Η Fiat Professional παρουσιάζει την γκάμα της

Η Fiat Professional παρουσιάζει την γκάμα της

19' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
  • Πλήρης αποκάλυψη ολόκληρης της γκάμας της Fiat Professional
  • Fullback, o νέος ακούραστος συνεργάτης, κάνει το ντεμπούτο του, έχοντας σχεδιαστεί να καλύψει τις πραγματικές ανάγκες των επαγγελματιών καταναλωτών και να αντιμετωπίσει τις απαιτήσεις της καθημερινής ζωής.
  • Talento είναι το τέλειο όχημα για χρήση μέσα και έξω από την πόλη χάρη στις κόμπακτ διαστάσεις και στον εξαιρετικό χώρο φόρτωσης μήκους άνω των 4 μέτρων και όγκου μεταξύ 5,2 και 8,6 m³. Όλοι οι κινητήρες του είναι προδιαγραφών Euro 6 και συνδυάζονται με τεχνολογία SCR.
  • Fiorino: το van, φτιαγμένο για την πόλη με χώρο φόρτωσης έως 2.8 m³ και ωφέλιμο φορτίο έως 660 kg. Ξεχωρίζει για τον μοναδικό στην κατηγορία Natural Power κινητήρα.
  • Η έκτη γενιά του Ducato, του μοντέλου με πάνω από 2.9 εκατομμύρια πωλήσεις από το 1981. Ολοκληρωμένη γκάμα κινητήρων ντίζελ Euro 6 σε συνδυασμό με κιβώτια Comfort-Matic και χρήση διπλής τεχνολογίας, LPEGR και SCR.
  • Doblò Cargo: ο καλύτερος τρόπος να εργαστείς με την ευρύτερη γκάμα στην κατηγορία με τέσσερις διαμορφώσεις αμαξώματος και δύο μεταξόνια. Αποκλειστική Bi-link ανάρτηση που εξασφαλίζει την καλύτερη οδική συμπεριφορά στην κατηγορία.

Το 2016 είναι μια καθοριστική χρονιά για την μάρκα της Fiat Professional, καθώς φέτος αποκαλύπτεται ολόκληρη η γκάμα της. Η μάρκα εξελίσσεται συνεχώς για να αντιμετωπίσει τις κρίσιμες προκλήσεις με νέα προϊόντα, με επίκεντρο τον καταναλωτή, τη μείωση του συνολικού κόστους χρήσης και μεγαλύτερη αποφασιστικότητα ώστε να ανοίξει νέους δρόμους στην παγκόσμια αγορά. Δεν είναι τυχαία η πρώτη μάρκα "γεννημένη για τους επαγγελματίες". Η Fiat Professional, αφοσιωμένη εξ ολοκλήρου στον τομέα των μεταφορών, είναι υπερήφανη για την πάνω από εκατό χρόνια ιστορία της και τις μοναδικές εμπειρίες που έχει προσφέρει στον κόσμο των επαγγελματικών οχημάτων.

 

Η μάρκα της Fiat Professional αντιμετωπίζει όλους τους επαγγελματίες με απόλυτο επαγγελματισμό, προσφέροντας καινοτόμες και στοχευμένες επιχειρηματικές λύσεις μέσω μιας συνεχώς αυξανόμενης γκάμας μοντέλων. Εντελώς ανανεωμένη τα τελευταία δύο χρόνια, η σειρά της Fiat Professional δίνει σήμερα τις σωστές απαντήσεις σε όλες τις μεταφορικές ανάγκες, καλύπτοντας όλες τις κατηγορίες και προσφέροντας όλους τους τύπους αμαξώματος, ικανότητες και όγκους φόρτωσης, πλήρεις επιλογές μεταξονίων, παραλλαγές σε διαστάσεις μήκους και ύψους, καθώς και κινητήρες Euro 6 με υψηλές επιδόσεις και διάφορες επιλογές καυσίμων (βενζίνη, πετρέλαιο και φυσικό αέριο). Επιπλέον, η μάρκα δίνει έμφαση σε "ειδικές εκδόσεις", όπως οι μεταφορές επιβατών και η μετατροπή οχημάτων.

 

 

Fullback: Φτιαγμένο για τη δουλειά και τη ζωή σας

 

Το μοντέλο που συμβολίζει την καινοτομία ανάμεσα στα μοντέλα της Fiat Professional είναι το νέο Fullback, με το οποίο η μάρκα εισέρχεται στην κατηγορία των pick-up, απευθυνόμενο σε νέες αγορές όπως για παράδειγμα ο γεωργικός τομέας. Η συγκεκριμένη κατηγορία  στην περιοχή της ΕΜΕΑ (Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική) συγκεντρώνει περίπου 650.000 οχήματα που αντιστοιχούν στο 22% των συνολικών πωλήσεων στην αγορά επαγγελματικών. Πρόκειται για έναν αγώνα στρατηγικής όπου το Fullback θα διαδραματίσει ηγετικό ρόλο για να διεισδύσει η μάρκα σε έναν σημαντικό τομέα, χάρη στα μοναδικά χαρακτηριστικά του, τη στιβαρή κατασκευή, τη αξιοπιστία και την ευελιξία, στοιχεία ικανά να το κάνουν ατρόμητο. Έτσι πήρε και το όνομά του: "Fullback", στην πραγματικότητα, είναι μια θέση-κλειδί στο αμερικανικό ποδόσφαιρο και στο ράγκμπι (ο τελευταίος άνθρωπος στην άμυνα ή επίσης και αμυντικός στην επίθεση) και προσδιορίζει έναν παίκτη ικανό να δώσει λύσει σε οποιαδήποτε κατάσταση. Το συγκεκριμένο πνεύμα του νικητή χαρακτηρίζει και το νέο όχημα της Fiat Professional, δηλαδή, το πνεύμα του "παίκτη" που είναι σε θέση να προσαρμόζεται σε κάθε απαίτηση, στην εργασία ή στη διασκέδαση. Αυτά ακριβώς τα στοιχεία συνοψίζονται και στο κεντρικό μήνυμα που συνοδεύει το εμπορικό λανσάρισμα του Fullback: "Φτιαγμένο για τη δουλειά και τη ζωή σας".

Συμβαδίζοντας απόλυτα με τις επιταγές της κατηγορίας αναφορικά με τη διαμόρφωση του αμαξώματος, τις διαστάσεις και τους κινητήρες, το pick up της Fiat Professional έρχεται στην ελληνική αγορά με τιμή που ξεκινά από 25.700 Ευρώ (περιλαμβάνει ΦΠΑ).

 

Ιδιαίτερο στιλ και περιεχόμενο

Το Fullback διαθέτει σπορ αναλογίες και μικρό εμπρός πρόβολο. Το μπροστινό μέρος χαρακτηρίζεται από το ιταλικό στιλ που ακοfλουθεί το νέο στιλιστικό αποτύπωμα της μάρκας. Οι πλευρές έχουν διακριτικές ραβδώσεις για τη βελτίωση της αεροδυναμικής του αμαξώματος, ενώ και το πίσω μέρος είναι καλά συνδεδεμένο με την καμπίνα.

Οι εσωτερικοί χώροι αντανακλούν τη λειτουργικότητα ενός οχήματος εργασίας, καθώς και την άνεση και την κομψότητα ενός κορυφαίου SUV. Συγκεκριμένα, υπάρχουν δύο επίπεδα εξοπλισμού για τους εσωτερικούς χώρους. Το πρώτο διαθέτει ένα σημαντικό αλλά λειτουργικό ταμπλό με ραδιόφωνο, CD και MP3 player, Bluetooth και άνετα υφασμάτινα καθίσματα. Το δεύτερο προσφέρει ευχάριστα καλαίσθητους εσωτερικούς χώρους με ιδιαίτερη προσοχή στα σημεία και στον εξοπλισμό, ένα δίχρωμο μαύρο/ασημί ταμπλό και δερμάτινα ή υφασμάτινα καθίσματα. Το αποτέλεσμα είναι ο σωστός συνδυασμός των αναγκών τόσο ενός επαγγελματία όσο και κάποιου οδηγού που αναζητάει την ευχαρίστηση και την άνεση της οδήγησης.

 

Εξαιρετικοί κινητήρες και αξιόπιστα συστήματα μεταδόσεων

Το Fullback θα διατίθεται με έναν κινητήρα πετρελαίου χωρητικότητας 2.4 λίτρων, με turbo μεταβλητής γεωμετρίας. Ο κινητήρας είναι κατασκευασμένος από αλουμίνιο, διακρίνεται για το χαμηλό βάρος και αποδίδει 113kW (150hp) ή 133kW (180hp). Συνδυάζεται με ένα 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ή 5τάχυτο αυτόματο κιβώτιο.

 

Σύστημα μεταδόσεων και αναρτήσεις

Όλες οι εκδόσεις είναι εξοπλισμένες με σύστημα επιλεκτικής τετρακίνησης (4WD) μέσω του οποίου παρέχεται η δυνατότητα επιλογής μεταξύ κίνησης στους δύο τροχούς, στους τέσσερις τροχούς ή κίνησης στους τέσσερις τροχούς και υπο-πολλαπλασιασμό των σχέσεων.

H λειτουργία «Part Time» είναι διαθέσιμη στις εκδόσεις SX και έχει τρεις θέσεις οδήγησης: “2H” για κίνηση στους πίσω τροχούς, "4Η", που μπορεί να επιλεγεί σε ταχύτητες μέχρι 100 χλμ./ώρα και κατανέμει την κίνηση και στους τέσσερις τροχούς για ασφαλέστερη οδήγηση σε ολισθηρούς ή ανώμαλους δρόμους, και “4L" που παρέχει αργές σχέσεις για ακραίες εκτός δρόμου συνθήκες.

Η λειτουργία "Full time" είναι διαθέσιμη στις εκδόσεις LX. Με την χρήση ενός κεντρικού διαφορικού  Torsen, και τρεις ηλεκτρονικά ελεγχόμενους συμπλέκτες, η ροπή μεταδίδεται  στους τροχούς σε πραγματικό χρόνο με βάση τις οδικές συνθήκες και την ταχύτητα. Υπάρχουν τέσσερις θέσεις οδήγησης. Εκτός από τις θέσεις “2H” και “4H" που αναφέρονται παραπάνω, υπάρχει και η θέση "4HLc" που κλειδώνει το κεντρικό διαφορικό, μοιράζοντας τη ροπή ισόποσα στους εμπρός και στους πίσω τροχούς για να βελτιώσει την πρόσφυση σε χιονισμένο, αμμώδες ή λασπώδες οδόστρωμα. Τέλος, η τέταρτη θέση "4LLc" όχι μόνο μπλοκάρει το κεντρικό διαφορικό, αλλά ταυτόχρονα εμπλέκει αργές σχέσεις για περισσότερη ροπή στις ακραίες εκτός δρόμου διαδρομές.

Οι αναρτήσεις του Fullback διαθέτουν μια εξελιγμένη αρχιτεκτονική με διπλά ψαλίδια και αντιστρεπτική δοκό στον μπροστινό άξονα, ενώ ο άκαμπτος πίσω άξονας έχει ελλειπτικά φύλλα σούστας για να μεγιστοποιήσει την αξιοπιστία και την στιβαρότητα.

 

Διαστάσεις και ωφέλιμο φορτίο

Το Fullback έχει φτιαχτεί για να αντιμετωπίσει ακόμα και τις πιο απαιτητικές αποστολές και διαθέτει μεγάλο ωφέλιμο φορτίο και πολύ υψηλό βαθμό αντοχής, η οποία οφείλεται κυρίως στο πλαίσιο τύπου σκάλας. Πιο αναλυτικά, όλες οι εκδόσεις Fullback έχουν μέγιστο ύψος 1,78 μ., πλάτος έως 1,81 μ. και μεταξόνιο 3μ. Το συνολικό μήκος ποικίλλει ανάλογα με τη διαμόρφωση της καμπίνας: 5,19μ (Extended Cab) και 5,28μ (Double Cab), ενώ το μήκος χώρου φόρτωσης κυμαίνεται στα 1,85μ. (Extended Cab) και 1,52μ. (Double Cab). Το ωφέλιμο φορτίο, ανάλογα με τη διαμόρφωση, ανέρχεται περίπου στα 1.000 κιλά, ενώ με ρυμούλκηση το βάρος του υπερβαίνει τους τρεις τόνους.

 

Η γκάμα του Fullback

Η γκάμα περιλαμβάνει δύο τύπους αμαξώματος (Extended Cab και Double Cab) και εκδόσεις εξοπλισμού που ικανοποιούν τις απαιτήσεις των καταναλωτών. Το Fullback είναι εξοπλισμένο με όλα τα σύγχρονα συστήματα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας όπως ABS με EBD, ESP, Hill Holder, ASR, επτά αερόσακους κλπ. Ο εσωτερικός εξοπλισμός περιλαμβάνει μεταξύ άλλων καθίσματα ρυθμιζόμενα καθ’ ύψος, δερμάτινο τιμόνι με χειριστήρια για ηχοσύστημα & bluetooth, δερμάτινο επιλογέα ταχυτήτων, αυτόματο κλιματισμό κ.α.

 

Επίσημο όχημα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος FIM Motocross 2016

Πριν από λίγες εβδομάδες, το ασταμάτητο Fullback έκανε το ντεμπούτο του στην Ολλανδία ως το επίσημο όχημα του MxGP 2016. Αυτός είναι ο πρώτος από τους 18 αγώνες αυτού του συναρπαστικού πρωταθλήματος που πραγματοποιείται σε πίστες στην Ευρώπη, στις Ηνωμένες Πολιτείες, στο Κατάρ, στην Αργεντινή και στο Μεξικό. Κάθε αγώνας προσελκύει δεκάδες εκατομμύρια θεατές σε ολόκληρο τον κόσμο, που παρακολουθούν την κάλυψη του πρωταθλήματος σε μεγάλα μέσα ενημέρωσης. Το Fullback θα είναι το κυρίαρχο αυτοκίνητο του επίσημου στόλου του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος FIM Motocross. Αυτή η αναγνωρισμένου κύρους συνεργασία βασίζεται σε κοινές αξίες όπως το πάθος, η αποφασιστικότητα και ο δυναμισμός και άνοιξε μία πολύ σημαντική χρονιά για τη συνεχώς εξελισσόμενη μάρκα. Αρκετά, εντελώς νέα προϊόντα πρόκειται να παρουσιαστούν, καθιστώντας τη σειρά μοντέλων ακόμα πιο ολοκληρωμένη. Το Fullback θα είναι σίγουρα ένα από τα κορυφαία μοντέλα που θα οδηγήσουν στο βάθρο τους τρεις νικητές του πρωταθλήματος μετά από τον γύρο του θριάμβου τους.

Το Fullback ολοκληρώνει τη γκάμα της Fiat Professional, της μάρκας η οποία επαναπροσδιορίζεται περαιτέρω στην αγορά των Επαγγελματικών Οχημάτων ως η μάρκα με «πλήρη γκάμα μοντέλων» και είναι σε θέση να ικανοποιήσει τις διαφορετικές ανάγκες του κάθε επαγγελματία.

 

Talento: ο σωστός συνδυασμός ευελιξίας και ικανότητας φόρτωσης 

Δίπλα στο Fullback βρίσκεται το νέο Fiat Talento, το μοντέλο που με τη γενναιόδωρη ικανότητα φόρτωσης είναι ο ιδανικός σύντροφος εργασίας για τους επαγγελματίες στις διαδρομές εντός της πόλης, αλλά και στις μεγάλες οδικές αρτηρίες. Τα χαρακτηριστικά του περιλαμβάνουν εξαιρετική ευελιξία στη χρήση και προσαρμοστικότητα στις διαφορετικές ανάγκες των πελατών. Το όνομά του – Talento -, κάνοντας αναφορά στο όνομα του αρχαίου νομίσματος, θυμίζει τις έμφυτες ιδιότητες του οχήματος, με έμφαση στην πολυεπίπεδη αξία του που ανταποκρίνεται στη Fiat Professional παράδοση. Το όνομα έχει μεγάλη συμβολική αξία και επικοινωνεί τα μοναδικά χαρακτηριστικά του οχήματος που το καθιστούν τόσο «ταλαντούχο», αλλά και ικανό ώστε να ανταπεξέλθει με επιτυχία στα ζητούμενα και στις προκλήσεις της επόμενης μέρας στην επαγγελματική οδήγηση.

Το αποτέλεσμα είναι ένα λειτουργικό όχημα που μεγιστοποιεί την αξία της εργασίας, του χρόνου αλλά και των χρημάτων, καθώς επικεντρώνεται στις πραγματικές ανάγκες των καταναλωτών και προσφέρει δύο σειρές εκδόσεων, Van και Μεταφοράς Επιβατών.

 

Στυλ

Σε επίπεδο στυλ και σχεδιασμού, το νέο Talento είναι συμπαγές με εξαιρετικές αναλογίες: το εμπρός παρμπρίζ συνδέεται αρμονικά με το κοφτό καπό και το συνολικό αποτέλεσμα είναι ένα επιβλητικό αλλά και δυναμικό εμπρόσθιο άκρο. Ο σχεδιασμός ακολουθεί οριζόντια διάταξη, με έντονες και ξεκάθαρες γραμμές σε αρμονία με τη νέα φιλοσοφία της οικογένειας οχημάτων της Fiat Professional, ενισχύοντας το πλάτος του οχήματος και την ικανότητα φόρτωσής της, όπως σαφώς αναδεικνύει το τετραγωνισμένο πίσω μέρος, υποστηρίζοντας συνολικά την αίσθηση του δυναμισμού και της σταθερότητας. Αναφορικά με τα χρώματα των αμαξωμάτων υπάρχει επιλογή μεταξύ δύο παστέλ και τεσσάρων μεταλλικών χρωμάτων. Την εμφάνιση του Talento ολοκληρώνουν οι ατσάλινοι τροχοί 16 ιντσών και κατόπιν παραγγελίας οι ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών.

 

Άνεση και εργονομία

Στο εσωτερικό, το Talento έχει σχεδιαστεί για να παρέχει απόλυτη άνεση και άριστη εργονομία, όπως αποδεικνύεται από τα διαμορφωμένα καθίσματα, τα οποία εγγυώνται άνετες διαδρομές για όλους τους επιβάτες, ενώ παράλληλα η τέλεια θέση του τιμονιού και των διακοπτών κάνουν την καθημερινή οδήγηση πιο ξεκούραστη και ασφαλή.

Όλες οι καμπίνες των επιβατών διακρίνονται από την κομψότητα και την προσοχή στη λεπτομέρεια, ενώ παράλληλα μοιράζονται πολλούς αποθηκευτικούς χώρους συνολικής χωρητικότητας 90 λίτρων επιτείνοντας τη λειτουργικότητα του μοντέλου.

 

Αξιόπιστοι κινητήρες νέας γενιάς

Το νέο μοντέλο της Fiat Professional είναι εξοπλισμένο με αξιόπιστους, ισχυρούς και οικονομικά αποδοτικούς Euro6 κινητήρες, τον 1.6 MultiJet Turbo που αποδίδει 120 HP και 300 Nm και τον 1.6 EcoJet S&S TwinTurbo που αποδίδει 125 HP και 320 Nm. Οι κινητήρες αυτοί είναι βασισμένοι στην τεχνολογία Selective Catalytic Reduction (SCR) technology, ένα σύστημα το οποίο οδηγεί στην υποχώρηση των εκπομπών οξειδίων του αζώτου (επιβλαβών για την ανθρώπινη υγεία), με την έγχυση ενός διαλύματος AdBlue® στο καυσαέριο.

 

Νέοι χώροι και μήκη φόρτωσης

Η νέα σειρά Talento τοποθετείται μεταξύ Doblò Cargo και Ducato, και επιτρέπει στη Fiat Professional να ανταποκριθεί σε νέα μεγέθη φόρτωσης και διακίνησης, παρέχοντας ιδανικές απαντήσεις σε όλες τις επαγγελματικές ανάγκες μεταφοράς. Συγκεκριμένα, το νέο όχημα έχει σχεδιαστεί για να παρέχει έναν πιο πρακτικό χώρο φόρτωσης. Το άνοιγμα του "CargoPlus" που βρίσκεται κάτω από τα καθίσματα των επιβατών επιτρέπει στους επαγγελματίες να μεταφέρουν αντικείμενα μήκους έως και 3,75 μέτρα (4,15 μ για τις εκδόσεις με μακρύ μεταξόνιο). Η πρόσβαση στον χώρο φόρτωσης είναι εύκολη και άμεση χάρη στο κανονικό τετράγωνο σχήμα του, συνδυαστικά με τη δυνατότητα ανοίγματος των πίσω θυρών κατά 255°. Η εξαιρετική προσβασιμότητα είναι επίσης εγγυημένη χάρη στο χαμηλό κατώφλι φόρτωσης των μόλις 552 χλστ. και από το μήκος συρόμενης πόρτας (1030 χλστ και μόλις 100 χλστ από το έδαφος). Επιπλέον ο όγκος φόρτωσης αγγίζει τα 5.2 m3 στην έκδοση με το κοντό μεταξόνιο και 6 m3στην έκδοσης με μακρύ μεταξόνιο, ενώ το ωφέλιμο φορτίο του φτάνει τα 1249 κιλά.

 

Τέλος, ολόκληρη η γκάμα των εκδόσεων του νέου Talento είναι εξοπλισμένη με ολόκληρα τα συστήματα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας όπως αερόσακους, ABS, με EBD, ESC με Hill Holder και σύστημα Traction+, κλπ. 

 

Η διάθεση του Fiat Talento στην Ελλάδα ξεκινάει από τα τέλη Ιουνίου με τις τιμές να ξεκινούν από 25.950 € (περιλαμβάνει ΦΠΑ).

 

Fiorino: Το van φτιαγμένο για την πόλη

Ένα άλλο νέο μοντέλο στην γκάμα της Fiat Professional είναι το Fiorino, η εξέλιξη του οποίου επινόησε την κατηγορία των μικρών βαν. Με ανανεωμένη σχεδίαση, μέσα και έξω, και κόμπακτ διαστάσεις, το νέο όχημα της Fiat Professional είναι ιδανικό για χρήση στην πόλη, ευέλικτο στην κίνηση και εύκολο στο παρκάρισμα. Παρά το γεγονός αυτό, έχει αξιοσημείωτη ικανότητα φόρτωσης μέχρι 2,8 m3 και μπορεί να μεταφέρει μέχρι 660 κιλά ωφέλιμου φορτίου. Επιπλέον, το νέο Fiorino βρίσκεται στην κορυφή της κατηγορίας του όσον αφορά την απόδοση, το χαμηλό λειτουργικό κόστος, την άνεση και τη λειτουργικότητα. Αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα της ικανότητας της Fiat Professional να ανταποκριθεί σε όλο και πιο ποικίλες απαιτήσεις του κάθε επαγγελματία.

Το εξωτερικό στυλ διατηρεί το τυπικό σύγχρονο και δυναμικό χαρακτήρα του μοντέλου μέσω των υψηλών προβολέων της επίτευξη τέλειας ορατότητας. Ο εμπρός προφυλακτήρας έχει πλήρως ανανεωθεί ακολουθώντας τον σχεδιασμό της σειράς Fiat Professional. Το νέο Fiorino επιβεβαιώνει την άριστη χρήση του κανονικού, τετράγωνου σχήματος χώρου φόρτωσης που είναι προσβάσιμος μέσω του μεγάλου ανοίγματος 180° των πίσω θυρών με εργονομικές κάθετες λαβές. Η καμπίνα επιβατών είναι πιο άνετη και εργονομική από ποτέ, με την εισαγωγή νέων στοιχείων, όπως παρουσία κουμπιών ελέγχου του ραδιοφώνου στο ανασχεδιασμένο τιμόνι, καλύτερος φωτισμός των οργάνων, νέος αποθηκευτικός χώρος στο ταμπλό και ανανεωμένοι εσωτερικοί χώροι. Νέο είναι και το σύστημα infotainment με έγχρωμη οθόνη αφής 5 ιντσών με ραδιόφωνο, ενώ διατίθεται και με σύστημα δορυφορικής πλοήγησης, το οποίο περιλαμβάνει, ως συνήθως, Bluetooth, θύρα USB, θύρα AUX και MP3 player.

Η ολοκληρωμένη γκάμα κινητήρων προδιαγραφών Euro 6 μπορεί να ικανοποιήσει όλες τις ανάγκες. Η σειρά διαθέτει δύο κινητήρες turbodiesel 1.3 MultiJet ΙΙ με 80 και 95 HP, έναν ατμοσφαιρικό βενζίνης 1.4-λίτρων με 77 HP και έναν ακόμα 1.4-λίτρων Natural Power με 70 HP bi-fuel (βενζίνης/φυσικού αερίου), μια λύση που αποτελεί πρωτοτυπία του νέου Fiorino στην κατηγορία των μικρών van. Και οι δύο κινητήρες diesel προσφέρουν μεγάλη οδηγική απόλαυση, εξαιρετικές επιδόσεις και άριστη σχέση κόστους-αποδοτικότητας. Η έκδοση EcoJet εμφανίζεται για πρώτη φορά στο νέο Fiorino και επιτυγχάνει εξοικονόμηση καυσίμου μέσα από το σύστημα Start & Stop, έναν έξυπνο εναλλάκτη και μια αντλία λαδιού μεταβλητής χωρητικότητας. Σε συνδυασμό με ένα ρομποτικό κιβώτιο Comfort-Matic, επιτυγχάνει τον στόχο του 3,8 λτ. καυσίμου ανά 100 km στον μικτό κύκλο με εκπομπές 100 γραμμάρια CO2 ανά χιλιόμετρο, δηλαδή μια εξοικονόμηση καυσίμου έως και 14% σε σχέση με την χειροκίνητη έκδοση χωρίς EcoJet.

Το νέο Fiorino διατίθεται σε μια διαμόρφωση αμαξώματος (Cargo), τρία επίπεδα εξοπλισμού (Base, SX και Adventure) και τρεις κινητήρες, έχοντας όλα τα εφόδια να πετύχει τα εξαιρετικά αποτελέσματα του επικεφαλής της οικογένειας Professional – πάνω από 370.000 πωλήσεις – και να οδηγήσει σε περαιτέρω εδραίωση της θέσης του στην αγορά.

Αξίζει να αναφερθεί και το επίπεδο εξοπλισμού του νέου Fiorino, σχεδιασμένο για όσους αντιμετωπίζουν δύσκολες οδικές συνθήκες, αλλά και για να αντιμετωπιστεί ο φόβος οδήγησης κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Ο υποψήφιος αγοραστής έχει τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα στο Traction+, ζάντες 15 ιντσών με ειδικά ελαστικά M+S, ανασηκωμένη ανάρτηση, πλαϊνά προστατευτικά και μπροστινό προφυλακτήρα με “ποδιά” κινητήρα. Το κύριο χαρακτηριστικό του νέου Fiorino Adventure είναι το ηλεκτρονικό διαφορικό σύστημα κλειδώματος Traction+, το οποίο βοηθά την οδήγηση σε συνθήκες χαμηλής πρόσφυσης.

Το νέο Fiorino διαθέτει όλα τα συστήματα ασφαλείας του προκατόχου του: ABS με EBD, ESC με ASR, HBA, Hill Holder, αισθητήρες παρκαρίσματος, καθώς και εμπρός και πλευρικούς αερόσακους.

 

Ducato: ο επαγγελματίας best-seller

Το Fiat Ducato είναι ο best-seller που στις 6 γενιές του εδώ και 35 χρόνια εξακολουθεί να αποτελεί τον καλύτερο σύντροφο στα ταξίδια και στην εργασία, όπως αποδεικνύουν οι περισσότερες από 2,9 εκατομμύρια πωλήσεις του από το 1981. Για να παραμείνει στην κορυφή της κατηγορίας του, το 2014 το μοντέλο επανασχεδιάστηκε, υιοθετώντας  ακόμη περισσότερες τεχνολογίες, ψηλότερες επιδόσεις και μεγαλύτερη αξία προς όφελος των αναγκών του καταναλωτή.

 

Οι υψηλές επιδόσεις και χαμηλή κατανάλωση του Ducato επιτυγχάνονται χάρη στην αναβαθμισμένη σειρά των κινητήρων προδιαγραφών Euro 6. Συγκεκριμένα, η Fiat Professional επιβεβαιώνοντας τη στρατηγική «μία αποστολή – ένας κινητήρας», δίνει τη δυνατότητα στον υποψήφιο αγοραστή να επιλέξει ανάμεσα στον 2.0 MultiJet 115 HP με ροπή 290 Nm (με 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο), τον 2.3 MultiJet 130 HP με ροπή 320 Nm, τον 2.3 MultiJet 150 HP με ροπή 380 Nm και τον 2.3 MultiJet 180 HP με ροπή 400 Nm (κιβώτιο 6 ταχυτήτων). Η Fiat Professional προσφέρει παράλληλα την τεχνολογία LPEGR, ιδανική για τη μεταφορά αγαθών, και την τεχνολογία SCR για τη μείωση των εκπομπών NOx, ιδανική για την μεταφορά επιβατών. Η γκάμα του Ducato ολοκληρώνεται με την έκδοση 140 Natural Power,  που είναι εφοδιασμένη με 3.0 λτ. Turbo κινητήρα 136 HP προδιαγραφών Euro 6, ο οποίος εξασφαλίζει εξαιρετικές επιδόσεις, χαμηλή κατανάλωση και, πάνω απ' όλα, χαμηλές εκπομπές ρύπων.

 

Το εξωτερικό στιλ είναι το αποτέλεσμα μιας προηγμένης σχεδίασης η οποία, συνδυασμένη με την αντίληψη ενός πραγματικού ελαφρού επαγγελματικού, αποπνέει λειτουργικότητα, ασφάλεια, ποιότητα, αποτελεσματικότητα και στιβαρότητα. Το νέο αυτοκίνητο της Fiat Professional εξελίσσει ακόμα περισσότερο την αντίληψη της «σχεδίασης που συνδέεται με τη λειτουργικότητα», που χαρακτήριζε πάντα το μοντέλο. Το Ducato προσφέρει 3 διαφορετικά εσωτερικά – Classic, Tecno και Lounge – με αυξανόμενα επίπεδα πολυτέλειας και κομψότητας και χαρακτηρίζεται από τα νέα καθίσματα που προσφέρουν κορυφαία άνεση και από τη νέα ποτηροθήκη στην κεντρική κονσόλα. Το Ducato είναι επίσης το πρώτο αυτοκίνητο που διαθέτει σε όλες τις εκδόσεις της σειράς την υποδοχή πολλαπλών λειτουργιών (Multifunction Support) στο μέσο το ταμπλό, η οποία είναι συμβατή με όλες τις φορητές συσκευές, όπως έξυπνα κινητά και ταμπλέτες.

 

Το Fiat Ducato έχει επίσης τα καλύτερα διαπιστευτήρια σε ό,τι αφορά το περιεχόμενο υψηλής τεχνολογίας που διαθέτει, χάρη στα κορυφαία συστήματα ασφαλείας και οδηγικά βοηθήματα, καθώς και τα συστήματα πληροφόρησης και ψυχαγωγίας. Για παράδειγμα, στάνταρ σε όλη τη γκάμα είναι το ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου ευστάθειας (ESC), συμπληρωμένο με σύστημα ανίχνευσης φορτίου και κέντρου βάρους (LAC), Hill Holder, σύστημα αντιολίσθησης (ASR) και ηλεκτρονική υποβοήθηση φρεναρίσματος (EBA). Επιπλέον, για την εξασφάλιση μεγαλύτερης ευελιξίας και βελτίωση της οδηγικής άνεσης, το σύστημα Servotronic προσφέρεται στάνταρ με τους κινητήρες MultiJet 2.3.

Τέλος, το Ducato προσφέρει μια σειρά από ραδιόφωνα με τεχνολογία Bluetooth και MP3 player, ενώ παράλληλα διατίθενται έγχρωμη οθόνη αφής 5'', κάμερα οπισθοπορείας, και σύστημα πλοήγησης.

 

Το Ducato προσφέρει την ευρύτερη γκάμα με μπροστινή κίνηση στην αγορά: αρκεί να τονίσουμε ότι, συνδυάζοντας τις διάφορες λύσεις σε ό,τι αφορά το αμάξωμα, τον κινητήρα και τα μηχανικά μέρη, προκύπτουν 10.000 παραλλαγές επαγγελματικών αυτοκινήτων, οχημάτων μεταφοράς επιβατών και βάσεων για μετατροπές. Στη γκάμα των βαν, μπορεί κανείς να διαλέξει ανάμεσα σε 8 διαφορετικά επίπεδα μεταφοράς φορτίου από 8 μέχρι 17 m³, με την καλύτερη αποτελεσματικότητα στην κατηγορία. Επιπλέον το νέο Ducato θα είναι διαθέσιμο σε 4 μήκη και 3 ύψη για τα βαν και 7 μήκη για τα πλαίσια (chassis cabs).

 

Μια ιστορία επιτυχίας 

Τριάντα πέντε χρόνια, το Fiat Ducato ξεσηκώσει την αγορά φορτηγών υψηλής χωρητικότητας με την κίνηση στους εμπρός τροχούς, την ισχύ του κινητήρα και τον ευρύχωρο χώρο φόρτωσης. Με την πάροδο των χρόνων, το Fiat Ducato έχει σταδιακά τελειοποιηθεί για να γίνει το σημείο αναφοράς στην κατηγορία, ένα πρωτοπόρο όχημα που παράγεται σε πάνω από 10.000 παραλλαγές και πωλείται σε περισσότερες από 80 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Ας δούμε μερικές από τις πιο σημαντικές παρουσιάσεις στα 35 χρόνια της ιστορίας του Ducato:

  • 1998: παρουσίαση του κινητήρα SOFIM 2.8 TD (122 HP και 285 Nm).
  • 2000: 2.8 JTD Common Rail (127 HP και 300 Nm).
  • 2002: 2.3 MultiJet (110 HP και 270 Nm) και κινητήρας διπλού καυσίμου μεθανίου/βενζίνης Bi-power.
  • 2004: 2.8 JTD Power "Common Rail" με μεταβλητή γεωμετρία τούρμπο (146 HP και 310 Nm).
  • 2006: 2.2 MultiJet (100 HP και 250 Nm), 2.3 MultiJet (120/130 HP και 320 Nm), 3.0 MultiJet (157 HP και 400 Nm)
  • 2011 Νέα σειρά κινητήρων ντίζελ, με τεχνολογία MultiJet δεύτερης γενιάς
  • 2012 Κιβώτιο Comfort Matic, διαθέσιμο και στους κινητήρες 2.3

 

Doblò Cargo: ο καλύτερος τρόπος να εργαστείς

Το Doblò Cargo είναι το τέταρτης γενιάς επαγγελματικό μοντέλο της Fiat Professional, που προσφέρει περισσότερη λειτουργικότητα, καλύτερες επιδόσεις και μεγαλύτερη αξία. Αυτές είναι οι κατευθύνσεις που επέτρεψαν στην Fiat Professional να σχεδιάσει ένα όχημα στην κορυφή της κατηγορίας του στους τομείς των επιδόσεων, των λειτουργικών χαρακτηριστικών, του χώρου φόρτωσης, της παραγωγικότητας, της οικονομίας και του χαμηλού κόστους συντήρησης.

 

Στην ελληνική αγορά, το αμάξωμα προσφέρεται σε 2 παραλλαγές (Cargo και WorkUp), 2 ύψη οροφής και 2 μεταξόνια, ενώ, ο όγκος και η χωρητικότητα φόρτωσης στο Doblò Cargo είναι κορυφαίες στην κατηγορία του, με βάρη μεγαλύτερα του 1 τόνου και όγκο που φτάνει τα 5,4 m³. Οι γενναιόδωροι χώροι στο εσωτερικό είναι αποτέλεσμα του μήκους των 182 cm στο χώρο φόρτωσης στην έκδοση με το κοντό μεταξόνιο και των 217 cm στην έκδοση με το μακρύ μεταξόνιο, με το πλάτος να είναι 171 cm και το ύψος οροφής 130 cm ή 155 cm. Επιπρόσθετα, τα 123 cm μεταξύ των τροχών του επιτρέπουν να φορτώσει ακόμη και 2 europallets.

 

Πρόκειται για το μοντέλο με την ευρύτερη γκάμα στην κατηγορία του, με διάφορες εκδόσεις και λύσεις στην κατηγορία των vans και ειδικών οχημάτων, συμπεριλαμβανομένων των εκδόσεων που έχουν μετατραπεί για συγκεκριμένη χρήση. Απόγονος ενός εξαιρετικά επιτυχημένου μοντέλου (έχει επιλεχθεί από περισσότερους από 1.68 εκατομμύρια πελάτες από το 2000), το νέο Doblò Cargo φιλοδοξεί να γίνει ο πρωταγωνιστής στην κατηγορία του, η οποία αντιπροσωπεύει το 25% των ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων στην Ευρώπη.

 

Η γκάμα του Doblò Cargo αποτελείται από δύο turbodiesel κινητήρες: 1.3 MultiJet II (95 HP), 1.6 MultiJet ΙΙ (120 HP), και τον 1,4 λτ. βενζινοκινητήρα 95 HP. Την γκάμα ολοκληρώνει ο κινητήρας 120 HP 1.4 λτ  TurboJet bi-fuel (βενζίνης/φυσικού αερίου). Όλοι οι κινητήρες είναι προδιαγραφών Euro 6 με έμφαση στις επιδόσεις, στην οικονομία καυσίμου και εκπομπών ρύπων. Στον δρόμο, το Doblò Cargo εξασφαλίζει το καλύτερο κράτημα και την καλύτερη οδηγική άνεση στην κατηγορία του, χάρη ειδικά στην ανεξάρτητη ανάρτηση Bi-link του πίσω άξονα (αποκλειστικότητα για αυτήν την κατηγορία).

 

Το Doblò Cargo έχει πλήρως αναβαθμισμένη εσωτερική και εξωτερική σχεδίαση, κάτι που γίνεται άμεσα αντιληπτό, αν ρίξει κανείς μια ματιά στο μοντέρνο ελκυστικό τελείωμα του εμπρός μέρους, τη μεγαλύτερη εμπρός γρίλια και τα πολλά νέα στοιχεία (προφυλακτήρες, καπό, φώτα). Ολοκληρωμένη αναβάθμιση συναντάται και στο χώρο των επιβατών, με νέο ταμπλό, υλικά, τιμόνι, γραφικά του πίνακα οργάνων και τα πάνελ των θυρών. Ομοίως, οι λειτουργικές διαμορφώσεις για τον οδηγό είναι ορατές σε μια σειρά από ειδικές εργονομικές λύσεις, από το πολυλειτουργικό εμπρός κάθισμα-πάγκο για τον οδηγό και τους δυο επιβάτες (με χώρο αποθήκευσης στο εσωτερικό του), το πιο ήσυχο εσωτερικό, και τα νέα συστήματα πληροφόρησης, ψυχαγωγίας και πλοήγησης. Επίσης, όπως και στην προηγούμενη γενιά του νέου Doblò Cargo, ο χώρος και ο όγκος φόρτωσης είναι και οι δύο στην κορυφή της κατηγορίας του. Αυτό βοηθάει τα μέγιστα και στην πρακτικότητα, αφού και ο χώρος φόρτωσης είναι πλήρως εκμεταλλεύσιμος, τα χειριστήρια των θυρών πλήρως λειτουργικά και οι πρακτικές πίσω πόρτες ανοίγουν σε γωνία 180° για γρήγορη και άνετη επιβίβαση και αποβίβαση που αποτελούν μοναδικές λύσεις στην κατηγορία του.

Το Doblò Cargo είναι εξοπλισμένο με το γνωστό σύστημα πολυμέσων αφής UconnectTM 5" Nav LIVE, που παρέχει πληθώρα λειτουργιών όπως σύστημα hands-free με τεχνολογία Bluetooth και αναγνώριση φωνής, συνδυαστικά με ψηφιακό ραδιόφωνο (DAB) και σύνδεση σε συσκευές multimedia μέσω USB ή βοηθητική θύρα 3.5 χλστ. (Jack), σύστημα ανάγνωσης SMS κ.α.

 

Στον τομέα της ασφάλειας, επιτυγχάνεται το μέγιστο αποτέλεσμα χάρη στην στάνταρ υιοθέτηση ενός πακέτου ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας με ABS και EBD, του ESC με ASR, των HBA και Hill-Holder. Το πακέτο ασφάλειας ολοκληρώνεται με τους εμπρός και πλευρικούς αερόσακους, ενώ προαιρετικά παρέχεται και το σύστημα Traction+ που βελτιώνει την πρόσφυση σε γλιστερά οδοστρώματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή