Audi SQ7 TDI: Το ισχυρότερο diesel SUV

Audi SQ7 TDI: Το ισχυρότερο diesel SUV

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χαρακτηρίζεται ως το ισχυρότερο SUV πετρελαιοκίνητο μοντέλο που έχει κατασκευαστεί μέχρι τώρα και όχι άδικα. Η Audi κατάφερε να συνδυάσει έναν 4λιτρο turbodiesel κινητήρα με ένα ηλεκτρικό κομπρέσορα, ώστε να αποφύγει τις «ενοχλητικές» καθυστερήσεις που έχουν τα απλά turbo. Είναι το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής που χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο μηχανικό σύνολο και το αποτέλεσμα είναι τα 435 άλογα και 900 Nm ροπής. Συνδυάζεται με ένα 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων και η κίνηση μεταφέρεται και στους 4 τροχούς.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι χρειάζεται 4,8 δευτερόλεπτα για να φτάσει τα 100 χλμ./ώρα από στάση. Η τελική ταχύτητα είναι περιορισμένη ηλεκτρικά στα 250 χλμ./ώρα, αλλά το εντυπωσιακό είναι ότι καταναλώνει, σύμφωνα με την εταιρεία, 7,4 λτ./100 χλμ. Η τιμή του στη Γερμανία φτάνει τα 89.000 ευρώ, αλλά φτάνει με τα αναλυτικά τεχνικά χαρακτηριστικά και ας το απολαύσουμε στο παραπάνω βίντεο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή