Τα Best Seller για το 1ο τετράμηνο 2016

Τα Best Seller για το 1ο τετράμηνο 2016

6' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα μοντέλα που φιγουράρουν στην πρώτη θέση των ταξινομήσεων ανά κατηγορία στο πρώτο τετράμηνο της χρονιάς.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Α

FIAT PANDA

Με την κεκτημένη ταχύτητα που είχε αναπτύξει το 2015, τερματίζοντας πρώτο σε πωλήσεις στην κατηγορία των αυτοκινήτων πόλης, το Fiat Panda βρέθηκε στην ίδια θέση και το πρώτο τετράμηνο του 2016. Η ευελιξία του, η πολλαπλότητα των εκδόσεων και η αξιοπιστία είναι τα βασικά πλεονεκτήματά του. Διαχρονική αξία!

Τα Best Seller για το 1ο τετράμηνο 2016-1

Λεωνίδας Ταβουλάρης, EMEA Region Marketing Manager

«Το Fiat Panda, το κορυφαίο σε πωλήσεις μικρό αυτοκίνητο πόλης, και φέτος κρατάει τα σκήπτρα της κατηγορίας του με 819 ταξινομήσεις το πρώτο τετράμηνο – που μεταφράζεται σε 20% μερίδιο αγοράς. Με τον κομψό σχεδιασμό και τη μεγάλη, για τα δεδομένα της κατηγορίας, ευρυχωρία του, έχει κατακτήσει τις καρδιές των πελατών λιανικής».

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ B

ΤΟΥΟΤΑ YARIS

Ο απόλυτος πρωταθλητής της ελληνικής αγοράς. Πρώτο σε πωλήσεις στην πιο δημοφιλή κατηγορία των σούπερ μίνι, πρώτο με 1.574 ταξινομήσεις στο σύνολο των μοντέλων στο πρώτο τετράμηνο της φετινής χρονιάς. Η ύπαρξη υβριδικής έκδοσης δίπλα στις βενζινοκίνητες και πετρελαιοκίνητες κάνει τη διαφορά στον ανταγωνισμό.

Τα Best Seller για το 1ο τετράμηνο 2016-2

Ελεαννα Βήττα, Marketing Director Toyota Ελλάς

«Το Yaris, το 2015, ήταν το αγαπημένο μοντέλο στο σύνολο της αγοράς, κατέχοντας μερίδιο 18,5% (28,5% στις λιανικές πωλήσεις) επί των πωλήσεων στην κατηγορία του. Η πρωτιά αυτή του Yaris συνεχίζεται και το πρώτο τετράμηνο του 2016, καταγράφοντας σημαντική αύξηση της τάξης του 28%».

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ C

OPEL ASTRA

Στην πιο πολυπληθή κατηγορία, το νέο Astra κέρδισε το στοίχημα των πωλήσεων. Με 653 πωλήσεις από τον Ιανουάριο μέχρι τον Απρίλιο, βάζει τις βάσεις για να διεκδικήσει στο τέλος της χρονιάς τον τίτλο του πρωταθλητή της κατηγορίας. Συμπαγής κατασκευή, εξελιγμένοι οικονομικοί-καθαροί κινητήρες και ευχάριστη οδική συμπεριφορά περιλαμβάνονται στα πλεονεκτήματά του.

Τα Best Seller για το 1ο τετράμηνο 2016-3

Λεωνίδας Μισαλάκης Διευθυντής Πωλήσεων, GM Hellas

«Είμαστε περήφανοι για το νέο Opel Astra. Είναι το καλύτερο που κατασκεύασε ποτέ η Opel! Τόσο η πεντάθυρη έκδοση όσο και το Sports Tourer βασίζονται σε μια εντελώς καινούργια αρχιτεκτονική αμαξώματος. Η ισχύς παρέχεται αποκλειστικά από κινητήρες βενζίνης χαμηλού κυβισμού turbo και diesel νέας γενιάς. Η ενσωμάτωση bluetooth, smartphone καθώς και η πρωτοποριακή υπηρεσία προσωπικής συνδεσιμότητας και υποστήριξης Opel OnStar ανοίγουν νέους δρόμους στον τομέα της επικοινωνίας».

 

ΜΙΚΡΑ SUV

SUZUKI VITARA

Το μοντέλο που ονοματοδότησε την κατηγορία «κλέβει» με την καινούργια του έκδοση το ενδιαφέρον των φίλων της ελεύθερης μετακίνησης. Με πιστοποιημένη αξιοπιστία και αναβαθμισμένη οδική συμπεριφορά, δημιουργεί νέα δεδομένα στον ανταγωνισμό με τα πολλαπλά «έξυπνα» συστήματα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας που διαθέτει.

Τα Best Seller για το 1ο τετράμηνο 2016-4

Σπυρος Χατζηπανής Διευθυντής Πωλήσεων και Ανάπτυξης Δικτύου

«Η Suzuki επαναπροσδιόρισε το 4X4 όχημα παντός δρόμου με το νέο VITARA, που αποτελεί σημείο αναφοράς στην κατηγορία του, καταλαμβάνοντας σταθερά την 1η θέση στις πωλήσεις. Από τους πρώτους μήνες της παρουσίασής του αγκαλιάστηκε από το ελληνικό κοινό και ηγήθηκε του ανταγωνισμού, παρέχοντας οδηγική εμπειρία που αντικατοπτρίζει την εμπειρία και την τεχνογνωσία της Suzuki. Με εξαιρετική εντός δρόμου οδική συμπεριφορά, συνδυασμένη με σπουδαίες εκτός δρόμου ικανότητες, τη χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου και τις χαμηλότερες εκπομπές CO2 από όλα τα πετρελαιοκίνητα 4X4 της αγοράς, είναι προσαρμοσμένο απόλυτα στις ανάγκες της εποχής μας».

 

ΜΕΣΑΙΑ SUV

NISSAN QASHQAI

Ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης της κατηγορίας των crossover επί σειρά ετών. Με 732 ταξινομήσεις στο πρώτο τετράμηνο, έχει τριπλάσιες πωλήσεις από τον δεύτερο του ανταγωνισμού. Υποδειγματικά ευρύχωρο, ευέλικτο, πρακτικό, οικονομικό, δυναμικό και ασφαλές, το best seller της κατηγορίας βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του Ελληνα οικογενειάρχη – και όχι μόνο.

Τα Best Seller για το 1ο τετράμηνο 2016-5

Μαρίος Μπαρκής Εμπορικός διευθυντής Nissan

«Στην Ελλάδα, το Nissan QASHQAI διαγράφει από την πρώτη κιόλας μέρα εξαιρετική πορεία, κατακτώντας την κορυφή των πωλήσεων στην κατηγορία C όπου και ανήκει. Αυτό αποτελεί για όλους εμάς στη Nissan μια σημαντική διάκριση, ευθύνη αλλά και τιμή»

 

ΜEΓΑΛΑ SUV

NISSAN X-TRAIL

Η ιαπωνική μάρκα έχει το «πάνω χέρι» στα crossover μοντέλα. Έχει την τεχνογνωσία, έχει καταλάβει τι ακριβώς ζητάει ο καταναλωτής από ένα «μοντέλο ελεύθερου χρόνου» και έχει προσαρμοστεί απολύτως σ’ αυτό. Σημεία αναφοράς του X-Trail είναι η στιβαρότητα, οι μοναδικές δυνατότητες κίνησης εκτός δρόμου και η ευελιξία του.

Τα Best Seller για το 1ο τετράμηνο 2016-6

Θανος Μπάφας Διευθυντής Μάρκετινγκ Nissan

«Το νέο X-TRAIL σηματοδοτεί για τη Nissan την έναρξη ενός ακόμη success story στη “συνταγή” των επιτυχημένων crossover. Συνδυάζει την πολύτιμη κληρονομιά των 4X4 οχημάτων της με φρέσκες ιδέες και τεχνολογίες εμπνευσμένες από τα συναρπαστικά crossover της μάρκας· είναι ένα αυτοκίνητο που επαναπροσδιορίζει την κατηγορία των compact SUV».

 

ΠΟΛΥΤΕΛΗ SUV

VOLVO XC90

Η «ναυαρχίδα» του στόλου των SUV της σουηδικής μάρκας βρίθει καινοτομιών και πρότυπων τεχνολογικών εφαρμογών που εντυπωσιάζουν με την αξιοπιστία τους. Το XC90 είναι ένα μοντέλο που παρά τον όγκο του αποδεικνύεται ιδιαίτερα ευέλικτο και λειτουργικό, ενώ αποτελεί υπόδειγμα οικονομικής και ευχάριστης μετακίνησης εντός και εκτός των τειχών.

Τα Best Seller για το 1ο τετράμηνο 2016-7

Αλέξανδρος Κωστήρογλου, Marketing Manager Volvo Car Hellas

«Θεωρούμε την επιτυχία του XC90 φυσιολογική. Προσφέρει στον υπερθετικό βαθμό όσα υπόσχεται: εξαιρετικό design με έντονο το σκανδιναβικό στοιχείο, πολυτέλεια, προηγμένη τεχνολογία και την επιτομή της ασφάλειας. Αν συνυπολογιστεί ότι διατίθεται αποκλειστικά με δίλιτρους κινητήρες, οι οποίοι όμως είναι πολύ ισχυροί και οικονομικοί, το συνολικό πακέτο είναι ακαταμάχητο!»

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ D

SKODA OCTAVIA

Παρά τα προβλήματα με την υποτονική εκπροσώπηση της τσεχικής μάρκας στην ελληνική αγορά (που θα βρουν οριστική λύση από τον επόμενο μήνα), το Octavia, με 284 ταξινομήσεις στο τετράμηνο, εξακολουθεί να ηγείται της κατηγορίας. Υψηλά επίπεδα άνεσης, ευχρηστίας και οικονομικής μετακίνησης είναι τα βασικά του πλεονεκτήματα.

Τα Best Seller για το 1ο τετράμηνο 2016-8

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Ε

BMW 5-SERIES

Με μοναδική εμφάνιση και οδική συμπεριφορά, και εξοπλισμένη με καινοτομικά συστήματα υποβοήθησης οδηγού, η BMW 5-SERIES ικανοποιεί πλήρως την ανάγκη για άνετη, πολυτελή, δυναμική, ευχάριστη μετακίνηση των, έτσι κι αλλιώς, απαιτητικών κατόχων της. Η πρωτιά του μοντέλου στην κατηγορία το επιβεβαιώνει.

Τα Best Seller για το 1ο τετράμηνο 2016-9

Κωνσταντίνος Διαμαντής Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας BMW Group Hellas

«Η BMW Σειρά 5 διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά που την κάνουν best seller στην κατηγορία των πολυτελών αυτοκινήτων τα οποία απευθύνονται σε επιχειρηματικά στελέχη. Οι δυναμικές επιδόσεις, η άνεση, η απόδοση, η υψηλή αισθητική και οι άφθονες καινοτομίες την κάνουν ξεχωριστή. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι το συγκεκριμένο μοντέλο έχει αποσπάσει μια σειρά διεθνών διακρίσεων τα τελευταία χρόνια, όπως το Premium Car of the Year και το Executive Car of the Year».

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ G

BMW 7-SERIES

Η βαυαρική μάρκα δείχνει ποιος έχει τον πρώτο λό- γο στην κατηγορία των πολυτελών σπορ μοντέλων. Η νέα 7άρα συμβολίζει σήμερα την πολυτέλεια του αύριο. Με καινοτομίες που αλλάζουν τους όρους του παιχνιδιού, με κορυφαίο επίπεδο άνεσης, εντυπω- σιακή σχεδίαση και δυναμική, η BMW Σειρά 7 απο- τελεί σημείο αναφοράς στην premium κατηγορία.

Τα Best Seller για το 1ο τετράμηνο 2016-10

Κωνσταντίνος Διαμαντής Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας BMW Group Hellas

«Η νέα BMW Σειρά 7 έκτης γενιάς επιβεβαιώνει την υπεροχή της. Αντιπροσωπεύει έναν μοναδικό συνδυασμό απαράμιλλης πολυτέλειας, οδηγικής απόλαυσης, προηγμένης τεχνολογίας, σπορ κομψότητας και κορυφαίας ποιότητας κατασκευής. Συμβολίζει ένα είδος πολυτέλειας που εκφράζει την εποχή μας και δείχνει το δρόμο της αυτοκίνησης του μέλλοντος».

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ H (Sports-Cabrio)

OPEL CASCADA

Ο πανέμορφος σχεδιασμός και η διαχρονική κομψότητά του είναι τα κυρίαρχα χαρακτηριστικά της cabrio έκδοσης του μικρομεσαίου μοντέλου της Opel, που αξιολογήθηκε θετικά από τους φίλους της μάρκας, οι οποίοι το έφεραν στην πρώτη θέση των πωλήσεων. Διαθέτει κορυφαία ακαμψία αμαξώματος και τεχνολογία πλαισίου, που εξασφαλίζουν άνετη και ασφαλή οδική συμπεριφορά.

Τα Best Seller για το 1ο τετράμηνο 2016-11

Λεωνίδας Μισαλάκης Διευθυντής Πωλήσεων, GM Hellas

«Το Cascada είναι ένα πραγματικό στολίδι. Ένα μεσαίο κάμπριο με προσωπικότητα, αποδοτικούς turbo κινητήρες της Opel και ιδιαίτερα ποιοτική κατασκευή. Είναι ένα αυτοκίνητο που ταιριάζει απόλυτα στη χώρα μας, λόγω της ανοιχτής οροφής, που αποτελεί και το λόγο για τον οποίο το Cascada έχει κάνει σπουδαία “καριέρα” στις εταιρείες ενοικιάσεων».

(Το παραπάνω άρθρο έχει δημοσιευτεί στο ένθετο "Κ" της Κυριακής 22/5)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή