο Astra: σήμερα, ο Γερμανός κατασκευαστής αποκάλυψε τις πρώτες φωτογραφίες του νέου OpelAstraElectric.

Το νέο Opel Astra Electric θα «ηλεκτρίσει» το αγοραστικό κοινό, αφού προσφέρει γνήσια οδηγική απόλαυση με μηδενικές εκπομπές ρύπων. Ο ηλεκτροκινητήρας αποδίδει 115 kW/156 hp και ισχυρή ροπή 270 Nm – και τα δύο άμεσα διαθέσιμα, με το πρώτο άγγιγμα του γκαζιού, για ζωηρή εκκίνηση και εντυπωσιακή επιτάχυνση. Και ενώ σε άλλα ηλεκτρικά αυτοκίνητα η μέγιστη ταχύτητα περιορίζεται στα 150 km/h ή 160 km/h, το νέο Astra Electric έχει τελική ταχύτητα 170 km/h. Επιπλέον, ο οδηγός του Astra Electric μπορεί να επιλέξει μεταξύ των λειτουργιών Eco, Normal και Sport, ανάλογα με το οδηγικό του στυλ.

Η ενέργεια αποθηκεύεται σε μία μπαταρία ιόντων λιθίου 54 kWh, η είναι τοποθετημένη κάτω από τα μπροστινά και τα πίσω καθίσματα, εξασφαλίζοντας μέγιστο χώρο για τους επιβάτες και τις αποσκευές τους, καθώς και χαμηλό κέντρο βάρους, για πιο δυναμική οδήγηση. Το νέο Astra Electric μπορεί να καλύψει μέχρι και 416 χιλιόμετρα χωρίς εκπομπές ρύπων (σύμφωνα με τον κύκλο WLTP1). Καταναλώνει ηλεκτρική ενέργεια μόλις 12,7 kWh ανά 100 km (14,9 kWh σύμφωνα με τον κύκλο WLTP), κάτι που το καθιστά ιδανικό για καθημερινή χρήση, αλλά και απόλυτα ικανό για πιο μακρινά ταξίδια. Όταν το αμιγώς ηλεκτρικό Astra χρειαστεί επαναφόρτιση, αρκεί ένα σύντομο «pit stop» σε έναν σταθμό φόρτισης. Η μπαταρία του Astra Electric μπορεί να φορτιστεί στο 80% της χωρητικότητάς της σε περίπου 30 λεπτά σε έναν σταθμό ταχείας φόρτισης συνεχούς ρεύματος (DC) 100 kW.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή