Nέο Audi A5 και S5 Coupe

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Μετά από 9 χρόνια, τo μεσαίο coupe της Audi έφτασε ανανεωμένο και αναβαθμισμένο για να διεκδικήσει την κορυφή στην κατηγορία του. Εμφάνιση που δείχνει ότι ακολουθεί πιστά τη σχεδιαστική γλώσσα της εταιρίας, σύγχρονους κινητήρες TFSI και TDI και νέα τεχνολογικά συστήματα είναι μόνο λίγα από τα όπλα του νέου A5 και S5 Coupe. To πλαίσιο υπόσχεται άνεση και σπορ στοιχεία, ενώ το βάρος του μειώθηκε κατά 60 κιλά σε σχέση με την προηγούμενη γενιά. Ο συντελεστής οπισθέλκουσας που είναι 0,25 ενισχύει τις καλύτερες επιδόσεις και την χαμηλή κατανάλωση, κρατώντας παράλληλα τους αεροδυναμικούς θορύβους χαμηλά.

 

Το νέο A5 Coupe εφοδιάζεται με 2 κινητήρες βενζίνης και 3 πετρελαίου και το φάσμα ισχύος είναι από 190 έως και 286 ίππους, ωστόσο η έκδοση S5 προσφέρει 354 ίππους από τον 3λιτρο TFSI κινητήρα με επιτάχυνση 0-100 σε 4,7 δευτερόλεπτα. Η κίνηση μεταφέρεται σε όλους τους τροχούς μέσα από το 8τάχυτο αυτόματο tiptronic  και το σύστημα Quattro. Η κορυφαία έκδοση diesel με τους 286 ίππους, η οποία διατίθεται με τετρακίνηση, εξοπλίζεται με το ίδιο κιβώτιο του S5. Από την άλλη, οι 4κύλινδρες εκδόσεις (ανάμεσά τους και ο 3.0 TDI των 218 ίππων) μπορούν να επιλέξουν είτε το χειροκίνητο 6 σχέσεων είτε το S tronic 7 σχέσεων.
 
Την παράσταση στο εσωτερικό κλέβει ο πίνακας οργάνων, που αποτελείται από μία οθόνη 12,3 ίντσες και ονομάζει η Audi Virtual Cockpit. Από εκεί μπορεί ο οδηγός να πληροφορηθεί για όλες τις λειτουργίες του αυτοκινήτου, ενώ ως «βοηθητική» οθόνη χρησιμοποιείται και αυτή που βρίσκεται στην κεντρική κονσόλα.

 
Οι πωλήσεις του νέου Α5 Coupe θα ξεκινήσουν στις χώρες της Ευρώπης το φθινόπωρο. 
 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή