Αυτό είναι το νέο DS 3

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Η DS Automobiles καινοτομεί με πρωτοποριακές τεχνολογίες και νέες σχεδιαστικές γραμμές, προσφέροντας κομψότητα και κορυφαία ποιότητα φινιρίσματος που ανταποκρίνεται στις υψηλότερες απαιτήσεις.

 
Η εμπορική διάθεση του νέου DS 3 στη χώρα μας υπολογίζεται στα τέλη Μαρτίου. Το νέο DS 3 εξοπλίζεται με τους νέους Euro 6 κινητήρες Βενζίνης “PureTech” και πετρελαίου “BlueHDi”. Με το βραβείο καλύτερου κινητήρα για το 2015 στην κατηγορία του, οι κινητήρες βενζίνης “PureTech”, καθώς και οι νέοι κινητήρες πετρελαίου “BlueHDi”, προσφέρουν μέγιστη οικονομία καυσίμου, χαμηλές εκπομπές ρύπων, ενώ ταυτόχρονα υπόσχονται υψηλές επιδόσεις. 
 

Πιο συγκεκριμένα, η γκάμα των κινητήρων βενζίνης PureTech θα έχει στη βασική της έκδοση τον 3κύλινδρο Euro 6 των 1.200 κ.εκ. με 82 ίππους και μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο ETG, που θα πλαισιωθεί από δύο turbo εκδόσεις 1.2 με 110 και 130 ίππους αντίστοιχα. Η έκδοση με τους 110 ίππους μπορεί να συνδυαστεί και με αυτόματο κιβώτιο EAT6. Η κορυφαία έκδοση με την ονομασία “Performance”, έχει κάτω από το καπό της τον γνωστό turbo 1.600άρη του ομίλου PSA. Από την άλλη, διαθέσιμοι θα είναι και νέοι Euro 6 κινητήρες πετρελαίου BlueHDi, απόδοσης 75, 100 και 120 ίππων προσφέροντας εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα κατανάλωσης. 
 
Η έκδοση “Performance” ξεχωρίζει από το φαρδύτερο μετατρόχιο (26 mm εμπρός και 14 mm πίσω), καθώς και τη μικρότερη κατά 15 mm απόστασή από το έδαφος. Το εσωτερικό του αυτοκινήτου εντυπωσιάζει με την πολυτέλεια των επενδύσεων “αλκαντάρα”. Τα αναβαθμισμένα φρένα, το κιβώτιο 6 σχέσεων αλλά και το μπλοκέ διαφορικό υπόσχονται επιδόσεις προσφέροντας οδηγική απόλαυση. 

 
Κύριο χαρακτηριστικό του είναι η επανασχεδιασμένη μάσκα, η οποία τονίζεται από ένα χρωμιωμένο περίγραμμα, το νέο εμπρός προφυλακτήρα, τους προβολείς LED, προβολείς ομίχλης LED, καθώς και το μεγαλύτερο λογότυπο. Επίσης, οι σχεδιαστές της DS Automobiles έχουν δώσει ιδιαίτερα μεγάλη έμφαση στις δυνατότητες εξατομίκευσης, με αποτέλεσμα να είναι διαθέσιμες συνολικά 78 αποχρώσεις για το αμάξωμα. 

 
Το εσωτερικό έχει αναβαθμιστεί με το σύστημα infotainment, που πλέον διαθέτει και δυνατότητες σύνδεσης με smartphones (υποστήριξη MirrorLink, Apple Car Play, Google Play κ.α.), ενώ η νέα touch-screen κεντρίζει το ενδιαφέρον των επιβατών. Ακόμη, ο εξοπλισμός του ανανεωμένου DS 3 μπορεί να περιλαμβάνει και κάμερα οπισθοπορείας, αισθητήρες παρκαρίσματος (εμπρός και πίσω), active city brake (για αποφυγή σύγκρουσης), σύστημα υποβοήθησης εκκίνησης στην ανηφόρα κ.α.

 
Στην Ευρώπη, τα μοντέλα της DS πωλούνται μέσω των εκθέσεων της DS Automobiles, είτε σε ειδικά διαμορφωμένους εκθεσιακούς χώρους σε όλο το δίκτυο CITROËN, όπως συμβαίνει και στη χώρα μας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή