ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η εφαρμογή myOpel στέλνει τον προορισμό στο σύστημα πλοήγησης από smartphone

Η εφαρμογή myOpel στέλνει τον προορισμό στο σύστημα πλοήγησης από smartphone
  • Εξ αποστάσεως προγραμματισμός συστήματος πλοήγησης μέσω myOpel & OnStar
  • Προσθήκη σχολίων & φωτογραφιών στη λειτουργία Εντοπισμού Οχήματος
  • Η Opel OnStar προσφέρει πιο άνετη οδήγηση και άριστη συνδεσιμότητα μέσω 4G/LTE

Οι οδηγοί Opel μπορούν τώρα να προγραμματίζουν άνετα και εξ αποστάσεως το σύστημα πλοήγησης του αυτοκινήτου τους, δηλαδή χωρίς να χρειάζεται να βρίσκονται μέσα σε αυτό. Χρησιμοποιώντας το καινοτόμο σύστημα προσωπικής συνδεσιμότητας και υποστήριξης  Opel OnStar με την τελευταία έκδοση της εφαρμογής myOpel, οι ιδιοκτήτες Opel εισάγουν τον προορισμό στο smartphone τους ή τον επιλέγουν από το βιβλίο διευθύνσεων και τον προωθούν στο αυτοκίνητό τους πιέζοντας ένα μπουτόν. Επίσης, μπορούν πλέον να προσθέτουν χρήσιμα σχόλια στη λειτουργία Εντοπισμού Οχήματος (Vehicle Location) ακόμα και μία φωτογραφία, που θα τους βοηθήσει να ξαναβρούν το αυτοκίνητο. Για να αποφεύγουν πρόστιμα στάθμευσης, οι χρήστες myOpel μπορούν να ρυθμίζουν ένα χρονόμετρο που θα τους υπενθυμίζει πότε λήγει ο χρόνος στάθμευσης.

Η υπηρεσία Opel OnStar κάνει την οδήγηση πιο άνετη και διασφαλίζει άριστη συνδεσιμότητα. Χρησιμοποιώντας φιλικούς συμβούλους αντί ψυχρές μηχανές, ο ‘φύλακας άγγελος’ της Opel OnStar όχι μόνον ανταποκρίνεται αυτόματα σε περιπτώσεις συγκρούσεων, αλλά βοηθά και στον εντοπισμό κλεμμένων οχημάτων. Η μοναδική υπηρεσία μπορεί επίσης με απομακρυσμένο έλεγχο (remote control) να ξεκλειδώνει πόρτες, να ‘κατεβάζει’ διαδρομές απευθείας στο αυτοκίνητο, να στέλνει emails για την κατάσταση το οχήματος και να προσφέρει ένα προαιρετικό 4G/LTE Wi-Fi hotspot.

«Η απήχηση του συστήματος προσωπικής συνδεσιμότητας & υποστήριξης Opel OnStar στους πελάτες αυξάνεται συνεχώς,» σχολιάζει η Tina Müller, Αντιπρόεδρος και Διευθύντρια Μάρκετινγκ του Opel Group. «Με τη σύγχρονη, νέα λειτουργία ‘Αποστολή Προορισμού’ (Send Destination) και τα χρήσιμα εργαλεία του Εντοπισμού Οχήματος (Vehicle Location) η εφαρμογή smartphone myOpel προσφέρει στους χρήστες της Opel OnStar περισσότερη άνεση και μεγαλύτερη ξεγνοιασιά.»

Ο έλεγχος εξ αποστάσεως μέσω της εφαρμογής myOpel είναι το πιο δημοφιλές χαρακτηριστικό της Opel OnStar. Εκτός από την αποστολή προορισμών στο σύστημα πλοήγησης, οι χρήστες της εφαρμογής μπορούν να εντοπίζουν το όχημα και να κλειδώνουν / ξεκλειδώνουν τις πόρτες από το smartphone τους. Για να εντοπίζουν ευκολότερα το αυτοκίνητό τους, για παράδειγμα σε ένα πολυσύχναστο, πολυεπίπεδο γκαράζ, οι χρήστες myOpel πατάνε ένα μπουτόν για να ενεργοποιήσουν την κόρνα και να αναβοσβήσουν τα φώτα. Μπορούν επιπρόσθετα να αναζητήσουν σημαντικές πληροφορίες όπως ζωή λαδιού ή πιέσεις ελαστικών, αλλά και να διαχειρίζονται το Wi-Fi hotspot του αυτοκινήτου που επιτρέπει τη σύνδεση μέχρι επτά συσκευών μέσα και γύρω από το όχημα (προς το παρόν διατίθεται σε Γερμανία, Βρετανία, Ολλανδία και Ισπανία). Οι χρήστες myOpel μπορούν επίσης να ‘κατεβάσουν’ το εγχειρίδιο οδηγιών χρήσης για το αυτοκίνητό τους στο smartphone τους και να αναζητήσουν Διανομείς Opel.

Οι χρήστες smartphone με λειτουργικό σύστημα Android και iOS μπορούν να κατεβάσουν την εφαρμογή myOpel από το Google Play Store και το App Store αντίστοιχα. Η Opel OnStar διατίθεται με όλα τα επιβατικά αυτοκίνητα Opel σε Αυστρία, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ιρλανδία, Ιταλία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ισπανία και Ελβετία και σαν Vauxhall OnStar στο Ηνωμένο Βασίλειο. Θα ακολουθήσουν άλλες 18 χώρες από τον Αύγουστο του 2016. Στην Ελλάδα αναμένεται από φέτος το φθινόπωρο.